VW SDI

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.673
1.297
113
Spodaj napisano je "point" tega delovnega stroja. Zanesljivo premikanje. Za vse ostalo imate druge mašine.

"The SDI engine is used in applications where reliability and fuel economy are of primary concern. Because these engines lack any form of forced induction, their power output is low compared to a similar turbocharged engine. For example, the 2.0 SDI engine fitted to the Volkswagen Golf Mk5 has a peak power output of 55 kilowatts (75 PS; 74 bhp); whereas the same engine in turbocharged Turbocharged Direct Injection (TDI) form is rated at 103 kilowatts (140 PS; 138 bhp) or 125 kilowatts (170 PS; 168 bhp), depending on specification. However, performance at very low engine speeds and when setting off from stationary is often superior to forced induction engines due to the lack of turbo lag.

The 1.9 SDI engine, fitted to the first generation Škoda Octavia, is particularly popular amongst taxi drivers due to its low fuel consumption and ability to cover large mileages (over 250,000 miles (400,000 km)) without requiring major mechanical attention.
"

Več na Wikipedii.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
nisem rekel tega, ampak oba imata pravico prehitevat kamion, ponavadi iskoristi ko je prehitevalni prost in rabi malo vec casa. V Nemciji so sedaj omejili cas prehitevanja na 40 sekund.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Posebej v Sharanu... 14 porabe, pa vsak fakin clio 1.4 te nabije..
crazy1.gif

Jaz sem pa ravno Sharana iskal in končno našel. Trenutno sem srečen, kot otrok: družinsko vozilo, 4Motion, 204KM, za normalno vožnjo tiha notranjost, ko ga stisneš sladek zvok šestaka.
cheer.gif

LP,

Milan
Off: Boš šel na plin? Kolikor vem se jih kar nekaj vozi tako okrog.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Predvidevam, glede na to da je že imel enoprostrca plinaša

Očitno ga je prodal. Sicer ne vem za kak denar, ampak očitno se je našel kupec za njega

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Off: Boš šel na plin? Kolikor vem se jih kar nekaj vozi tako okrog.

Kolikor kažejo moje Google raziskave in izjave nemških lastnikov Sharanov, Alhamber in Galaxyev (sgaf.de
smile-1.gif
) s tem motorjem , je AYL motor relativno problematičen glede nastavitev vgrajenih plinskih naprav, zato sem zaenkrat ideje o predelavi na plin dal na stranski tir.
Izkušnje namreč kažejo, da je vsak avto pri predelavi svoja zgodba - ko sem predeloval Mazdo na plin je trajalo kar nekaj časa (cca. 2 meseca), da so mi avto nastavili, kot je treba (tna plin pričakujem absolutno brezhibno delovanje). Ker sem imel od firme, ki je predelavo izvedla do službe samo 500metrov, sem jim iskanje nastavitev toleriral (beri: nisem popenil in zahteval demontaže sistema in povračila denarja ter s predelavo povezanih mojih stroškov). V takih primerih si ne predstavljam predelave na plin v tujini ali na drugem koncu SLO.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Predvidevam, glede na to da je že imel enoprostrca plinaša
Očitno ga je prodal. Sicer ne vem za kak denar, ampak očitno se je našel kupec za njega

Mazdo MPV še imam in očiščena v garaži čaka pravega kupca.
grims-1.gif
).

LP,

Milan

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Sodelavec ima sharana vr6 na plinu. Nikdar ni pojamral, da ima kakšne probleme... Lahko kaj več povprašam, če želiš.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Sodelavec ima sharana vr6 na plinu. Nikdar ni pojamral, da ima kakšne probleme... Lahko kaj več povprašam, če želiš.

Če ima ta novi motor z 204KM, 24V, se priporočam za info/kontakt. Hvala!

LP,

Milan

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
nalim: ampak zakaj nimaš oglasa med plinaši?
Sem najprej mislil da ga nimaš oglasa, pa potem vidim da imaš samo bencinarja?
hint: oddaj dva oglasa za isti avto
wink-1.gif

Sicer pa sem imel še hujšo eksotiko (nissan prairie) pa vem kako je tako zadevo prodat.
Na srečo z deli ni bilo težav kljub temu da je bil letnik 92 (je pa res da pleha nisem preoblikoval v 5 letih lastništa, so pa bili deli ki so podrvženi obrabi pri avtu s precej km (4 leta star uvožen)

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
@Brgo: Žal mi info o starem motorju res ne koristi.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
nalim: ampak zakaj nimaš oglasa med plinaši?
Sem najprej mislil da ga nimaš oglasa, pa potem vidim da imaš samo bencinarja?
hint: oddaj dva oglasa za isti avto
wink-1.gif

Sicer pa sem imel še hujšo eksotiko (nissan prairie) pa vem kako je tako zadevo prodat.
Na srečo z deli ni bilo težav kljub temu da je bil letnik 92 (je pa res da pleha nisem preoblikoval v 5 letih lastništa, so pa bili deli ki so podrvženi obrabi pri avtu s precej km (4 leta star uvožen)

Uh, hvala za opozorilo, sem že popravil.
Nissan Prairie je bil dva avta nazaj na moji listi želja, a tisti, ki sem jih takrat gledal, žal niso bili v stanju, ki bi mi ustrezal.
Sam sem velik ljubitelj eksotov, saj v večini primerov dobiš zelo dober avto za zelo pameten denar, pa še na udaru nisi pri 'iskalcih' rezervnih delov, kot so vozniki Cliotov, Meganov in Golfov.
cheer.gif

LP,

Milan

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
uf to se pa strinjam da so bili v slabem stanju. Tudi moj ni bil tipi top, ampak jaz sem rabil enoprostorca pa avtomatika, in ko sem kupoval je bil to najbolj pameten nakup za "drobiž".
V petih letih vožnje in prevoženih slabih 40 kkm sem zgubil 1500 evrov
wink-1.gif
.
Stroškov (rednih in izrednih pa je bilo letno recimo cca 100 evrov - izpuh, sprednje bremze, fertajler in kabli, ročica žmigavcev, 1x gume in optika potem se pa neha z izrednimi servisi)

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.803
113
Znanec žal tudi šiba 174KM verzijo na plin.
Videvam pa dostikrat facelift prejšnega Passata V6 s SG tablico na plin. Ta ima zelo verjetno že 204KM.