WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
Pozdravljeni... vidim da so Wayteq naprave tukaj zelo čislane. Priznam zgledajo dobro, in za svoj denar ponujajo ogromno.
Zanima me x960bt. Potreboval bi napravo na kateri teče WinCE 6.0, ima BT povezavo in omogoča instalacijo tudi kakega drugega softwarea, ne samo navigacije. Je dostop v "desktop" Win CE pri teh napravah enostaven, ali je treba kaj "hekat"?
Kako je z instalacijo dodatnih programov? Kakšen poseben postopek? Nisem še nikoli delal z WinCE, ali je postopek kaj drugačen kot v "pravih" windowsih?
Ali lahko bluetooth na wayteqih komunicira kot serijski vmesnik (COM port)?
Potreboval bi ga za diagnostiko preko bluetooth vmesnika.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Za diagnostiko ti priporočam xtab50 z androidom. Preverjeno boljše od wince, razen če želiš točno kak specifičen sw, ki ga za androida ne dobiš (za večino se najdejo boljše alternative)

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
No sem vseeno rizkiral in kupil x960BT, da sprobam če bo zadeva delovala z bluetooth OBD napravami.

Zdaj bi pa rabil kakšen nasvet kako prenesem in instaliram program na WinCE? Sem čisto mrzel v teh vodah... Ko se povežem z USB kablom dobim dostop do "TFAT" particije, na kateri je nek "image file". Ali lahko program, ki ga nameravam instalirat, skopiram na to particijo zraven tega image filea? Ali bi moral uporabiti Active Sync?

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
Še eno dodatno vprašanje, ali lahko ikono za zagon tega instaliranega programa spravim tja v "desktop" ki se pojavi ob zagonu naprave, da mi ne bo treba hodit v WinCE in potem stalno rebootat?

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
OK hvala za info Janch, bom preživel tudi z rebootanjem, saj se hitro postavi zadeva... program za BT OBD že deluje, tako da smo na "pol poti"... zdaj moram zadevo še nekak sparit z Bluetooth OBD vmesnikom. Poročam kako bo šlo :D
Malo sem bral po netu, in glede na to da tile wayteqi podpirajo internet preko bluetootha, je zelo velika verjetnost da deluje tudi SPP protokol. Držite pesti
smile-1.gif

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
Zaenkrat tema...
Ne dela. Sem poizkušal na vse načine. Če grem direktno v WinCE v control panel in tam poizkušam spariti bluetooth adapter z Wayteqom mi javi da ne najde hardwarea ki podpira bluetooth.
Če pa grem direktno v "wayteqovem namizju" na ikono bluetooth, pa najde OBD adapter, se z njim poveže, vendar ne prepozna serijskega porta. Zanimivo je tudi da ne vpraša za PIN...
Na navadnem PCju zadeva preverjeno dela.
Bo treba še malo poštudirat... verjetno je edini način da bi WinCE prepričal da prepozna BT kartico v PNAju... kako to narest pa še nevem :D

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
OK USPEH!!!

:D

Zoprna reč tale Wayteq. Zgleda, ko greš ven tega privzetega desktopa, kjer so vse ikone in bližnjice, v WinCE desktop, zadeva izkopi dostop do bluetooth naprav.
K sreči sem se spomnil, da lahko ročno določim bližnjico do programa za navigacijo. Ne bodi len, sem namesto programa za navigacijo izbral program za diagnostiko. Kar mi je omogočilo da sem zagnal program za diagnostiko preko GPS ikone. In na ta način sem se potem v programu za diagnostiko lahko povezal z bluetooth OBD adapterjem (program za diagnostiko ima notri v nastavitvah opcijo "najdi Bluetooth adapterje" kjer se potem zadeve sparijo, to sem sicer probaval že prej iz WinCE desktopa, samo tam je zgleda Bluetooth komunikacija onemogočena)...
bonk.gif

Vse deluje kot treba, tako da Wayteq podpira vse potrebne protokole za serijsko komunikacijo, samo treba je najti način da poženeš diagnostični program iz tega privzetega destkopa in ne iz WinCE desktopa.
Zdaj me pa matra samo še to kako naredit bližnjico do programa za diagnostiko. Sicer lahko vsakič posebej spremenim bližnjico do navigacijskega programa, pa potem nazaj, samo to je precej tečno.

Res ni nobene šanse? Kaj pa recimo da bi kakšno drugo bližnjico "predelal" recimo tisto za "photo", "video", kakšno igrico... ali karkoli drugega. Tudi Opero lahko pogrešam... :D Ker res ne rabim nič drugega kot GPS in diagnostiko.

nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
Program za diagnostiko je FiatECUScan (podpira Fiat, Alfa, Lancia), deluje samo v WinCE 6.0 ali 6.5

Če obstaja kaj podobnega za druge avte se mi ne sanja.

Kaj si mislil s tem: "bi ga lahko probal še na tušu"?

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
Danes sem še malo preizkusil navigacijske sposobnosti naprave... vse lepo in prav, samo gospodična Katja pa šepeta tako tiho, da nevem ali misli da je v knjižnici ali kaj...

TribesMan

Zelenc'
11. jun 2012
11
0
1
Sem dal na maksimalno glasnost kar je mogoče v nastavitvah, pa je v avtu komaj kaj slišat. Če imaš prižgan radio na neki normalni glasnosti, se gospodične ne sliši popolnoma nič.

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Pozdravljeni!
Sem nov na forumu, na katerega sem naletel, ker sem iskal informacije o navigaciji za osebna vozila. Tu sem potem odkil WayteQ oz WayteQ X960BT za katerega do sedaj še slišal nisem. A glej ga zlomka! Ker vozim Xsara Picassa, ki ima avtoradio brez možnosti poslušanja mp3, WayteQ pa poleg navigacije, omogoča tudi to preko FM, in ker je cena ugodna, se mi zdi ta napravica enkratna rešitev
smile-1.gif

A kot prebiram tale forum že 2 dni, ste vsi, ki ste kupili to naprav takoj zamenjali zemljevide in naložili Primo. Mene pa zanima sledeče. Ker nimam pojma kako se to naredi oz. se mi zdi kar komplicirano kljub vsem tem navodilom, ki so tu gor, me zanima ali je ta naprava uporabna tudi s prednaloženim programom Sygic 3D? Torej kaj menite o Sygic 3D? Ali se za cca 150 € raje kupi kaj drugega, čeprav brez FM. Morda bom kasneje tudi jaz zamenjal z vašo pomočjo ta program, a ker do dopusta ni več toliko časa, bi raje takoj delujočo zadevo.Kaj pravite tisti, ki ste poiskusili že več navigacij, med njimi tudi Sygic 3D? Ali ima vse potrebno (npr. lane assistance, ...saj niti ne vem kaj vse pponujajo
smile-1.gif

Hvala za komentar!
lp