VW SDI

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
sjtv: najdi mi v slo AC kjer poteka promet ve čas 150 kmh! (pa da je to dovoljeno!),
Pa tudi če bi bilo dovoljeno lahko o taki hitrosti več km daleč lahko upaš samo ponoči.

To ti verjamem da bo SDI pri 150 žrl 8 litrov, samo potem še napiši koliko bo žrl punto ali pa clio 1.2 pri taki brzini. bo žrl magičnih 5?

Grem stavit da SDI pelje scat kliota ali puntota 60 v recimo vrhniški klanec!
SDI v cordobi zrihtam jaz (že ulavfanega 200+kkm, ti pa zrihtaj cliota ali puntota)
Da pa je golf 2 žrl 11 so morali biti pa res izjemni pogoji.
Tudi meni je Škoda letnik "74 žrla 30+ litrov ko sem bil star 16,17 let. Mogoče celo več, ampak tam je bil gas lahko na ON ali pa OFF.

Kolega je šel z G2 v monte carlo pa je bila poraba pod 5 litri.
Si predstavljaš kak unikat je bil na tistih ulicah
wink-1.gif

Največji štos pa je bil da so tovornjaki mimo njega pošteno leteli (štart Paris-dakar
wink-1.gif
) kljub temu da je tudi on šel 100+

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
tud jaz sem mel g2 1.6D pa sem z enim tankom prišel iz jesenic do berlina.avto je žrl manj kot 5 litrov s tem da več kot 120 nisem šel ker 4 prestave pri 140km/h so povzročale neznosen hrup.max. hitrost je bila 160km/h takrat pa upam stavit da je žrl kakih 10 litrov če ne še kaj več

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
sjtv: najdi mi v slo AC kjer poteka promet ve čas 150 kmh! (pa da je to dovoljeno!),
Pa tudi če bi bilo dovoljeno lahko o taki hitrosti več km daleč lahko upaš samo ponoči.

To ti verjamem da bo SDI pri 150 žrl 8 litrov, samo potem še napiši koliko bo žrl punto ali pa clio 1.2 pri taki brzini. bo žrl magičnih 5?

Grem stavit da SDI pelje scat kliota ali puntota 60 v recimo vrhniški klanec!
SDI v cordobi zrihtam jaz (že ulavfanega 200+kkm, ti pa zrihtaj cliota ali puntota)

Kaj je dovoljeno in kaj ne, mi je na AC vseeno. 150 po števcu je itak komaj kaj čez 130 ...
SDI proti puntotu/cliotu? Sorry, ampak starih jajc se mi pa ne da za to iskat. Grem pa stavit, da gre puntu v 3. več, kot SDI sploh zmore ... Ga pač vrtiš do konca ... Koliko je poraba, mi je vseeno.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Dajte v EU politkomisarjatu sprejet odredbo, da novinarji avto revij ne smejo imet neprimernih izjav. Pa pravilnik o primernih izjavah spišite.
zmaga.gif

Ogo

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Jaz imam doma se tudi en Golf 2D pa pri 150 na uro ne zre niti 7 litrov. Pred leti sem sel z enakim avtom samo z 4 stopenjskim menjalnikom na EURO 2000 v Belgijo. Itak kot smrkavec gas do podna po celi nemciji in nisem niti slucajno kuril 8ih litrov

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
saj sem SJTV napisal da mi je škoda žrla 30+ litrov (če je že njemu golf 11)
Na kakšnem "mettingu" v btc, brnčičevi, leclercu ni težko doseæi take porabe.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Punto ima pri 140 v 3. ene 6100/200 obratov.
grin1.gif

Porabo pa okol 4 litre kajne
cheer.gif

Tudi yugo 60 je šel z drugo 110, obratov ne vem, ker ni imel obratomera, koliko pa je šlo bencina čez 2x weber pa raje ne bi ob taki vožnji

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Kaj je dovoljeno in kaj ne, mi je na AC vseeno.
izredno neprimerna izjava nekoga, ki se ima za novinarja avto revije, katere poslanstvo naj bi bila tudi vzgoja v cestnem prometu

pa saj ni prvic, zelo zelo zalostno in zaskrbljujoce
Ne, naše poslanstvo ni vzgoja (čeprav se trudimo delat tudi na tem). Kaj je naše poslanstvo, določam jaz. In ena od stvari je ukinitev omejitev na AC - po drugi strani pa recimo popoln izgon alkoholikov s cest, umirjanje prometa v naseljih (recimo z na hitrost veznimi semaforji na vstopu v vasi, kar odlično deluje na iberskem polotoku), popolna prepoved prhitevanja za tovornjake na 4-pasovnih AC in podobno.

