Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ne, ta je pred Trojanami.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ljubljana.
Ne vem sicer kje si ti doma, ampak jaz še vedno trdim, da je za Trojanami Ljubljana.
Citat:
Ne, ta je pred Trojanami.Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ljubljana.
Ja, samo moraš se nekam priklopit. Ne moreš routerja zakopat v zemljo zraven kablaCitat:
Uporabnik stein pravi:
Snađi se...
(WLAN na 300m ni noben problem)
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Snađi se...
(WLAN na 300m ni noben problem)
Razmišljaš enako, kot geniji na TK, zakaj wi-max (ali podobno air tehnologijo) peljati do vsakega končnega porabnika posebej. Wi-max naj bi bil most med centralo in vasjo, po vasi pa lahko karkoli drugega, lan, wlan, vedra, jogurtovi lončki in špaga... Tako bi dosegli marsikatero odročno vasico. Brez skrbi, da bi se vaški mladci pomujali in sami uredili kable, antene, karkoli bi bilo treba za last mile od sprejemnika do svoje hiše. Tako bi sorazmerno poceni dosegli marsikatero vasico, ki je sedaj ekonomsko svetlobna leta daleč.Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Telekom je WiMax licenco itak pobral samo zato, da je ne bi nekdo drug. Tako to je.
Se je pa treba zavedat, da Wimax ni ravno idealna tehnologija za Slovenijo. Namreč oddajnik/bazno postajo bi moral postavit v vsako vas. V nekatrih vaseh pa celo več baznih postaj. Ker ima reč nikakav domet. Lepo deluje dokler je reč v vidnem dometu, potem pa je sranje. Slovenija je pa polna hribov in vukojebin.
Za širokopasovni dostop do interneta ga ni čez drate. To je dejstvo. Šibkosti brezžičnega prenosa podatkov bo morda zmanjšala tehnologija LTE, vendar se je treba zavedati, da bo radijski dostop vedno imel več omejitev, kot drati. To je dejstvo.
Ogo
Probaj, pa ti nam povejCitat:
Uporabnik ClAy pravi:
Ja in kako bi mi delal paket 20/20, čez 3 hale, daljnovod in malo gozda ?
That's my point. In potem rečejo da zadeva komercialno ni zanimivaCitat:
Uporabnik ClAy pravi:
Telekom je wimax antene postavil tam ko imajo večje centrale. V Celju na centrali Golovec. Pa kdo bo tam imel wimax, če imaš na voljo optiko, VDSL od T-2 in Telekoma.
Citat:
Razmišljaš enako, kot geniji na TK, zakaj wi-max (ali podobno air tehnologijo) peljati do vsakega končnega porabnika posebej. Wi-max naj bi bil most med centralo in vasjo, po vasi pa lahko karkoli drugega, lan, wlan, vedra, jogurtovi lončki in špaga... Tako bi dosegli marsikatero odročno vasico. Brez skrbi, da bi se vaški mladci pomujali in sami uredili kable, antene, karkoli bi bilo treba za last mile od sprejemnika do svoje hiše. Tako bi sorazmerno poceni dosegli marsikatero vasico, ki je sedaj ekonomsko svetlobna leta daleč.
S tem da imajo v mestih xy možnosti širokopasovnega interneta, razne trojčke in četvorčke, mi pa neCitat:
Uporabnik ClAy pravi:
Seveda ni nič razen mest ekonomsko opravičljivo. Primer: Leta 1990, ko smo mi plačali za telefonski priključek 5800 takratnih DEM. Isti čas v mestu nekaj čez 2000 DEM. Mi, ki ne živimo v mestih, smo najbolj "zalagali" Telekom z denarjem.
Telekom je nacionalni operater vendar ne v smislu nacionalne TV. V končni fazi je Telekom le d.d., katerega delnice kotirajo na borzi. Torej veš komu odgovarja uprava na koncu leta.Citat:
Ja Ogo, maš prav, samo to bi lahko veljalo za vse druge ponudnike, samo za Telekom ne. Oni so nacionalni operater in njihova naloga bi morala biti zagotavljanje neta tudi tam, kjer to ni ekonomsko opravičljivo. Mislim, da imajo to celo nekje zakonsko (al pa z nekimi podzakonskimi jaici) določeno. Samo, dokler bo večinski lastnik na ta segment pozabljal, bo tako kot je, pri nacionalnem operaterju bo glavni dobiček.
Zakaj? Saj sem plačal čez 5000€ za telefon. Naj ga tebi vzamejo, ker si plačal manjCitat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Potem se pa preseli.