WIFI nastavitve

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Vsak, ki podpira WPA, podpira tudi WEP. Sicer pa sam sumim, da je softAP narobe nastavljen, in da bi Qtek na navadnem routerju delal brez problema.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Jst tud k sm mel Qtek-a z dotstopnimi točkami nisem mel nikol problemov, drgač pa pomoje WEP zihr podpera, ker je WEP starejši in združljiv z več napravami kot WPA.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ja qtek 9100 imam oz. mda vario. Ja, za nobenega kolega ne vem,ki bi mel wifi router. Bom še malo pogooglal, če se najde kaj pametnega. hvala za napotke in pomoč

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Hmm... torej ti imaš delujočo wifi povezavo?? Le internet ne deluje?

Torej počasi..

Imaš ADSL (ali karkoli) preko mrežne kartice povezano z računalnikom. Tako si torej povezan na internet. Sedaj si pa kupil wifi PCI kartico, naredil bridge med obema mrežama in s softAP funkcijo simuliraš access point. Qtek se ti nato poveže na to brezžično omrežje, a internet še vedno ne dela?

To je lahko zaradi sledečih stvari:

1.) narobe nastavljena zaščita (to dvomim, da je... lahko probaš z odprtim omrežjem za začetek).
2.) Dlančnik ne pridobi pravega IPja, gatewaya, DNS strežnikov in zato ne more dostopati do interneta, čeprav je na mreži (sumim, da je to problem).

Jaz bi se zadeve lotil tako:
Naredil bi ICS (internet connection sharing iz žične mrežne na wireless). Nato bi skonfiguriral softAP tako, da bi bil DHCP izklopljen. V dlančnik bi pa ročno vpisal IP nastavitve, ki bi šle tako:
IP: XXX.XXX.XXX.100 (prve tri morajo biti iste kot pri gatewayu)
Gateway: XXX.XXX.XXX.1 (to je IP navideznega routerja, ki ga ustvari softAP (verjetno IP od brezžične mrežne))
Subnet: 255.255.255.0

DNS1: 193.189.160.11
DNS2: 193.189.160.12

To sta DNSa od siola.

Zdaj ne vem, kako točno deluje softAP. Ampak ti za delovanje interneta NUJNO potrebuješ pravilno nastavljen gateway in DNS strežnike. Jaz sumim, da je tukaj tvoj problem.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Vse je vnešeno in ko sem povezan, spustim programček wi-fi knive, ki najde vse nastavitve mreže.
Napako pa javi le pri ip-ju, ki je isti kot v STATUS viewu na bridgu. Na obeh mrežah pa podatkov za gateway in ipje ne vidim.
Jutri nadaljujem, hehehe, sem pa že blizu delovanja neta. Sej bo...
hvala

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Še kar ne dela. Vpisan je ip 192.168.0.100 , v wlan na telefonu pa prikaže 192.168.0.104.

Spustim wifi knive. Vse najde, vredu ip, nato pa gre preverjat internetno povezavo, kjer pa se ustavi oz. vrže ven error.

Nato pa začne iskat veljaven ip?!? In ga ne najde.

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Še vedno ne dela. Povezava je, signal je, ostali podatki (key, ssid) so. Tudi v connection sem nastavil že vse mogoče, naredil novo povezovalno točko itd. in nič ne pomaga.

Ima kdo qteka s200, da bi mi malo razjasnil v čem bi lahko bil problem?!? ffs

meni dela super....

a si nastavil Network adapter?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
To sem včeraj nastavljal, danes , ko sem vpisal prave ipje(najbrž) pa še ne. Kaj je treba izbrat?? Ker jih je kar nekaj na izbiro?? In kaj vse si izpolnil??

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Start -> Settings -> Connections ->

odpreš Network Cards ->

Network Adapters ->

My network card connects to: izbereš kaj (The internet / work) ->

Tap an adapter to modify settings:

Izbereš adapter (jaz sem izbral: SDIO WLAN wireless adapter) ->

Se ti odpre novo okno: izbereš Use specific IP address ->

vpišeš: IP address, Subnet in Gateway ->

Izbereš tab Name Servers ->

Vpišeš DNS

thats it (ne pozab na ok pritisnit
wink-1.gif
)

no, to narediš, potem pa greš na Comm Manager

pa vklopiš (če že maš vklopljeno, potem izklopi in nato ponovno vklopi) wlan

btw, malo morš počakat (vsaj 3-5 sek) da se connecta
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
nič nisem nastavljal.

se pa lahko povežem tako doma kakor tudi na šihtu ....

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Kaj pa je izbrano. Jaz sem nekaj nastavljal, pa ne vem kak je blo po defaultu?

Poleg tega me že zanima: My network card connects to: The internet / work -> Kaj si izbral??

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Tak me še nobena stvar ni zajbavala. Vse je pravilno vnešeno, še dns sem zbrisal, ker piše, da pod dhcp , avtomatsko najde. Prej ko sem mel vpisane dns, pa se je pri wifi knivu ustavil pri DNS.

Wifi knive javi, da je network state: associated, ip ok, celo pri "testing internet connection" javi OK. Pa še vedno ne dela. gggggggg

Kaj pa pod my work connections> proxy imaš izbrano : This network connects to the internet??

Kaj pa imaš za EAP type (settings> connections>WIFI > tvoja povezava > 2 klik na tvojo povezavo in 2 krat next.

explorer javlja: the page cannot be found. Check the name...

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sicer sem bolj na hitro preletel... in kolikor sem prebral... ti sploh nimas Access pointa... ampak se povezujes direktno na WLAN od notebooka... Ce nimas namescenega nobenega DHCP streznika, potem ti ne more nihce dodeliti IP naslova, zato ga raje vpisi direktno...

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
sej v bistvu je vpisal.
edina stvar ki je še: da enostavno ti to ne deluje (ta notebook access point)... probaj dobi en access point in če se povežeš s S200 potem ti bo stvar hitro jasna...
grin1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Sem se že povezal na comtronov wifi. Doma pa imam pci wifi kartico, net pa prihaja prek navadnega routerja.
Povezava je, v brskalniku pa javlja, da ne najde naslova !?!?! Res več ne vem, kaj naj naredim.