WayteQ (WinCE) naprave - mnenja, izkušnje in pomoč

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Svizec, lepo zavij svojega WayteQ-a v folijo..
smile-1.gif

maš ZS z navodili.

sharky77

Pripravnik
24. jul 2011
36
0
6
Kako aktiviram v Primo12 MapChanger na wayteq x950 da bom lahko menjal zemljevide. Ko kliknem na ikono normalno pridem not in ko hočem zamenjat zemljevid mi resetira napravo.

LP BORO

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Zanima me, ali ima slučajno danes kdo še probleme s tmc-jem?

Nalepim anteno na steklo v avtu (kakih 8 informacij), dam anteno na havbo (nič boljše), dam na streho (nič boljše).
Grem not, priklopim pa nalepim na stanovanjsko okno, tam ko mi je zadnjič nas(nič boljše). Večkrat vklopim pa izklopim, razlike ni.
frown-1.gif

Najde tmc pri slo1 in val 202. Signal pa je polni (ona zelena črta)
Tak da nevem, al me antena zajebava al ka je to.
uf-1.gif

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik sharky77 pravi:
Kako aktiviram v Primo12 MapChanger na wayteq x950 da bom lahko menjal zemljevide. Ko kliknem na ikono normalno pridem not in ko hočem zamenjat zemljevid mi resetira napravo.

LP BORO

če si naredil dosledno po navodilih, mora delat. Meni deluje, čeprav tega ne uporabljam. Bodi pozoren na korak 2, kjer moraš uredit poti, glede na tvojo konfiguracijo.

1. Put "UTILITY" folder in Primo's root
2. Open UTILITY\utility.ini and check DirContent= for example:
\SDMMC\NNG\Content or \Storage Card\Primo\content or ...)
3. Check ExeName= (iGo.exe or Primo.exe or ...)
4. In Content folder create subfolders: map (if your default are TA maps), map_nt (for NT),
map_ot (for other maps) and copy to each folder at least 1 map.
5. For change POI together with maps, set: swpoi=1 and create same folder
structure as for maps (poi, poi_nt, poi_ot)
Similarly can be configured to switching the following folders:
BUILDING (swbuilding=1, folders building_ta, building_nt, building_ot),
HISTSPEED (swhistspeed=1, folders histspeed_ta, histspeed_nt, histspeed_ot),
PHONEME (swphoneme=1, folders phoneme_ta, phoneme_nt, phoneme_ot).

6. For correct map provider determination please place to each
map folder one small file (may be empty, only the name is relevant.
Examples are in the folder '_copy_to_the_corresponding_map_folder'):
!map_ta.txt - for the TA maps
!map_nt.txt - for the Navteq maps
!map_ot.txt - for other provider's maps
In this case the skin will set the provider correctly during program
start and prevent displaying wrong provider that can be caused by possible
Mapchanger's fault.

7. MapChanger can be accessed from Quick Menu or from GJ Quick Menu.

Citat:
Uporabnik Nejc_L pravi:
Zanima me, ali ima slučajno danes kdo še probleme s tmc-jem?

Nalepim anteno na steklo v avtu (kakih 8 informacij), dam anteno na havbo (nič boljše), dam na streho (nič boljše).
Grem not, priklopim pa nalepim na stanovanjsko okno, tam ko mi je zadnjič nas(nič boljše). Večkrat vklopim pa izklopim, razlike ni.
frown-1.gif

Najde tmc pri slo1 in val 202. Signal pa je polni (ona zelena črta)
Tak da nevem, al me antena zajebava al ka je to.
uf-1.gif

Nič ni narobe, pač ni več prometnih informacij, se zgodi. Ažuriranost TMC informacij je itak ubup v naši deželi..Lahko rečemo da deluje, uporabnost pa je že druga zgodba..
rolleyes-1.gif

SRutar

Zelenc'
Izključen uporabnik
13. nov 2009
25
0
1
Sharky

Pri WayteQ-u je izredno pomembno pravilno poimenovanje. SD kartica je "sdmmc", interni disk pa ResidentFlash. Moj utility.ini za Map Changer izgleda takole:

[general]
DirContent=\SDMMC\iGO Primo\content
DirSave=\SDMMC\save
ExeName=primo1_2.exe
Sound=set.wav

[mapchanger]
swpoi=0
swbuilding=0
swhistspeed=0
swphoneme=0

[backup]
BackupDir=\SDMMC\backup
BackupCount=3

[utility]
TempHidePath=\SDMMC\~temp

Kot vidiš je iGO Primo nameščen na SD kartici, exe datoteka ima naziv primo1_2.exe.
Kot je bilo na forumu že napisano, je pomembno, da imaš na disku vse tri mape, denimo:

map za Top Map zemljevide, v njej datoteko !map_ot.txt z vsebino OT
map_nt za Navteq zemljevide, v njej datoteko !map_nt.txt z vsebino NT
map_ta ta TeleAtlas zemljevide, v njej datoteko !map_ta.txt z vsebino TA

Pri zamenjavi ponudnika zemljevidov se naprava resetira in ponovno nastavi na nove ponudnike.
Meni dela super.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Citat:
Nič ni narobe, pač ni več prometnih informacij, se zgodi. Ažuriranost TMC informacij je itak ubup v naši deželi..Lahko rečemo da deluje, uporabnost pa je že druga zgodba..

