Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Wimax je zgodovina. Mimosunek v tehnologiji. Trenutno prihajajo 900 MHz UMTS omrežja, ki omogočajo boljše širjenje signala ter večjo prodornost skozi razne umetne ovire, kot so nekateri zidovi ipd..
Saj zdaj imam tako rešeno. Wireless do 1km oddaljenega kolega. Samo sem odvisen od vremena, povezava niha, njegova volja tudi... V skrajnem primeru bom moral koga bolj resnega in bližje (pod 600m zračne razdalje itak ne pridem)... To okrog ne bo šel nihče na optiko, ker niso vlačili kablov... kot sem že napisal, sem se želel zmenit, da bi kdo šel na internet preko KTV in bi se s tem sprostilo mesto v centrali, pa mi na Telekomu niso mogli zagotovit da bom potem lahko jaz dobil ADSL...Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Se ne moreš s kom od njih zmeniti, da bi souporabljal povezavo in plačeval del stroškov?
Ja, po kar nekaj časa mi je le uspelo dobit na testiranje komplet. Čisto na koncu sadovnjaka mi je enkrat za trenutek uspelo ujet 3G signal, to pa je na mojo veliko žalost tudi bolo vseCitat:
Uporabnik grobo pravi:
Ej, a z zunanjo anteno si probal ujeti 3G signal (kar sva si dopisovala pred časom)?
O kakšnem WiMAX-u pa ti govoriš? A si se kar izmislil? Sicer pa bi bila ta opcija nadvse zanimivaCitat:
Uporabnik borelij pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Wimax je zgodovina. Mimosunek v tehnologiji. Trenutno prihajajo 900 MHz UMTS omrežja, ki omogočajo boljše širjenje signala ter večjo prodornost skozi razne umetne ovire, kot so nekateri zidovi ipd..
No, WiMAX je uradno potrjen kot del LTE tehnologije , torej mogoče še kaj bo iz njega. In seveda je jasno, da se 900MHz bolje širi kot 3.5GHz, ime tehnologije nima nič pri tem. Slovenski WiMAX 450MHz je še boljši kot UMTS na 900M
lp