Windows 10

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Žal mi ne pomaga, saj ne morem kar direktno namestit Windows 10 na gusarski Windows 7 Ultimate.

Leon2007 - poskusil sem prenesti in zagnati obe datoteki (tako Install Windows 8 in 8.1), vendar mi zahteva ključ izdelka ko ju zaženem in ključa nimam, saj je zapisan v BIOS.

Windows 8 PRO ISO pa mi ne bo prepoznal licence, saj sem ob nakupu prejel licenčni Windows 8 različico (torej ne PRO)
smile-1.gif

Leon2007

Fizikalc
12. mar 2011
1.662
29
48
58
Horjul
Saj kakor berem tukaj, inštaliraš z preskokom ključa (aktiviranje kasneje,baje se da, jaz ne vem), pa se ti kasneje se aktivira, saj po zdravi logiki ne more bit drugač.

Nazadnje urejeno:

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
KSZ

Matr sam mi neki kur ram da je veselje. Za zagon rabi en čik in še potem lučka za disk sveti nonstop
frown-1.gif
. Jah, nisem glih stručko ta tole.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
ctrl+alt+del

klik na task manager in lahko preveriš pod more details, kaj od procesov najbolj kuri ram/disk ali cpu

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ti kar w7 nadgradi na w10 pa je. Drugače pa lahko serijsko prebereš iz biosa z orodjem , ki sem ga omenil v sosednji temi:
http://www.intowindows.com/recover-windows-product-key-bios-efi/

Sem naredil tako, kot si mi predlagal - torej Win7 sem povozil z Win10 in sedaj ko preverim v Win10 mi piše, da je Windows aktiviran
smile-1.gif

Očitno res ni bilo potrebe po temu, da najprej namestim Win8, nato naredim update na 8.1 in šele na to na 10 .

Hvala
wink-1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Hehe ne vem no kaj je delal MS... Pred nekaj dnevi mi je zružla matična, ki sicer zdaj še delno dela. Šel je audio out... Pa sem se spomno, da imam genius 5.1 pci zvočno kartico. Vstavim, se lepo zažene do windows login zaslona, nato pa crash. Dobim obvestilo:
frown-1.gif
pa svetlo moder zaslon lol

Po restartu spet isto... Naložim win 10 z usb (v kombinaciji z ssd gre zelo hitro, caa 15 min za komplet inštalacijo) na čisto svež, formatiran disk, uporabim kar lokalni račun, namesto hotmail/online računa in winsi so bili kar sami od sebe aktivirani. haha

Ugotovitve: ta aktivacija je kar nekaj ?? in pa prva sprememba strojne opreme je povzročla crash oz. lahko da je kaj narobe tudi s pci sloti na moji okvarjeni matični.

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
Vprasanje,..na enem racunalniku imam win7 32,.... sedaj bi pa rad dal win10 64
smile-1.gif
verjetno najboljse upgrade na 10 in potem clean instal na 64?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Ne vem, če bo šlo nadgradit iz 32bit na 64bit. Če misliš delat clean install, potem ga raje takoj naredi, kot pa da še prej nadgrajuješ. ISO link pa maš na prejšnji strani.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Gred nadgrajevat iz 32bit na 64bit in obratno, ampak je veliko dela s tem...

"Če želite 32-bitno različico sistema Windows spremeniti v 64-bitno različico sistema Windows 7 ali obratno, morate ustvariti varnostno kopijo datotek, nato pa med namestitvijo sistema Windows 7 izbrati možnost »Po meri«. Nato boste morali obnoviti datoteke in znova namestiti programe. Če želite več informacij o namestitvi po meri, glejte Namestitev in vnovična namestitev sistema Windows 7‍."

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
In kje je problem? Mas v kisti samo 1 giga rama?.. eni mamo po 16+ tak da ni sile.. bo treba it s časom pa si kaj nagradit ne pa samo kritizirat

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.846
5.943
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Ne vem, če bo šlo nadgradit iz 32bit na 64bit. Če misliš delat clean install, potem ga raje takoj naredi, kot pa da še prej nadgrajuješ. ISO link pa maš na prejšnji strani.
Nobenih win se ne da tako nadgraditi, samo clean install.

Citat:
Uporabnik hrci pravi:
In kje je problem? Mas v kisti samo 1 giga rama?.. eni mamo po 16+ tak da ni sile.. bo treba it s časom pa si kaj nagradit ne pa samo kritizirat
Zaradi kurčevega browserja boš kupoval 16 gb rama ?

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Edge je najbolj nov browser od naštetih, pa najbolj požrešen. Pričakoval bi nasprotno, da program izboljšaš tudi glede sistemskih zahtev, če ga že razvijaš iz dobre osnove kar ie11 očitno je glede na porabo. Vseeno pa je še treba upoštevat pri razvoju tudi to, da ima večina userjev danes max 8gb rama. Ti maš 16GB rama, pa ga sploh pol izkoristiš?
tongue-1.gif

Zgornji citat glede nadgradnje iz 32 na 64bit je iz uradne ms strani. Da se nadgradit/podgradit, je pa več dela.. Pa saj vemo, kako so upgrejdani winsi, ne vlivajo ravno zaupanja
grin1.gif

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
jaz imam pa (zaenkrat) 2 težavi:
1) v EDGU in CHROMU ne odpira strani (javi napako ti šment..) v Firefoxu brskanje dela normalno. V chromu v bistvu odpre stran ampak čež 1 sekundo javi napako.
2) v vseh brsklalnikih so popačeni nekateri fonti. sem spremenil v nastavitvah firefoxa, pa ni spremembe..

edit: zrihtal. na novo namestil fonte in sedaj oboje dela.

Nazadnje urejeno: