VW modeli - alternative

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Torej vprašanje:
VW ima sledeče modele:
Golf, Sharan, Caddy, Tiguan, Polo.

Katera znamka ima tudi tako ponudbo, da je še kakšna alternativa?
Recimo toyota odpade, Honda, Mazda tudi itd.

Mogoče kakšen Citroen, Ford ipd?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Audi, pogojno tudi bugatti.
bonk.gif

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Nekaj z XLko....se vec pa z "navadno" Alteo, ki je itak do riti identicna do XLki. Kaj te zanima?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.716
113
pri taščici
+ in -
Zakaj se mi zdi da jo dobi za pametno ceno. Edino raje bi imel. 1.9 kot 1.6. Vsaj tako pravijo. Za tri leta starega touran s 1xykkm pač ne dam toliko kot za novo alteo. 7 sedežev ne rabim

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Foter ma navadno Alteo letnik 2011 z 1.2 TSI motorjem, oprema Style...sedi se visje, placa ma vec..nekaj ga je hecala ketna in so mu zamenjali pod garancijo, ostalo vse bp. Ma pa dosti sodelavcev sluzbene XLke...1.9 ali pa 2.0 TDi...kolko slisim in kolko se vozim kdaj z njimi ni mel noben kaksnih problemov. Se pozna, da je avto ze malce starejse zasnove in kar dobro preizkusan in updejtan skozi leta.
Samo avto je za vozit super, podvozje bolj sportno naravnano, kot omenjeno se sedi macle visje, enim pase nim ne...ce lahko vzami kao sportne sedeze ker so vsaj meni dosti bolj udobni...preverjeno parkrat relaciji MB-München.
Plastika noter je trda...vcasih zna kaj poskripati, drgace pa kar kvalitetna, naslona za roko nima...oz. ma neuporabnega. Ce se da dobiti kaj dodatno nimam pojma.
Ce se kaj bolj direktnega pa vprasaj.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.266
1.896
113
Gledam berem tuhtam...in nejaštekam kako je sploh tvoje vprašanje in njegov pomen?

Praktično vse znamke imajo paleto vozil od malčkov, preko 'golf razreda', do povišanih, družinskih, tovornih, suv itd itd...nekateri ne pokrivajo določenega segmenta a v grobem pri vseh dobiš vse...

Kia, hyundai, citroen, pežo, renault, opel, toyota, fiat, škoda, seat,....

Rajši napiši kam te mota pa se napiše konkretne alternative
wink-1.gif

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Gledam berem tuhtam...in nejaštekam kako je sploh tvoje vprašanje in njegov pomen?

Praktično vse znamke imajo paleto vozil od malčkov, preko 'golf razreda', do povišanih, družinskih, tovornih, suv itd itd...nekateri ne pokrivajo določenega segmenta a v grobem pri vseh dobiš vse...

Kia, hyundai, citroen, pežo, renault, opel, toyota, fiat, škoda, seat,....

Rajši napiši kam te mota pa se napiše konkretne alternative
wink-1.gif
To sploh ne drži. Prvi filter lahko narediš že pri Sharanu - koliko znamk sploh še ima tako velikega enoprostorca na evropskem trgu?

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
In potem se počasi neha - čeprav ne vem, če sta 5008 in C4 Grand ravno primerljiva s Sharanom; ekvivalenta bi bila 807 in C8.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
In potem se počasi neha - čeprav ne vem, če sta 5008 in C4 Grand ravno primerljiva s Sharanom; ekvivalenta bi bila 807 in C8.

Dodaj še potrebo po pogonu 4x4, pa si dejansko obsojen le na Sharana.

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Nisi...Alhambra ma tudi 4x4. Se pa ze navadna fajn pelje 😀...kolko se spomnim najine debate 😉

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.046
3.564
113
41
Lj
Kaj je smisel te teme, ali boš nabavil celo paleto vozil od najmanjšega do največjega in to samo od enega proizvajalca?

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Grand C4 se komot primerja s sharanom, je namreč vsaj toliko grd kot sharan, če ne grši.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Ne vem, kaj ni jasno.
Modele sem napisal, hočem znamko, ki ima vse razrede, ki sem jih naštel pri vw.
Torej honda jih recimo nima. Tudi toyota ne. Pežo, opel jih imata. Mogoče tudi ford, fiat? itd.
Gre se za alternative, če se bo zamenjal celotni vozni park. Meni se zdi še najbolje na vw vztrajat, sem pa vprašal za druga mnenja.