Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
a ti moram še link do ditributerjevga maila dat? Če kdo ve potem on ve kje se prodaja v maloprodaji.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Mogoče kdo ve kje se dobi Kiri sir, v sparu in mercatorju ga nimajo več.
evil.gif

leclerc ga ima zagotovo tistega ko so veliki kvdaratki...za male kockice pa nisem ziher

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
http://www.modernakup.si/KRAS-...-%C4%8Das_80982

Upam da te ni preveč zabolelo
Koliko pa je redna cena (ne tista za kratek časa) tega pršuta iz KRAS-ove 2. lige?
Ker če TUKAJ pogledaš, je bil tisti iz KRAS-ove 1. lige tudi manj kot 11 € na kilogram...

Ovce so pač zato, da se strižejo... Podobno je pri tistih, ki na bolšjaku od okvirja kupijo novo Adidas trenirko za 20 €, pa mislijo, da so kupili original, v resnici pa je Made in Budapest...
rolleyes-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
a ti moram še link do ditributerjevga maila dat? Če kdo ve potem on ve kje se prodaja v maloprodaji.

Hvala za info, kot sem ti odgovoril že v prejšnjem postu, sem našel distributerja, tako da ga jutri kontaktiram.
zmaga.gif

p.s. leclerc mi je malce predaleč, če drugje ne bodo imeli, se bom pač primoran enkrat zapeljat tja.
wink-1.gif

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ti nimaš pojma kaj ješ, sam pa lahko trdim da jem vse domače, pujsek hranjen brez pomij in ostale svinjarije, govedina futrana samo s senom, koze na paši, včasih tudi jagenček domač seveda, jajca domača.... aja pršut, misliš da je Krasev dober?
hysterical-1.gif
dobim domačega takega da ga lahko vikaš, ne pa tista kraseva svinjarija.
467716-post_slo.gif

Itak je vseen kje kupuješ, ker več ali manj povsod prodajajo sranje.

jab1

Pripravnik
17. feb 2014
242
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
nobenega ne oznacujem s cigani razen cigane...teh je v hoferju in lidlu vec kot drugje, klosarje nisem nikjer omenil, socialci pa hodijo dejansko hofer...
Hmm, kdo pa potem v Eurospin hodi
sprasujem se.gif

smile-1.gif

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
V Eurospinu moraš pa res izklopit predsodek glede regalov (ker so dejansko regali) in embalaža je res preprosta in ni neki vrhunec dizajna, že katalogi so čisto preprosti (jap, folk nažalost itak pada tudi na to, kar je logično, tako smo ljudje naravnani, marketing pa to izkorišča...takrat je treba vklopit možgane...zato naj bi jih imeli
smile-1.gif
)...no v glavnem, sam v spin pa res ne zaidem mnogokrat...kakšne olive pa sir, panceto, pršut..tega imaš tudi tiste nižje kategorije in je to jasno označeno tako da lahko izbiraš, meso sem opazil slovensko, pa kakšen jogurt,mascarpone ipd, pa vedno da mal počekiram če je kaj novega. Je pa zanimivo to....da promet jim kar raste, bilanca ni švoh, širijo se tudi tako da...pa tudi glede kvalitete teh izdelkov sem bil zadovoljen (drugih stvari ala ,sladkarije,sladoledi,sokovi)pa ne uživam tako da mnenja ne morem podati.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
460
83
tam ko se terc po tori rola
Se spomnim leta nazaj, ko se je začelo govoriti, da pride Lidl v naš kraj. Ja, to je za siromake, sam drek se prodaja... V redu, cenovno dostopno...bomo kupovali. In smo. Pa je ''inteligenca'' hodila v Merkator (ker tam je kvaliteta...), v Lidl pa že ne bodo. Pa so začeli, ampak zadnjo uro pred zaprtjem, da jih ja kdo ne vidi... No, dandanes vsi kupujemo tam. Tudi zdravniki, pa nimajo malih plač. Tako da...

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Lidl je zakon, kakšna je roba, meni vredu, nabereš 3/4 vozička, zložiš na blagajno in hojla gre čez blagajno v šusu, plačaš s kartico/gotovino in adijo.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik jab1 pravi:
Hmm, kdo pa potem v Eurospin hodi
sprasujem se.gif

smile-1.gif
Med drugimi tudi jaz po nekatere stvari... Predvsem testenine so za to ceno vrhunske.
Če se tam ustavim, pa obvezno vzamem še kak kozarec oliv, artičok, inčunov, kaper... Pa tunino (tisto veliko pakungo), kak jogurt, mascarpone, nekatere sire, pa panceto... Ne vem, njihovi mlečni izdelki me še nikoli niso razočarali. Znamka Land, izdelujejo jih v mlekarni v kraju Merano sredi Dolomitov...
Za nekatere stvari se mi zdi Eurospin precej podcenjen, v resnici raje zavijem tja kot pa v Lidla, kjer pa me je pa res nekaj stvari precej razočaralo.

