windows 7 - mnenja

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Nisem našel nobene teme. Zadnjič sem sprobal win 7 na HTC HD2 in moram rečt, da sem bil navdušen.

Je kdo, ki že dalj časa uporablja ta OS? Mnenja?

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.589
1.256
113
mnenje?

čisto soliden windows tak kot mora bit.... nimam pripomb

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
od kot take suverene izjave? obstaja en zelo dolg spisek kaj vse je trenutno še narobe z njim in do prvega updejta bi naj bil bolj ali manj neuporaben.
aja pa pogovarjamo se o tisti 7 za telefone, ne računalnike
tongue-1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Bral sem tudi jaz, samo ko sem se igral z njim sem bil pa pozitivno presenečen.
smile-1.gif
Si ga že uporabljal?

Naj bi v začetku 2011 bili popravki. Sicer copy paste sam ne uporabljam...multitasking, pa bi lahko bil že po defaultu.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
je še enih par konkretnih failov, koliko se spomnim. ga nisem in me niti slučajno ne mika, ker mi še zdaj sedi 6.1 globoko v želodcu
smirk-1.gif
in trenutno sem še preveč z androidom obseden in naslednja igrača bo definitivno android

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Sprobaj. Bolj je podobno androidu in iphoneu kot starim winsom. Zadeva je lepo narejena in cisto tekoce deluke. Ne vem pa kaksne so izkusnje ob daljsi uporabi. Se sodelavc, ki je iphone fan, je cist navdusen.
smile-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tudi sam sem slišal veliko o tem, kako je sistem tekoč, hiter in vse. mislim, da ima ena uporabnica našega foruma, Matejka, če se prav spomnim, HTC Mozarta, in je res navdušena.

sam sem zaenkrat, tako kot ti, videl Win7 v CityParku na razstavljenem LG-ju in sem samo zeval, ker sem prišel do telefona, misleč, kako skropucalo me čaka - namreč, kar je bilo govora in najav na netu, me ni niti malo mikalo, ko pa sem zadevo potipal v živo pa samo ...
cheer.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
WP7 - glavne pomanjkljivosti

* No system-wide file manager
* No Bluetooth file transfers
* No USB mass storage mode
* Limited third-party apps availability
* No Flash (nor Silverlight) support in the browser
* Too dependent on Zune software for file management and syncing
* No video calls
* New ringtones available only through the Marketplace
* Music player lacks equalizer presets
* No multitasking
* No copy/paste
* No DivX/XviD video support (automatic transcoding provided by Zune software)
* No sign of free Bing maps Navigation so far
* No internet tethering support
* No handwriting recognition support

Če bojo uspeli hitro implementirat vse taglavne funkcije in da bo sistem stabiln ne glede na različne modele, bo slejkoprej prehitel androida.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pa si se zbudil s prstom v riti. android ima neverjetno prednost, v štartu ni bil polizdelek (ja vem ja bt file transfer, certifikati bla bla bla) in razvojni takt se lahko množi z x2, proti malemu mekanemu.
imaš ti kaki argument na lagerju za podkrepitev izjave?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
ČE bi ga npr. nokia vzela za svojega namesto symbiana, bi imel potencial.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
ksz

Ni bil v štartu polizdelek?Še zaj je, po mojem. Pa se lahko na glavo mečeš, pa mi pametuješ, pa nem spremenil mnenja.Če je pa tebi všeč, pa kar ostani androist
wink-1.gif

Microsoft pa je pametno naredil odlično osnovo in bo zaj na njej gradil. Kot se je to naučil od Appla.Sicer pa bo čas vse pokazal.
wink-1.gif

Sicer še ni uradno, vendar bo Nokia verjetno podprla WP7.

edit: Naj še dodam. Meni omenjaš bt transfer? haha Jaz mam iphona, na trgu je že wifi direct, ki bo v 2011 zaživel, tak da bo ta BT funkcija hitro pozabljena. Sicer pa se vprašaj, kolkokrat si to uporabil, v vseh teh letih odkar obstaja? Jaz sem jo zelo malokrat, ne vem če 30x v 6(?) letih. Certifikati pa so fajn , ja.

Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Če bojo uspeli hitro implementirat vse taglavne funkcije in da bo sistem stabiln ne glede na različne modele, bo slejkoprej prehitel androida.

