Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ok da nebom zabredli dalje v debato..OKUSNEJŠO- IZVIRNO znamko hrane...in ne ostalih generikov

Ker je enak sir zavit v originalno pakiranje znamke, in ne v Milfina ovitek, ima boljši okus?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ok da nebom zabredli dalje v debato..OKUSNEJŠO- IZVIRNO znamko hrane...in ne ostalih generikov

Ker je enak sir zavit v originalno pakiranje znamke, in ne v Milfina ovitek, ima boljši okus?

ne bi rekel da ni možno...

to (da gre samo za razliko v embalaži) je sicer potrdila samo 1 stranka ostali dve pa tega nista potrdili, tako da ne vemo kaj je zares razlika...

da pa nehamo ze 1x nakladat...večinoma jem te sire https://oldamsterdam.com/product-range/ , bergbaron in chedar če ne najdem drugega pa grunlanderja, torej mi dol visi za ljutomerskega pakiranega v hoferju...ce pa ze grem po njega v ljutomer..

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
96
28
Meni je bilo smešno pozimi gledat cene pršuta (celega). Navadni od Krasa (povsod ista etiketa), v Mercatorju 16 eur/kg, Spar 12 eur/kg, v Lidlu 7,5 eur/kg.

In kdo tukaj koga je**?

Treba je čim prej spoznat, da VSE firme delajo za dobiček, ne le nizkocenovniki tudi vsi tanajdražji. Veliko je svetovnih proizvajalcev, ki so si ustvarili ime (dražji izdelki) in zato spadajo med proizvajalce z "boljšimi" izdelki. In to samo zaradi tega, ker so ljudem to vcepili v glavo. Poglejte reklame, bombardirajo non stop. Pa ne reklame trgovin, ampak reklame proizvajalcev. Je kdo opazil reklamo Milfine ali kaj podobnega? In seveda pride človeku v glavo ja ja persil najboljši.

Ovce so za striženje, vedno bodo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
Meni je bilo smešno pozimi gledat cene pršuta (celega). Navadni od Krasa (povsod ista etiketa), v Mercatorju 16 eur/kg, Spar 12 eur/kg, v Lidlu 7,5 eur/kg.

In kdo tukaj koga je**?

Treba je čim prej spoznat, da VSE firme delajo za dobiček, ne le nizkocenovniki tudi vsi tanajdražji. Veliko je svetovnih proizvajalcev, ki so si ustvarili ime (dražji izdelki) in zato spadajo med proizvajalce z "boljšimi" izdelki. In to samo zaradi tega, ker so ljudem to vcepili v glavo. Poglejte reklame, bombardirajo non stop. Pa ne reklame trgovin, ampak reklame proizvajalcev. Je kdo opazil reklamo Milfine ali kaj podobnega? In seveda pride človeku v glavo ja ja persil najboljši.

Ovce so za striženje, vedno bodo.

saj ne da bi me zanimalo ampak nakaldas da je ze kar smesno...kolko je cena tukaj na katalogu sredi decembra? http://katalogi.ceneje.si/tus-katalog-aktualni-letak/detail/882

http://www.modernakup.si/Kra%C...a-kartico_82873

Nazadnje urejeno:

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Citat:
Uporabnik steiner pravi:
Originalna je lahko samo italijanska, vse ostale so (prilagojene) kopije
wink-1.gif

Imaš prav, vendar je Nemška vseeno boljša kot vzhodnjaška.
wink-1.gif

Ne vem kje pri nas prodajajo original italijansko, če sploh.
sprasujem se.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Crna_Ninja pravi:
http://www.modernakup.si/KRAS-...-%C4%8Das_80982

Upam da te ni preveč zabolelo

Kaj zdaj si ze ugotovil razliko med zeleno etiketo prsuta in rdeco KRASKEGA prsuta? Tak vi lidlovci mislite da jeste isto hrano za manjsi denar. V bistvu je ta cena tega "prsuta" pretirana. Sicer za lidloljubca ki misli da bo jedel KRASKI prsut kr ok. Najprej se bo treba naucit brat ja ccccc