vandrovec

Pripravnik
19. jan 2014
672
12
18
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
ne vem točno kje , nekje v EU, so delali raziskavo o shranjevanju jajc in ugotovili, da je čisto en qurc ali so v hladilniku ali zunaj ( sobna temperatura )
za sire pa je tudi vseeno ali so v hladilniku ali ne. V italiji, franciji, zda, kanada in verjetno še kje obstajajo specializirane trgovine s siri. nič nimajo v hladilnikih. vse zunaj tudi poleti. pa ni panike

Včasih so na Hrvaškem prodajali sir ob cesti, na +35st C, pa so ga vsi hvalili.
evil.gif

Ne vem, če je še dandanes tako, ker že enčas nisem bil dol.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.608
3.974
113
Citat:
Raziskava revije Like!, ki jo izdaja Jutarnji list, je pokazala, da so izdelki, namenjeni vzhodnemu trgu, velikokrat slabši, v njih pa je tudi manj vrhunskih sestavin. Pri ceni pravil ni: včasih so cenejši izdelki, namenjeni za vzhodni trg, včasih za zahodnega.

Gobica za pomivanje posode Vileda Glitzi

Kupili so denimo gobico za posodo Vileda Glitzi. Cena za zahodni trg je 1,27 evra za dva kosa, medtem ko na vzhodnem trgu enaka količina stane 1,67 evra. Že na prvi pogled ugotavljajo, da so gobice, ki so namenjene za zahodni trg (proizvedene v Nemčiji), manjše od tistih za vzhodni trg, prihajajo pa iz Slovenije. Razlika v sestavinah iz deklaracij ni razvidna, so pa nemške gobice na dotik in ob pranju mehkejše od slovenskih. Precejšnja je razlika tudi v delu gobice, ki je namenjena močnejšemu drgnjenju. Na slovenski je sloj močnih vlaken in mikrokristalov debel osem milimetrov, medtem ko je debelina na nemškem le dva milimetra. Slovenski sloj je prav tako mehkejši. Pri običajnem pranju razlik niso opazili, so pa jo opazili pri drgnjenju z močnejšo stranjo. Kljub tanjšemu sloju za drgnjenje, to počno bolje, na koncu pa jih je tudi lažje sprati. Imajo pa slovenske gobice drugo prednost: v primerjavi z nemškimi se pozneje obrabijo.

Gel za lase Taft DWT Looks Maxx

Preizkusili so gel za lase Taft DWT Looks Maxx. Proizvod za zahodni trg stane 3,84 evra, za vzhodnega pa 3,33 evra. Tisti, proizveden v Sloveniji, ima drugačno teksturo, je gostejši in lepljivejši, zaradi česar ga je težko sprati z rok, ugotavljajo. Nemški proizvod je redkejši, očitno ima v sebi več tekočine, kar pa se ne more ugotoviti s pogledom na deklaracijo, saj na njej niso navedeni odmerki. Poleg tega ima nemški izdelek tudi boljši vonj. Pri uporabi so ugotovili, da slovenskih gel popolnoma utrdi lase, medtem ko nemški dobro drži lase, vendar je videti (tudi na otip) bolj naravno.

Dražeji Tic Tac

Bomboni Tic Tac na zahodnem trgu stanejo 0,63 evra, na vzhodnem 0,61 evra. Ena škatlica bombonov je proizvedena na Irskem, druga v Nemčiji, obe pa v tovarnah Ferrero. Deklaracija ne kaže, da bi bile razlike v sestavinah, je pa vsem, ki so poskusili izdelek, namenjen Nemčiji, bil ta bolj všeč. Že na pogled. Poleg tega je nemški proizvod manjši, trši in ima izrazitejši okus. Irski proizvod je manjši in ima blažji okus. Aroma pomaranče se menda ne okusi toliko.

Kava Jacobs 3u1: cena za zahodni trg 2,55, za vzhodni 2,44

Tista, proizvedena na Poljskem, je pakirana v vrečki, medtem ko je nemška v škatli. Poljska vsebuje več sladkorja, 62,3 odstotka, kar je za 8,3 odstotne točke več, kot ga ima tista iz Nemčije. Poljski proizvod vsebuje več kave, 15,3 odstotka, medtem ko je je v nemškem zgolj osem odstotkov. Preizkuševalci so to nemudoma opazili.

Čokoladica Snickers

Snickers za zahodni trg stane 0,50 evra, za vzhodni 0,64 evra. Za primer so vzeli enega iz Nemčije in enega iz Poljske. Deklaracija kaže, da je razlika v količini arašidov: nemški proizvod ga vsebuje 24 odstotkov, v poljskem pa sta ga dve odstotni točki manj. Karamela vsebujeta oba enako. Preizkuševalci ugotavljajo, da je v nemškem okusiti več arašidov in tudi več sladkosti. Poljski je po njihovih ugotovitvah nekoliko trši in grenkejši, kot da bi uporabili temnejšo čokolado. Za nemški proizvod pravijo, da je svež, čokoladen, mehak, da so vse sestavine v pravem razmerju. V poljskem okusi naj ne bi bili v pravem razmerju, ni bil mehak, velika razlika pa naj bi bila vidna tudi v preseku čokoladice.

