wi-max in vse tiho je bilo

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Plačal si za telefon.

Telefon deluje?
confused-1.gif

PS. Sicer pa sem pri starih starših imel podobno zgodbo tvoji. Telekom je rekel ne ADSL na parici. Sosed je pa dobil. S tem, da se je na začetku 80-ih podoben denar vrgel v žice (pa delo, mehanizacija...). Problem se je rešil s kabelsko napeljavo. Tuštelekom se je izkazal tam za zelo zanesljivega.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik grobo pravi:
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Ja Ogo, maš prav, samo to bi lahko veljalo za vse druge ponudnike, samo za Telekom ne. Oni so nacionalni operater in njihova naloga bi morala biti zagotavljanje neta tudi tam, kjer to ni ekonomsko opravičljivo. Mislim, da imajo to celo nekje zakonsko (al pa z nekimi podzakonskimi jaici) določeno. Samo, dokler bo večinski lastnik na ta segment pozabljal, bo tako kot je, pri nacionalnem operaterju bo glavni dobiček.
Telekom je nacionalni operater vendar ne v smislu nacionalne TV. V končni fazi je Telekom le d.d., katerega delnice kotirajo na borzi. Torej veš komu odgovarja uprava na koncu leta.
Telekom ni le en d.d. Oznaka "nacionalni operater" ni kar tako, da lepše zveni.
Je pa res, da so zakoni včasih boljkone zato, da raji oči farba...

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Telekom so skoraj prodali Islandcem. Tudi če je v vladni lasti, se mora obnašati kot komercialno podjetje. Razen če je v igri kakšna subvencija...

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Saj pri Telekomu je ravno to problem. Da ko ima problem, se obnaša kot operater v nacionalnem interesu ter lobira pri vladi in raznih državnih agencijah, da lahko nateguje vse povprek.
Ko je pa treba strankam kaj dat, je pa takoj komercialno podjetje, ki se kao mora obnašat v skladu s tržnimi zmožnostmi.

Zato ga je treba sprivatizirat, državni delež ven, pa da bo mir enkrat za vselej.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Samo dobro, da ga niso, od vseh možnih, prodali ravno Islandcem. Njih je kriza najbolj prizadela in vprašanje je, v kakšni poziciji bi bil slovenski Telekom, če bi bili oni lastniki - in posledice za cene in razvoj broadbanda v Sloveniji.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj? T-2 ima tudi "sumljive" lastnike (mmx, kje te si zadnje čase ?) pa je razvil broadband čist v redu. Kaj v redu, stelarno jo je razvil.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Telekom je vsaj na podeželje pripeljal telefonsko linjo in internet. Če bi to bil namesto Telekoma T-2 z takšno diskrimanitivno politiko, še v vaseh nebi analognega telefona imel. Za mene je še vseeno Telekom dosti bolj pošten od T-2ja.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Odvisno koga vprašaš. Eni bi rekli, da je Telekom naredil en ****, telefonske kable pa so oni sami položili.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Plačal si za telefon.

Telefon deluje?
confused-1.gif

PS. Sicer pa sem pri starih starših imel podobno zgodbo tvoji. Telekom je rekel ne ADSL na parici. Sosed je pa dobil. S tem, da se je na začetku 80-ih podoben denar vrgel v žice (pa delo, mehanizacija...). Problem se je rešil s kabelsko napeljavo. Tuštelekom se je izkazal tam za zelo zanesljivega.
Za telefonski priključek
wink-1.gif
Toda naj mi nekdo razloži kaj za vraga si naj sploh pomagam s stacionarnim telefonom