Androida bodo lahko prehiteli kvecjemu, cez leto, dve. Bo pa treba delat tudi budget naprave, da se uporablja wp7 v mainstream potrosnistvu. Tud Nokia ni dobila procente uporabe Symbiana na top napravah, ampak budget masine. Da pricakujes da wp7 prehiti Android v pol leta, pa moras bit pahjen
bonk.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Kdo je omenjal pol leta? Sem napisal slejkoprej, KO bodo implementirali glavne pomanjkljivosti. Kar pa bo sigurno trajalo 2 leti+- pol leta.

Ampak ne skrbi, v tem času ( v 2 letih ali majn) bo že zaradi iphona, androidu precej padel delež na trgu
wink-1.gif

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.589
1.256
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
od kot take suverene izjave? obstaja en zelo dolg spisek kaj vse je trenutno še narobe z njim in do prvega updejta bi naj bil bolj ali manj neuporaben.
aja pa pogovarjamo se o tisti 7 za telefone, ne računalnike
tongue-1.gif

ups
grin1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Ampak ne skrbi, v tem času ( v 2 letih ali majn) bo že zaradi iphona, androidu precej padel delež na trgu
wink-1.gif

Tega pa ne štekam najbolje...androidov trg raste kot gobe po dežju, čeprav je iphone blazno uspešen? Jaz pa mislim, da bo iphone steška naredil nov premik na trgu kot ga je, saj mu je Android zelo zelo tesno za petami ali pa celo ob boku ali pred njim. Mislim jaz ne vidim niti ene prednosti iOS-a pred androidom, res ne. Pa nisem uporabnik ne enega ne drugega (sem pa oba predrkaval). Tako, da mi je tale izjava zelo zanimia oz. se z njo zelo težko strinjam, lahko pa malce utemeljiš zakaj misliš, da bo androdov delež začel padati? Predvsem sedaj ko je novih verzij že malo morje, podpirajo nove dvojederne procesorje,....

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sem o tem že nekaj pisal... čist na hitro.

1. Android je na veliko modelih telefonov z različno resolucijo zaslona. Posledično so različne verzije OS. In to traja, da so posodobitve na voljo uporabnikom. Poleg tega še Samsung, Motorola, HTC (firme, ki uporabljajo android) dobijo posodobitve ob različnih časih -> nekateri uporabniki so hitro deležni , nekateri čakajo pol leta ali še več.S posodobitvijo pa ne pridobiš le hitrejšega/stabilnejšega/bolj delujočega telefona, ampak tudi nove funkcije.

2. Z različnimi verzijami OS je možnost za bolj hroščat OS. O tem lahko največ prebereš-> problemi z androidom... Ni jih malo.

3. Vsaka firma ima svoj program, s katerim sinhroniziraš/prilagajaš telefon. Videl sem samo KIES od najnovejših androidov in je žalost proti itunsu.

Potem pa je tukaj še, navada je železna srajca in izkušnje. iOS na iphonu mi je v vseh pogledih (vizualno, kako deluje, podpora,itunes, samo 1 hardverski gumbek ) najbolše, kar obstaja za telefone in zato sem iOS uporabnik.

4. Sama izdelava androida nebo nikoli blizu iphonu, ker je android telefonov ogromno, apple pa izda samo 1 telefon na leto.Tudi vizualno so androidi daleč.

5. Servisna podpora je tut čist druga liga.Pri applu dobiš ob morebitni okvari povsem nov telefon v 3 ali več dneh.Kak je to pri androidih?

Vsakemu priporočam, da sproba različne telefone, povpraša frende, preleti kakšne teme na forumih in si pogleda youtube videje.
Ni tolko pomembn hardver , kot softver
wink-1.gif
Primer: Moj 3gs ima 600Mhz proc, bruderov GalaxyS ima 1Ghz proc. in 2x več rama + custom 2.2.1 lite froyo , pa je za malenkost hitrejši pri odpiranju kake večje spletne srani. Pri premikanju po menijih, odpiranju sms, mailov, odpiranju mp3 predvajalnika, lociranju na google maps, sta tu tu. Sigurno pa sem pri zgornjih točkah še kaj pozabo.

Androida rešuje le to, da je povsem dostopn, iphone pa žal pri nas uradno ne, v tujini pa odvisno ali pri večih operaterjih ali pa samo pri enem.Še tako ekskluzivo se lahko gre apple, pa iz tromesečja v tromesečje podira rekorde pri prodaji. Zakaj le?? Sej pa folk vidi, ni slep
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
moraš vedet da kak se omeni nekje jabolka, se mu malo um zamegli in v tem stanju neprištevnosti potem ponavadi seka take izjave.
ne ga resno jemat, pa bo
wink-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
pubec, kaj bi se ti pomeno? v usa je andoird že popapal japko. Market share 26% proti 25% pri japki