Windows 11

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.019
5.239
113
Za win rabim kake specifike...mapsource za garmine......CHIRP za walkietalkije....

Mogoče kak FW za routerje gre lažje čez z Windows okoljem....pa ne tolk da z Linuxom ne bi šlo....ampak ker nisem še tok dober v CLI (command line ) okolju.... pač direktni ukazi v terminalu

Tud Mapsource se da shekat da dela na Mint/ubuntu....ampak škoda lajfa.... če daš w7/10 v dualboot in nimaš nič odebnega gor razen hackwarez zadev....me bk če mi kdo udre v winse lih v tiste pol ure ko jih rabim v pol leta....

Kamele0N

23. jul 2008
44.019
5.239
113
Noben ni trdil tega....

Pravimo samo da 3/4 uporabnikov se lahko BP izogne strošku nabave novega računalnika ali w11 licence....

Ker za mejle gledat....brskat po spletu....pa mal filmov....je vsak linux dober še vsaj 10let....dokler ne bo čas procesorja tako povozil da ne bo mel kakih za brskanje potrebnih extensionov....like SSE....AVX....AVX2

In ja Linux je totalno FOSS (zastonj)

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.276
8.082
113
Malo okoli riti v žep, ampak obstaja projekt WinApps, kateri je polna namestitev windowsa v vritualki znotraj linuxa. Na tak način lahko zaganjaš nativno windows programe.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

23. jul 2008
44.019
5.239
113
Ja, ne morem menjat!

p.s. #kameleon map source. zakaj?
Za garmina?

Ker ko nove karte naložiš po C/P metodi... paše potweakat še kaj na garminu.

Vsakič ko nalozim novo karto naredim hardreset da potem čudno ne vodi in preračunava.... pač metapodatki se zavlečejo kam od stare karte itd....

Zato pa "rabiš" mapsource....da si shraniš priljubljene...ja da se tudi da shraniš samo uno *.gpx datoteko but still...

Pa za kreiranje POI....radarjev itd....