Žvečilni gumi Orbit Spearmint

Cena za tistega, ki je namenjen za vzhodni trg, je nižja. Stane namreč 0,51 evra. Cena izdelka za zahodni trg je 0,63 evra. Pri magazinu Like! so preizkusili proizvod iz Nemčije in iz Francije. Zadnji je bolj zastopan pri njih. Najprej so preizkusili tega in ugotovili, da je precej sladek, da ne osvežuje in da se težko žveči. Nemški proizvod je manj sladek in boljši za žvečenje.

Šampon Head & Shoulder Citrus Fresh proti prhljaju

Cena izdelka namenjena za zahodni trg je 3,84 evra (250 ml!), za vzhodni 2,56 evra (200 ml!). Sestavine so identične, le da na tistem iz Francije, namenjenem za vzhodni trg, piše, da vsebuje ekstrakt citrusov, uporabnik pa lahko zazna tudi aromo lubenice. Vonj je intenziven, šampon pa zelo gost. Ko se dozira na roko, se lahko obrne, pa ne bo stekel. Zaradi tega se tudi težko peni in je treba dodati več vode, da bi si oprali lase. Proizvod iz Nemčije ima manj intenziven vonj in ni toliko gost.

Nutella

Izdelek za zahodni trg stane 4,10 evra (800 gramov!), tisti, namenjen vzhodnemu, pa 2,94 evra (400 gramov). O teh dveh izdelkih je bilo že veliko debat. Sprva se je zdelo, da je poljska Nutella preizkuševalce bolj navdušila, a že v naslednjem trenutku so ugotovili, da prevladuje sladkor, ki zasenči vse druge arome. Na koncu so ugotovili, da ima nemška Nutella finejšo teksturo, rahlo noto grenkosti, vsebuje pa tudi več kakava in lešnikove kreme. Na koncu so za zmagovalca izbrali nemški proizvod.

še več primerjav: http://www.jutarnji.hr/veliki-...ziste-/1281032/

ptil

Pripravnik
11. jun 2012
364
15
18
Mene pa zanima KRAS narezan pršut iz Hoferja (tole: https://www.hofer.si/sl/sortim...idimljen-prsut/ )

A je res možno, da so sestavine samo svinjsko meso in sol, tako kot piše na embalaži? Ker čisto vsi drugi suhomesnati proizvodi v Hoferju imajo vsaj E250 in E252, velika večina tudi še dodatne E-je, samo ta dva pršuta nimata. Mogoče sem že preveč paranoičen, ampak to se mi zdi rahlo neverjetno.

Apis

Zelenc'
20. avg 2014
20
0
1
Citat:
Uporabnik ptil pravi:
Mene pa zanima KRAS narezan pršut iz Hoferja (tole: https://www.hofer.si/sl/sortim...idimljen-prsut/ )

A je res možno, da so sestavine samo svinjsko meso in sol, tako kot piše na embalaži? Ker čisto vsi drugi suhomesnati proizvodi v Hoferju imajo vsaj E250 in E252, velika večina tudi še dodatne E-je, samo ta dva pršuta nimata. Mogoče sem že preveč paranoičen, ampak to se mi zdi rahlo neverjetno.

Imel sem to srečo, da sem pred cca 5 let organiziral eno strokovno ekskurzijo v Kras Sežana. Glede na to kar smo videli, bi rekel, da res uporabljajo samo sol pri teh pršutih.

Apis

Zelenc'
20. avg 2014
20
0
1
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Znamka Land, izdelujejo jih v mlekarni v kraju Merano sredi Dolomitov...

Južni Tirolci so izredno sposobni in marljivi ljudje. Imajo tak specifičen miren pristop, nobenega norenja, uspeva jim pa skoraj vse (no Iveco je bolj tako tako, samo tam po njihovih besedah dela precej Italijanov
evil.gif
). Naravo hkrati uporabljajo in varujejo. Za dopust zelo lepi kraji, meni je bilo precej bolj všeč kot kjerkoli ob morju.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.594
1.273
113
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Meni je bilo smešno pozimi gledat cene pršuta (celega). Navadni od Krasa (povsod ista etiketa), v Mercatorju 16 eur/kg, Spar 12 eur/kg, v Lidlu 7,5 eur/kg.

In kdo tukaj koga je**?

Ali pa Košakove Kranjse klobase: Mercator 12€, Špar 11€, Tuš se mi zdi da tudi tu nekje, Hofer pa 8,3€ na kilogram

hysterical-1.gif