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.007
6.232
113
blizu močvirne prestolnice
Ti nimaš pojma kaj ješ, sam pa lahko trdim da jem vse domače, pujsek hranjen brez pomij in ostale svinjarije, govedina futrana samo s senom, koze na paši, včasih tudi jagenček domač seveda, jajca domača.... aja pršut, misliš da je Krasev dober?
hysterical-1.gif
dobim domačega takega da ga lahko vikaš, ne pa tista kraseva svinjarija.

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Od kod nebuloze, kot so 'linija B', 'stranska linija' ipd.? So za te 'drugokakovostne linije' kakšni dokazi ali le govorice za šankom?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Mislim da tukaj: http://coolhouse.si/

Douchebag, se pardoniram, gourmet central

Tu tudi jaz kupujem in lahko samo rečem. Nekaj je dobrega, ampak tuna je pa zanič. Že barva je čudna... Da ne omenim, da je vse zamrznjeno, torej predelano
grin1.gif

Moram it jutri pogledat po koliko je buffala, tukaj na netu zgleda ugodno. Do sedaj pa se nisem zavil noter...nekako iz principa ker nimam dobrega mnenja o sefici...ob odprtju pa so mi bile cene mimo... tako da sploh nisem vec zavil noter. Za morsko hrano mi visi dol, da bi pa pasto, torteline itd placeval po 3x ceni pa res ne.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.007
6.232
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Od kod nebuloze, kot so 'linija B', 'stranska linija' ipd.? So za te 'drugokakovostne linije' kakšni dokazi ali le govorice za šankom?

Kje si mene dobil? Sam kupujem povsod, le Hepana sem malo naučil, kje bo dobil res dober domač futer, ostalo je pa tam tam.
Še to, poznam kar nekaj ljudi delojoč v proizvodnji hrane in vsi pravijo, da ne delajo razlik saj je povsod ista linija.

Nazadnje urejeno:

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Ni šlo direktno nate. Mogoče je izgledalo tako, se opravičujem
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
...
..enako kot kupim PICK salamo ko je na akciji v hoferju ali lidlu

čakaj, čakaj
v hoferju oz lidlu kupuješ salamo !? če pa si malo prej napisal, da teh dveh trgovin praktično ne poznaš, ker se ti ni za gužvar med cigani, solialci in ostalim ološem

Saj sem ti napisal da ne grem jaz tja. Ampak posljem ljudi ki hodijo tja, ce sploh uspejo dobit ko se podijani lidlovci odlocijo da bodo koncno pojedli dobro klobaso

aja, pošlješ svoje ljudi? a tko k tony soprano?
cheer.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik VanZ pravi:

Preberi temo se enkrat.... pa bos nasel vsaj en primer da "isto" ni vedno "isto". Diskontni prodajalec uporabi drugo folijo in se lastnost proizvoda takoj spremeni (vsaj rok trajanja). Zelo lepo je ziveti v prepricanju da je noname=brand in da placas "samo reklamo" ampak v vecini primerov temu ni tako.

V bistvu pri diskontnih prodajalcih zagotovo original ni isti "njihovi" znamki ,ker diskotni prodajalci forsirajo svoj recept. Oni prodajalcu "originala" diktirajo kaj zelijo in kako zaradi tega da lahko dobavitelja izsiljujejo. Ce ti ni kaj vsec, bomo identicen izdelek (zaradi prvega recepta) dobili od drugega dobivelja.

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
9
38
Hvala, sem tudi sam našel uvoznika/distributerja, vendar sem mislil če kdo ve, kjer se ga da dobiti v maloprodaji.

.... da ne bom čisto ot, v hoferju in lidlu ga nimajo
smile-1.gif