PS: nimam se za novinarja in tudi delam v veliki večini vse prej kot novinarsko delo ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
saj sem SJTV napisal da mi je škoda žrla 30+ litrov (če je že njemu golf 11)
Na kakšnem "mettingu" v btc, brnčičevi, leclercu ni težko doseæi take porabe.
Niti slučajno ni bilo na meetingu. Relacija je bila Lj - postojna, potem kup lokalnih ces okoli Cla, Ajdovščine, Vipave, pa nazaj v Lj ...
Poraba je bila 11 (razen če ni kilometrer števec lagal), noben ni mogel verjet, da je možno, pa 1 sopotnik je 2x bruhal. Sicer pa brez posebnosti
evil.gif

PS: iz istih časov vem, da se dal G2 mirno prestavljat (gor in dol) brez sklopke in da se, ko naštudiraš zaviranje z levo nogo, čisto lušno pelje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.373
1.240
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Punto ima pri 140 v 3. ene 6100/200 obratov.
grin1.gif

Porabo pa okol 4 litre kajne
cheer.gif

Tudi yugo 60 je šel z drugo 110, obratov ne vem, ker ni imel obratomera, koliko pa je šlo bencina čez 2x weber pa raje ne bi ob taki vožnji

kaj že ima to zveze z debato, kaj gre hitreje v klanec?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
veze ima to da pišete da ima clio, punto in company porabo 5 litrov, sdi pa 8 litrov, oziroma G2 11 litrov.
Si ti prepričan da je bil golf kar se mašine in pogona tiče tipi top? da nisi imel zategnjene ročne?!
wink-1.gif

KOliko bi po tvojem porabil clio company v takem stilu vožnje kot si ga imel ti z golfom ko si imel 11 litrov porabe? 5litrov ali manj?
tisto o prestavljanju brez sklopke ti pa verjamem

Če se že kregamo o konjih in podobnih zadevah:
koliko ima SDI navora in koliko 1.2 mašina v clio companiji

Aja saj res navor je brez vezen podatek, konji so pomembni

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
saj se je ze zacel ven vlect z izjavami "ce ni stevec narobe kazal"...........ali pa se ni ugotovil da ima Golf vec kot 2 prestavi

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:In ena od stvari je ukinitev omejitev na AC

Hah, me prav zanima, če bomo to kdaj doživeli. Ne bi pa bilo napak. 130 se itak ne da vozit, razen če je prazna cesta. Voziš 90 za kamjonom ali pa tam 160 v koloni. Probajte vozit 120, 130 pa vam bodo stalno kamjoni pred nos skakal
bonk.gif

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Aja saj res navor je brez vezen podatek, konji so pomembni

Mja tkole bom rekel ene 5 let nazaj me je sošolec peljal na zeležniško postajo. Zmanjšal je na dobrih 30 v tretji brzini in ko je hotel pospešit je njegov fiat bravo z 80 konji začel tako cukat, da je moral dat v drugo. Če bi isto hotel naredit z vwjem 1.6 s 75 konji, ki smo ga mel takrat pri hiši, bi mel lahko v četrti pa bi šlo brez vseh problemov. Resda je bil fiat 16v in je mel zarad tega ene pol litra manjšo porabo od vwja, meni to nič ne pomeni. Jaz nočem vozit takega avta, ki je podhranjen z navorom do te mere, da še vozit ne moreš normalno. Že 1.2 12v fabia od kolega takrat je mela več navora od tega fiata. Tko da v bistvu razumem folk, da so tko obsedeni na dizle, če so alternativa taki z navorom podhranjeni bencinarji.
Ko sem vozil hondo civic s 140 konji mi je skor čeljust stran padla kako ta avto nikamor ne gre. V četrti sem ga pri 90 zahodil in se je en čas dogajalo ravno podobno kot pri nekem polotu 1.4, dokler se ni malo zvrtel, pol je pa šlo. Tam od 120 je začel vlečt pa tam od150 naprej pa tako kot se zagre... Dajte 1.8T ali pa dizla katerikoli dan... takoj menjam... kaj mi pomagajo konji, če mam prvih 5000 obratov neuproabnih. Sej nimam avto zato, da se bom šel dirkaško šaltanje za vsak drek.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
pa ti nisi normalen alter uporabnik.
Alter uporabnik ima štadt gas pri začetku rdečega polja.Ker sicer mu nič ne koritsti 100 konjev na liter prostornine NA motorja.

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Normalen uporabnik od avta ne pričakuje pospeškov slabših od trajekta.