wi-max in vse tiho je bilo

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Wireless je že sam po sebi nekajkrat dražji od dratov. Preprosto zato, ker so radijske frekvence izredno omejena dobrina. Torej je pričakovat unlimited wireless internet za male pare že samo po sebi utopija.

Ogo

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Wimax je zgodovina. Mimosunek v tehnologiji. Trenutno prihajajo 900 MHz UMTS omrežja, ki omogočajo boljše širjenje signala ter večjo prodornost skozi razne umetne ovire, kot so nekateri zidovi ipd..

No, WiMAX je uradno potrjen kot del LTE tehnologije , torej mogoče še kaj bo iz njega. In seveda je jasno, da se 900MHz bolje širi kot 3.5GHz, ime tehnologije nima nič pri tem. Slovenski WiMAX 450MHz je še boljši kot UMTS na 900M
smile-1.gif

lp

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
In si že zrihtal kaj? V bližini kje se ne dela na optiki? Vprašam, ker pri nas na kmetiji ni bilo v planu, je bilo pa nekaj več kot 1 km vstran in smo trije sosedi sfehtali, da se bo delalo tudi na naši lokaciji. Cevi so že položli, optika bi naj bila notri pa do avgusta 2010.
cheer.gif
Lokacija Pameče. Včasih se splača sitn bit, pri tistih, ki imajo to čez, čeprav pa jaz verjetno od tega ne bom imel nič, ampak to je pa že druga zgodba,...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Problem je, ker je cel ta del izločen iz optike. Če bi vsaj kje blizu bila možnost bi že težil... Sem na takem čudnem delu Pameč, kjer nismo ne pod sg, ne pod dravograd. Sem se pogovarjal, da bi kakega soseda prepričal da gre iz ADSL na KTV pa bi se s tem sprostilo mesto v centrali, pa se na Telekomu o tem niso hoteli niti pogovarjat...

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Mi smo meli malo srečo, da smo bliže Vuzeniške občine, ker tam so pa vsi po planini dobili, pa smo še mi težili ker od naše občine tak ni blo v planu pa še sedaj je bil ful problem, še dobro da se je v Vuzenici v hribih našlo nekaj čudakov, ki optike niso hoteli, saj je bil pogoj, da dobimo, če kdo od predvidenih nebo hotel. Bi se pa naj drugo leto (2010) še dodatno polagala optika, pač tam kjer bo zadosti veliko število takšnih, ki so zadosti sitni, sam ne dosežeš ravno dosti.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.328
6.143
113
Se ne moreš s kom od njih zmeniti, da bi souporabljal povezavo in plačeval del stroškov?

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Souporaba ima pač tudi nekaj slabih strani, mogoče se bodo pa centrale sčasoma malo sprostile, če bo vsaj nek procent prestopil na optiko, pa če se bo omrežje še razširilo.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Se ne moreš s kom od njih zmeniti, da bi souporabljal povezavo in plačeval del stroškov?
Saj zdaj imam tako rešeno. Wireless do 1km oddaljenega kolega. Samo sem odvisen od vremena, povezava niha, njegova volja tudi... V skrajnem primeru bom moral koga bolj resnega in bližje (pod 600m zračne razdalje itak ne pridem)... To okrog ne bo šel nihče na optiko, ker niso vlačili kablov... kot sem že napisal, sem se želel zmenit, da bi kdo šel na internet preko KTV in bi se s tem sprostilo mesto v centrali, pa mi na Telekomu niso mogli zagotovit da bom potem lahko jaz dobil ADSL...

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Ej, a z zunanjo anteno si probal ujeti 3G signal (kar sva si dopisovala pred časom)?

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Ej, a z zunanjo anteno si probal ujeti 3G signal (kar sva si dopisovala pred časom)?
Ja, po kar nekaj časa mi je le uspelo dobit na testiranje komplet. Čisto na koncu sadovnjaka mi je enkrat za trenutek uspelo ujet 3G signal, to pa je na mojo veliko žalost tudi bolo vse
frown-1.gif

Dr1m

Pripravnik
20. mar 2009
111
1
18
Goriška primorska
Obišči stran
Citat:
Uporabnik borelij pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Wimax je zgodovina. Mimosunek v tehnologiji. Trenutno prihajajo 900 MHz UMTS omrežja, ki omogočajo boljše širjenje signala ter večjo prodornost skozi razne umetne ovire, kot so nekateri zidovi ipd..

No, WiMAX je uradno potrjen kot del LTE tehnologije , torej mogoče še kaj bo iz njega. In seveda je jasno, da se 900MHz bolje širi kot 3.5GHz, ime tehnologije nima nič pri tem. Slovenski WiMAX 450MHz je še boljši kot UMTS na 900M
smile-1.gif

lp
O kakšnem WiMAX-u pa ti govoriš? A si se kar izmislil? Sicer pa bi bila ta opcija nadvse zanimiva
smirk-1.gif