VW - VIN - kaj vse lahko vidiš na netu?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Hej vsem...

Ker bom mogoče kupo kakega VW Passat (letnik 2015), me zanima, če lahko glede avta preveriš kaj sam na internetu, če imaš VIN številko?

Torej, kaj vse lahko vidiš na netu za VW avte, če mi da prodajalec VIN številko od avta? Opremo, servise, kake druge podatke?

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
282
63
Opremo b.p., ponekod je storitev sicer plačljiva (Carfax, AutoDNA, itd.). Servise skoraj zagotovo ne, razen če je v določenih pogojih narejeno tako, kot npr. za lizing avte iz tujine, kjer so vidni določeni "uporabniški" podatki. Osebno sem ene parkrat uporabil AutoDNA, ampak servisev za VAG grupo pri nemških vozilih ni prikazalo - za to je potreben obisk pooblaščenca oz. nekoga, ki lahko pogleda v bazo podatkov.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
drugač epa greš na zavarovalnica pa da ti naj dajo infomatvino ponudbo za kasko, vpišejo vin, in rukne vso opremo. sploh ta glavno;)

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Odvisno od kje je sam avto., kje je bil servisiran itd....
Jaz pri nekaterih vidim praktično vsak obisk servisa, tudi ko je prisel zamenjat žarnico, dolit vitreks itd....

Ne vem pa kje ti kupuješ določen avto.

Primer
Screenshot_1.jpg

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Torej, mi lahko kdo preveri eno VIN številko za VW Passat b8 (letnik 2015, slovenski)? Lahko tudi plačam nekaj malega. Če kdo dela kje, da ima dostop, bi ga lepo prosil...

Rad bi se pač prepričal, če je bilo na avtu res vse ok.. In ker mi je avto všeč, bi rabil samo kakšno potrditev... ;-)

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Ker je prodajalec (ena avtohiša) v bistvu cel čas skrbel za avto, ki je bil v poslovnem lizingu (vsaj tako pravi)... Poslal mi je npr.: zadnji račun od servisa, ni pa zadnjega servisa vpisanega v servisno knjigo (je rekel, da bo poskrbel za to...)...

Rad bi pač eno tretje mnenje oz. preverbo, kaj se je z avtom dogajalo zadnje 4 leta... ;-)

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.480
10.724
113
če je avto star 3 leta je itak bil servisiran že zaraadi garancije. Itak pa še poglej DE,zavoljo firbca. Če ne drugega isto odlično poservisirani s precej več opreme za vsaj isti ali manjši dinar. Zgolj ideja.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Fizične servisne je pri teh letnikih že po večini nadomestila elektronska, seveda v primeru vzdrževanja pri pooblaščenem servisu.