V glavnem sem obupal. Ima kdo kakšno ugodno varjanto za kabel za KTV, ki bi ga napeljal na drogove el. napeljave na mesto kjer so zdaj telefonske parice. Dobim digitalno televizijo + 10/10 internet. Hudič je samo ker rabim 800m kabla
frown-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zadeva ne bo tak enostavna, ker je pri dobrem kablu omejitev 300m, pri internetu mogoče še manj zaradi motenj, ki se že začnejo pojavljati. Torej bi na vsakih 300m (oz. 2x vmes) potreboval ojačevalec. Pa še to je 300m direktno iz omarice pri samostojnem ojačanem izhodu, ne podaljšek od soseda.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Potem se pa preseli.
evil.gif
Zakaj? Saj sem plačal čez 5000€ za telefon. Naj ga tebi vzamejo, ker si plačal manj
stupid-1.gif

in kaj je boljše, ali optika do vrat in živeti v bloku na npr. 30m2 ali pa slaba povezava internet in živeti na 200m2+ in imeti še veliko zemljišča?
confused-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
To sem že sam ugotovil, zato sem se pobral iz Lj kakor hitro sem se mogel. Pritožujem se zato, ker smo za isto zadevo (bakrene parice) plačali krepko več kot ste v mestih, pa vseeno so za nas krepko manj uporabne. Ter da se naš ljubi nacionalni operater požvižga na ljudi, ki smo največ prispevali da je to kar je.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.328
6.143
113
Kaj to nam govoriš? Pritoži se na Telekom, APEK, svojemu županu, najljubšemu poslancu, ...

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
To sem že sam ugotovil, zato sem se pobral iz Lj kakor hitro sem se mogel. Pritožujem se zato, ker smo za isto zadevo (bakrene parice) plačali krepko več kot ste v mestih, pa vseeno so za nas krepko manj uporabne. Ter da se naš ljubi nacionalni operater požvižga na ljudi, ki smo največ prispevali da je to kar je.

A bi mi v mestih morali met sedaj slabo vest?

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Za optični priključek bi morali zaračunavati priključnino, pa bi bilo.

V gosto poseljenih področjih bi lahko še vedno operaterji gradili optično omrežje na svoje stroške, na vasi pa pač plačaš, da se operaterju sploh splača tebi ponujati storitve.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Takoj plačam priključnino, če mi napeljejo optiko. Fora vsega skupaj je, da tudi če si pripravljen plačati, ne moreš dobiti optike. Telekom je raje vlagal v balkanske firme, namesto v telekomunikacijsko omrežje. Če bi bil Telekomu interes zagotoviti hitrejšje širokopasovne storitve tudi na vaseh, bi se to dalo hitro in poceni rešit. Obstaja že FTTN, FTTC ipd. Ampak Telekomu se je*e.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Wimax je zgodovina. Mimosunek v tehnologiji. Trenutno prihajajo 900 MHz UMTS omrežja, ki omogočajo boljše širjenje signala ter večjo prodornost skozi razne umetne ovire, kot so nekateri zidovi ipd.. V osnovi bi 900 MHz UMTS ponudil še celo malce boljšo pokritost kot GSM na 900 MHz. Tušmobil nekaj že testira, verjetno mu bodo kmalu sledili še ostali operaterji, ki pa se jim tako zelo ne mudi saj že imajo UMTS omrežje na 2100 MHz. Tušmobilu pa se splača primarno postavljati na 900 MHz saj bo potreben manjši vložek v omrežje (posamezna bazna pokrije večje ozemlje, seveda pa je to povezano s kapacitetami posamezne bazne in ko bo Tušmobil enkrat imel veliko uporabnikov bo moral upoštevati tudi ta dejavnik.)

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Nisi pa napisal, da se bo promet obračunaval. Kar je značilno za naše operaterje. Če pa bo že neomejen prenos, bo pa tak vse od a-ž blokirano. Razno razne Tehnologije ( LTE, WIMAX, OFDM, iBurst itd. ) so samo metanje peska oči ljudem. Papir prenese vse. Wimax bi naj delal celo pri 1 Giga. Več kot 300 Mbitov PtP, še ni nikomur uspelo dosežit. LTE bo pa isto sranje.