Vzhodnjaška roba v Lidlu/Hoferju

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

folk v hoferju kupuje izdelke njoihove znamke in ti so naceloma cenejsi ali mar ne? In ti so po mojem mnenju slabsi kot originali..ki jih kupujem jaz...ko bojo pa imeli te izdelke po nizji ceni potem pa bom tudi jaz sel v lidel...ampak takrat to nebo vec budget trgovina

V hoferju kupujem piščančje medaljone, za njih jih dela perutnina ptuj. Sicer so tukaj eni zagovorniki, da imajo tovarne dve ločeni liniji, za moj okus so pa identični originalim iz Mercatorja oz. Leclerca.

edit: in ti še vedno domnevaš, da je glavni prihranek pri samem produtku, ne pa pri sami organizaciji prodaje

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Jaz pa od perutnine kupjem v njihovi trgovini. Majo vedno ugodno in vsega na zalogi. Ne poznam primerjave med temi in hoferjevimi ampak dosti cenejsi ne morejo biti ker so ze tukaj cene smesno nizke

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik spenstar pravi:
Alpsko mleko ze zdavnaj ni vec sinonim kvalitete. Jaz kupim sveze mleko v Hoferju za 75centov, in je boljsi kot Alpsko (cez 1evro).

Ne vem kje kupujes ti alpsko mleko in od kod imas informacije o kvaliteti, definitivno pa mas narobe ceno. Alpsko mleko 3,5 stane v leclercu vsake 3 tedne ko je akcija cca 69 centov

Ja ampak leclerc dobi B kvaliteto od Ljubljanskih mlekarn, saj to vidiš že po ceni.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kako pa se to potem pripravi, predvsem me zanima kako se odtali?

En dan prej vrzes vn iz freezerja v hladilnik...al pa das na pult na kroznik za 2-3urce na sobno temp.
smile-1.gif

Peces pa...kak visok teflon lonc da ne sprica vn...lahko je tud navadn..sam da je visok...olje po dnu...zapalis...pa CPA-CPA in na kroznik
cheer.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.433
5.661
113
Lahko ga pa surovga cez flajsmasino spustis...pa mal svojih zacimb itd...je dobra osnova za biftek
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.295
7.058
113
Škoda kvalitete za biftek
smile-1.gif

Sprobam ob priliki in poročam, če se spomnim.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.948
6.022
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
v avstiji ima boljšo ponudbo vin. ena so res vrhunska za tisti denar.
sicer se ne more vino za 6 € primerjati z vinom za 12€ ampak vseeno. to kar pa se pri nas dobi , kaj naj rečem. ena so ok ena pa samo za mešat s coca colo oz za kuhat ( sicer pa kot vse je to tudi stvar okusa in poznavanja )

Sladki muskat ...Sauvignon je VinaKoper
CabernetSauvignon....slovenska istra Černe

Mas se Rubby Cabernet...iz Čila

Sorodnik je dosti časa letal po svetu in tekom časa je šlo dosti tujih vin v pokušino (IT, ESP, DE, AT, FR, Chile, Jar, Mak, USA ), lahko rečem da pijem samo še Slo in nekatera HR (bela iz Istre), vso ostalo je kategorija krneki.
Edino Gruzijskih še nisem pokusil.

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Jaz pa od perutnine kupjem v njihovi trgovini. Majo vedno ugodno in vsega na zalogi. Ne poznam primerjave med temi in hoferjevimi ampak dosti cenejsi ne morejo biti ker so ze tukaj cene smesno nizke

To je šele zanič trgovina. Nimajo nutele, nimajo kokakole, grobega sladkorja iz mauriciusa, actimela, avokada, chedar sira... Poden od podna.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Grim pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

To je šele zanič trgovina. Nimajo nutele, nimajo kokakole, grobega sladkorja iz mauriciusa, actimela, avokada, chedar sira... Poden od podna.

uh se en intelektualec ki hodi v hofer in ne loci SPECIALIZIRANE trgovine s perutnino in pa marketa, kjer se pricakuje sirsi nabor splosno uporabnih stvari...

vedno bolj mi postaja jasno kaksni ljudje hodijo tja in zakaj se jih izogibam...

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

ce bi prebral celo temo bi tudi videl da je link do izdelka ki je kao kvalitetnejsi (deklarirano mleto meso), kjer pa so verjetno preverjali samo razmerja med mesom in ostanki in aditivi, ne pa tudi kvaliteto samega mesa...glede na to da ne kupujem pakiranega mletega mesa s tem nimam problemov.

In dalje ce bi prebral celo temo bi vedel da ne hodim ne v tusa ne mercatorja...prica pa o tem kako nerazlegani ste potrošniki ki obiskujete lidla, ker pozante samo hofer, lidl mercator in tuš

http://www.lidl.de/de/Stiftung-Warentest

Seveda jodlarji od Stiftungwarentest-a, nimajo pojma v primerjavi s slovenskim Hepanom.
cheer.gif

Zdaj pa hitro po zobno pasto v Lidl, med cigane in reveze, ki niso v Leclercu.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik newem pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

ce bi prebral celo temo bi tudi videl da je link do izdelka ki je kao kvalitetnejsi (deklarirano mleto meso), kjer pa so verjetno preverjali samo razmerja med mesom in ostanki in aditivi, ne pa tudi kvaliteto samega mesa...glede na to da ne kupujem pakiranega mletega mesa s tem nimam problemov.