Se opravičujem, ker spet mal gnjavim.
Danes mi je naslo 4 informacije-2 nesreči pa 2 dela na cesti.
Čudno se mi zdi zato, ker mi je pred parimi dnevi našlo dela, ki še zdaj potekajo, vendar pa jih sedaj ne najde. In tudi dejansko bi bilo hecno, da bi sred poletja sam dve cesti ble zožani.
evil.gif

Kolko inf pa vam najde?
So za to potrebne kakšne posebne nastavitve
sprasujem se.gif

svizecbrus

Zelenc'
3. sep 2009
26
0
1
Štajerska
Citat:
Uporabnik Janch pravi:
Svizec, lepo zavij svojega WayteQ-a v folijo..
smile-1.gif

maš ZS z navodili.
Mogoče pozimi, ker zdaj mu je itak prevroče da bi ga zavijal v folijo!!
grims-1.gif

Evo navigacijo dobil, naložil program in sprobal. Deluje super, tudi z prim..otom sem zelo zadovoljen.
aplauz.gif

Hvala lepa za navodila

Nazadnje urejeno:

bocco

Pripravnik
17. feb 2011
157
0
16
Nejc, dnevno spremljam TMC info. danes sem jih ob 16. uri pri vožnji čez Celje zabeležil le 11 dogodkov, pa je avto bil na mestu z dobrim sprejemom cca. pol ure. Kot je omenil Janch - TMC dogodki še vedno niso najbolje ažurirani.
Æe boš dlje časa spremljal info boš videl, da je kdaj kakšna prometna nesreče tudi več dni objavljena na isti lokacijo. Večkrat npr. vidim, da je na istem mejnem prehodu nesreča več dni skupaj.

markec

Pripravnik
3. jan 2008
49
2
8
Zanima me kako je z poi nadgradnjo? speedcam.txt, ki ga imam na navigaciji je datum 2.2.2011. Zraven pa sta v direktoriju še speedcam.spdb in SpeedcamUpdates.spud z dne 23.8.2011. Kakšna je funkcija teh dveh datotek?
Predvidevam, da moram za novejšo verzijo sneti novo datoteko speedcam.txt (na poiplaza je z datumom 28.6.2011) in jo skopiram na mesto prejšnje.

LP

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
kadar menjuješ speedcam.txt datoteko, moraš obvezno pobrisat vse tri obstoječe datoteke iz mape speedcam.
.spdb in .spud se samodejno zgenerirata, glede na novo speedcam datoteko. Za slo pa imaš kvalitetno bazo radarjev tudi tukaj na alterju, v za to namenjeni temi.

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Evo, en problem.

Zdaj se mi je 2krat, ko sem bil v primotu, pojavilo okno od windowsa, da se uporablja preveč sistemskih virov in da pač naj nekaj procesov zaprem.
13.gif

Slikat žal nism mogu, ker nism bil doma. Pojavi se na zgornji levi strani, pol pa morš mali OK stisnat.
V glavnem, obakrat sem bil brez napajanja pa pri miru, nobena pot ni bila izbrana.
V windowse se na navigaciji nisem nič vtikal, da bi kaj spreminjal pa to.

Tak da, če kdo ve, kaj pa kak, z besedo na dlan.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.485
843
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
in kje si imel napravo? Na nosilcu v avtomobilu ali v zaprtem prostoru na mizi? Če je drugo, je to lahko vzrok - morda utrujajoč (špekuliram) proces neuspešne komunikacije sprejemnika z sateliti in morda tudi pregrevanje, saj x990 se zna zelo močno ogreti, kadar je v ležečem položaju brez sprejema satelitov..V vsakem primeru resetiraj napravo..če se napaka pojavi, priporočam tudi ponastavitev prima na privzete nastavitve (pobrišeš mapo SAVE). Druge ideje nimam!

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Enkrat sm bil not, je bla v horizontali, sam ni nič jamrala, da ni satelitov.
evil.gif

Drugič pa zunaj na prostem.

Edit: Sm kr preventivno formatiral kartico pa vse na novo gor. Zaj pa ima, da dela perfect
cool-1.gif

Nazadnje urejeno: