Sem o tem že nekaj pisal... čist na hitro.
1. Android je na veliko modelih telefonov z različno resolucijo zaslona. Posledično so različne verzije OS. In to traja, da so posodobitve na voljo uporabnikom. Poleg tega še Samsung, Motorola, HTC (firme, ki uporabljajo android) dobijo posodobitve ob različnih časih -> nekateri uporabniki so hitro deležni , nekateri čakajo pol leta ali še več.S posodobitvijo pa ne pridobiš le hitrejšega/stabilnejšega/bolj delujočega telefona, ampak tudi nove funkcije.
2. Z različnimi verzijami OS je možnost za bolj hroščat OS. O tem lahko največ prebereš-> problemi z androidom... Ni jih malo.
3. Vsaka firma ima svoj program, s katerim sinhroniziraš/prilagajaš telefon. Videl sem samo KIES od najnovejših androidov in je žalost proti itunsu.
Potem pa je tukaj še, navada je železna srajca in izkušnje. iOS na iphonu mi je v vseh pogledih (vizualno, kako deluje, podpora,itunes, samo 1 hardverski gumbek ) najbolše, kar obstaja za telefone in zato sem iOS uporabnik.
4. Sama izdelava androida nebo nikoli blizu iphonu, ker je android telefonov ogromno, apple pa izda samo 1 telefon na leto.Tudi vizualno so androidi daleč.
5. Servisna podpora je tut čist druga liga.Pri applu dobiš ob morebitni okvari povsem nov telefon v 3 ali več dneh.Kak je to pri androidih?
Vsakemu priporočam, da sproba različne telefone, povpraša frende, preleti kakšne teme na forumih in si pogleda youtube videje.
Ni tolko pomembn hardver , kot softver
Primer: Moj 3gs ima 600Mhz proc, bruderov GalaxyS ima 1Ghz proc. in 2x več rama + custom 2.2.1 lite froyo , pa je za malenkost hitrejši pri odpiranju kake večje spletne srani. Pri premikanju po menijih, odpiranju sms, mailov, odpiranju mp3 predvajalnika, lociranju na google maps, sta tu tu. Sigurno pa sem pri zgornjih točkah še kaj pozabo.
Androida rešuje le to, da je povsem dostopn, iphone pa žal pri nas uradno ne, v tujini pa odvisno ali pri večih operaterjih ali pa samo pri enem.Še tako ekskluzivo se lahko gre apple, pa iz tromesečja v tromesečje podira rekorde pri prodaji. Zakaj le?? Sej pa folk vidi, ni slep