In dalje ce bi prebral celo temo bi vedel da ne hodim ne v tusa ne mercatorja...prica pa o tem kako nerazlegani ste potrošniki ki obiskujete lidla, ker pozante samo hofer, lidl mercator in tuš

http://www.lidl.de/de/Stiftung-Warentest

Seveda jodlarji od Stiftungwarentest-a, nimajo pojma v primerjavi s slovenskim Hepanom.
cheer.gif

Zdaj pa hitro po zobno pasto v Lidl, med cigane in reveze, ki niso v Leclercu.

lahko imajo pojma kolikor hocejo jaz uporabljam blend a med...ki je ocenjen enako kot lidlova...tak da ostajam pri svojem...zobno pasto kupujem v avstriji..tak da nebom v leclercu

Grim

Pripravnik
8. jul 2013
137
0
16
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
uh se en intelektualec ki hodi v hofer in ne loci SPECIALIZIRANE trgovine s perutnino in pa marketa, kjer se pricakuje sirsi nabor splosno uporabnih stvari...

vedno bolj mi postaja jasno kaksni ljudje hodijo tja in zakaj se jih izogibam...

Kaj te sedaj moti, ljudje ali trgovina? Ali oboje? Ti se jih pa kar izogibaj, jaz zaradi tega ne bom nič na slabšem. Pa tudi nič na boljšem ne. V bistvu lahko počneš kar te je volja ker v nobenem primeru jaz nimam nič od tega. Tako da vso srečo in obilo veselja ob tvojem naslednjem nakupovanju, pa kjer koli že bo
smile-1.gif

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Alpsko mleko ze zdavnaj ni vec sinonim kvalitete. Jaz kupim sveze mleko v Hoferju za 75centov, in je boljsi kot Alpsko (cez 1evro).

Ne vem kje kupujes ti alpsko mleko in od kod imas informacije o kvaliteti, definitivno pa mas narobe ceno. Alpsko mleko 3,5 stane v leclercu vsake 3 tedne ko je akcija cca 69 centov

Clovek, kaj tebi dogaja. Kaj je tole Alpsko Mleko. Ta cena v Leclercu je skupaj z odbitim bonom na kartico.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:

Clovek, kaj tebi dogaja. Kaj je tole Alpsko Mleko. Ta cena v Leclercu je skupaj z odbitim bonom na kartico.

Ja tocno to je cena katero placam. 69 centov. Kaj bi mi blo ?

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Zagovorniki lidl/hofer pa vedno pravijo da je tam vse kvalitetno in ah in oh...ampak z danasnjimi aditivi in dodatki, lahko še drek narediš v okusno salamo...tak da okus še zdaleč ni merilo kvalitete...glede kvalitete dejansko ne vemo za nobeno znamko0 ali je OK ali ni

Zato roba ki je v teh dveh "diskontih" kot po tekočem traku zmaguje oz. zaseda visoka mesta na VIP testih, kajneda?
bonk.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

Zagovorniki lidl/hofer pa vedno pravijo da je tam vse kvalitetno in ah in oh...ampak z danasnjimi aditivi in dodatki, lahko še drek narediš v okusno salamo...tak da okus še zdaleč ni merilo kvalitete...glede kvalitete dejansko ne vemo za nobeno znamko0 ali je OK ali ni

Zato roba ki je v teh dveh "diskontih" kot po tekočem traku zmaguje oz. zaseda visoka mesta na VIP testih, kajneda?
bonk.gif

haha po tekočem traku...pač ima 5 dobrih izdelkov....pa kaj...izdelki ki jih kupujem jaz so pa vedno na vrhu in to vsi...če pa je mleto meso pa zobna pasta OK kvalitete...se ne pomeni da je vse ostalo OK...

pa glej saj je super vi pac kupujete v hoferju, jaz bom pa drugje in vsi srecni...mene ne rabite prepricevat da imate najbolj kvalitetno robo kar jih je za 1/3 cene...jaz pac ne verjamem v te pravljice...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Ne poznam osebno nobenega kmeta, da bi mu zaupal glede uporabe krme. Samo trava je gut. In sem skoraj ziher, da vsi tu naokoli futrajo krave s koruzo, itd...

Poleti je mogoče več možnosti za naravno mleko, ko se krave več pasejo zunaj, zdaj pozimi pa ni za naredit nič očitno
frown-1.gif

Ti boš verjetno umrl od zdravja
grin1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:

Lažeš. Stane v najboljšem primeru 0,74 oz 0,75. Taka kot je redna cena "alpskega" mleka v Hoferju/Lidlu.

Mogoče pa je kdaj celo bila cena 0,69, ponavadi na kako obletnico...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.520
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
[

pa glej saj je super vi pac kupujete v hoferju, jaz bom pa drugje in vsi srecni...mene ne rabite prepricevat da imate najbolj kvalitetno robo kar jih je za 1/3 cene...jaz pac ne verjamem v te pravljice...

Kupujem tam kjer je poceni in dobro. To seveda pomeni, da v mercator ne stopim niti po pomoti
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.009
6.234
113
blizu močvirne prestolnice
Včasih dajo na 68 centov ampak vseeno plačaš polno ceno ostalo gre na kartico. Sam kupujem povsod, Mercator, Tuš sta draga kot pes, Špar jima sledi, Leclerc, Lidl in Hofer pa so tam tam.