VW Passat w8 in ABS

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Imam passata starega 6 let. Prevoženih 80.000 km. Že od kakih 60.000 km opažam, da mi ABS ne deluje oz. sveti lučka za ABS. Celo leto se vozim brez ABS-a, ker ga v bistvu ne rabim. Na servisu so mi omenili, da je težava v senzorjih, da zaradi njih ne dela ABS. Potem mi pa pred kakšnim tednom čudežno začne ABS delovati. Me pa moti, da se vklaplja in izklaplja in to ravno kdaj, ko zaviraš in dobiš občutek, da za tisti čas ko se izklopi oz. vklopi zavore ne delajo kot bi morale. Čundno se mi zdi, zakaj enkrat ABS dela, enkrat pa ne, če je napaka na senzorjih ?

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Imam passata starega 6 let. Prevoženih 80.000 km. Že od kakih 60.000 km opažam, da mi ABS ne deluje oz. sveti lučka za ABS. Celo leto se vozim brez ABS-a, ker ga v bistvu ne rabim. Na servisu so mi omenili, da je težava v senzorjih, da zaradi njih ne dela ABS. Potem mi pa pred kakšnim tednom čudežno začne ABS delovati. Me pa moti, da se vklaplja in izklaplja in to ravno kdaj, ko zaviraš in dobiš občutek, da za tisti čas ko se izklopi oz. vklopi zavore ne delajo kot bi morale. Čundno se mi zdi, zakaj enkrat ABS dela, enkrat pa ne, če je napaka na senzorjih ?

ce je napaka res na senzorjih jih zamenjaj. ce jih ne bos kupoval na servisu bos za njih dal max 10 eur po kosu. preveri se varovalke, ki napajajo zadevo, ponavadi so oksidirane. ce po tem zadeva se vedno ne bo delovala, bo treba menjat ABS enoto. nova je zelo draga, za rabljeno pa bos v italiji dal med 150 in 250 euri...

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
ABS je zelo občutljiv na motnje v nihanju napetosti električne napeljave, kar ima sicer lahko cel kup vzrokov (fuč accu, alternator, regulator napetosti,...), se pa da precej enostavno pomeriti...
Pri meni je bil to vzrok za občasno nedelovanje ABSa, po menjavi accuja (1 leto star jajc od Tople
uf-1.gif
) že nekaj let vse b.p.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik tony pravi:
...... , po menjavi accuja (1 leto star jajc od Tople
uf-1.gif
) že nekaj let vse b.p..........

off topic: akumulatorji od tople so res cisto zanic.....

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Morm ša akumulator amenjat, da potem vidim. Ericks, kje se pa nahaja drugače tista elektronika za ABS. Ker če je že na tem, si jo lahk sam zamenjam in ne vozim avta v Nemčijo.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Morm ša akumulator amenjat, da potem vidim. Ericks, kje se pa nahaja drugače tista elektronika za ABS. Ker če je že na tem, si jo lahk sam zamenjam in ne vozim avta v Nemčijo.

a mas to passata 3bg ali 3c? pri passatu 3bg mislim da je spredaj levo v motornem delu pri nosilcu amortizerja....

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
3bg je. Se nebi čudil, da bi bila kje elektronika zanič. Do zdaj sem imel napake sam na elektroniki ( ESP, avtomatski menjalnik). Čist možn, da tudi elektronika za ABS nagaja.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Pri meni je bilo pri vectri isto. Ko sem zamenjal akumulator je ABS delal normalno, prej je pa vcasih lucka gorela pa ni delal. Lahko da je v tem tezava.

LP

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik ericks pravi:
off topic: akumulatorji od tople so res cisto zanic.....

Zakaj že?

zato, ker naj bi imeli akumulatorji zivljensko dobo (in garancijo) vsaj dve leti in od tople ponavadi umre prej, ko pa hoces zadevo servisirat, zamenjat v garancijskem roku (po letu in 4 mesecih od nakupa) si sam kriv, da je akumulator zanic. in da pac ni za pricakovati, da bo avtomobil po 3 dneh neuporabe pri temperaturi -15 stopinj vzgal
stupid-1.gif
nestrokovnauporabapress. ampak zanimivo, to se vedno dogaja, ko je v avtu topla kaumulator.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Hehe, tega pa meni ne boš prodal. Doma imamo pooblaščen servis akumulatorjev Topla, Varta, Fulmen ter Dynamic.
grims-1.gif
Vse, kar lahko rečem je, da je Topla popolnoma konkurenčna.

tony

Guru
23. jul 2007
9.676
1.487
113
Vse, kar ti lahko povem, so anekdotični dokazi: doma sem 4 tople vrgel stran iz 5ih različnih avtov/traktorjev, noben accu ni doživel dveh let uporabe.

Z drugimi znamkami (Banner, Bosch, Varta, in še eno ITA jajce) teh težav ni bilo...

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Hehe, tega pa meni ne boš prodal. Doma imamo pooblaščen servis akumulatorjev Topla, Varta, Fulmen ter Dynamic.
grims-1.gif
Vse, kar lahko rečem je, da je Topla popolnoma konkurenčna.

lej jaz imam z toplo same slabe izkusnje in jaz tople v avtu ne maram vec....

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Potem sta možna samo dva razloga. Ali imata izjemno smolo ali pa ravnata narobe z akumulatorji. Dejstva: Topla: cca. 4% reklamacij, Varta (nekje najmanj reklamacij med baterijami) 2-3%. Topla baterije so zelo dobre, sploh glede na ceno.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Citat:
Potem sta možna samo dva razloga. Ali imata izjemno smolo ali pa ravnata narobe z akumulatorji. Dejstva: Topla: cca. 4% reklamacij, Varta (nekje najmanj reklamacij med baterijami) 2-3%. Topla baterije so zelo dobre, sploh glede na ceno.

A mi lahko nakratko poveš kako se ravna prav z baterijami?

lp

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
@Simon: Banner sicer poznam, vendar z njimi nimam izkušenj, zato ne rečem nič. So pa pri nas zelo zelo redke.

@Gamero: Ne, ne morem ti na kratko odgovoriti. Če je baterija v brezhibnem avtomobilu, ni potrebna posebna obravnava. Če pa vzameš baterijo iz vozila (kjer po možnosti alternator slabo polni) in jo pustiš 3 dni na -15°C, potem res ne gre pričakovati, da bo vžgala. Vprašaj kaj bolj specifičnega.