Kaj VW recall, na TAKATO(SRS Airbag) smo pozabili?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
to je najbrz res v nasi bolani drzavi. Ce bi drzava bila v službi naroda, bi proizvajalec moral UE(ministrsvu...) posredovati seznam VIN ki so za vpoklic. Le to pa potem "po uradni dolznosti" obvestiti vse lastnike problematicnih VIN.
Tako pa se drzavi jebe za varnost državljanov. Vazna je varnost osebnih oodatkov. Pa vw kazen za prevelike izpuste. Kaj ko bi se drzava placala kakšno kazen za neustrezne ceste pa ne iz proracuna, ampak iz budgeta plac odgovornih oseb.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Gasper008 pravi:
1. poziv za moj avto je dobil verjetno že prejšnji lastnik, ampak ga ni opravil (sem preveril VIN)
2. do osebnih podatkov preko VIN številke ni tako enostavno priti zaradi varstva osebnih podatkov, možno da nekateri to delajo drugi ne.

Ko kupis avto, obvestis uvoznika... In je problem resen... Temu je ponavadi namenjen celo kaksen list v prirocniku ali servisni knjizici... Samo nekaterim je ta dokument nekaj, kar brezveze pobira prostor v avtu... In zato marsikdaj te zadeve niti ne pridejo do novih lastnikov... Vseeno pa lahko novi lastnik kadarkoli obvesti uvoznika... Potrebno jim je le poslati kopijo prometnega dovoljenja in podatke
wink-1.gif
...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
In kako dosledni so uvozniki z vpoklici?
Se bojim da bos dobil prej 10x spam za "akcijo" kot pa enkrat poziv na vpoklic.
Ne vem koliko vpoklicev je imela Meriva. Jaz ga se nisem dobil, vsako leto pa vsaj enkrat ali dvakrat dobim "reklamo".
Bnw mi se po desetletju pošilja, pa nisem bil nikdar lastnik bmw. Me zanima ce so vsi "verigarji' dobili obvestila.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.048
5.654
113
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Tole so tudi vsi pozabili.

K vidm da spremljas vpoklice po znamkah...

Dej kakga tacga ko so nardil vpoklic povsod okol...sam pri nas ne...recmo za keramicne diske pri S8
tongue-1.gif

Ups a sm omenu VAG?
tongue-1.gif

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Hja, ne vem kako to da tebe niso obvestili, vem za par znancev, ki niso prvi lastniki in so jih našli. Verjetno pa je od uvoznika do uvoznika različno koliko se dejansko potrudijo.
wink-1.gif

Če so jih "našli", ne da bi se ti kdaj ohlasili v njihovi mreži (torej sami prostoviljno dali podatke), so kršili zakon.

Dopuščam možnost, da so kdaj na podlagi VIN številke kaj kupovali na uradnem servisu, zato so jih obvestili. Se pa strinjam s Hanzijem, da bi v primeru vpoklicev uvozniki morali priti do podatkov o lastnikih, ne glede na zakon o osebnih podatkih.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
Tole so tudi vsi pozabili.

K vidm da spremljas vpoklice po znamkah...

Dej kakga tacga ko so nardil vpoklic povsod okol...sam pri nas ne...recmo za keramicne diske pri S8
tongue-1.gif

Ups a sm omenu VAG?
tongue-1.gif

Pa je pri nas bil prodan sploh kakšen S8 s keramičnimi diski?

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.654
113
Mel znanec od kolega.....ne vem pa če je bil echt slovenski......igra to kako vlogo?

A če kupim avto v franciji ga moram tja vozit?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Mel znanec od kolega.....ne vem pa če je bil echt slovenski......igra to kako vlogo?

A če kupim avto v franciji ga moram tja vozit?

Če ga uradno ni bilo pri nas, ni čudno, da ni nič dobil.

Kamele0N

23. jul 2008
42.048
5.654
113
Fora je bila da je model spremljal nemške forume....tam zvedel za vpoklic.....šel do našega uvoznika.....tam so rekl da uradno ni vpoklica za diske......se mu ni dal prerekat...šel v nemčijo in popravu na garancijo brezplačno
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Čudi me ( pravzaprav niti ne, ker je to pričakovano ), kako imajo mediji, ki so sestavni del osebkov, kot je velika večina tu gor, zelo selektiven spomin; mogoče tudi zato, ker je bistvo o zadnjem in čim večjem poku.

V glavnem, VW issue je "IN", kaj pa drama s Takato ( http://blog.caranddriver.com/m...ehicles/#update ) ?

Govorimo o 40M+ avtomobilov, največ japonskih proizvajalcev, ki imajo "License to Kill" ? Ostali so BMW, Toyota, Nissan, Mazda, Subaru, Mitsubishi, Isuzu, Ford, Chrysler in General Motors.

Grozljiv je podatek, da je Honda vedela za to težavo že leta 2004, ko se je pripetila nesreča z Accordom letnik 2002. Kasneje še primer iz leta 2007, 2009. Jasno da so se pogodili s svojci, drugače bi zgodba prišla v javnost že prej (http://blog.caranddriver.com/honda-taking-heat-for-hiding-deaths-injuries-from-exploding-airbag-recalls/).

V glavnem, ti izstrelki so po mojem laičnem mnenju pomembni bistveno podrobnejše obravnave, kot situacija s VWjem. Nenazadnje, ljudje so umirali zaradi Takate.

Preseneča me, da se (kako pričakovano, spet ) nič ne govori o "Takata Gate".

Naj naredi nekdo anketo, kdo od vas je že zamenjal airbag in/ali ste sploh dobili kak poziv od uvoznika vašega vozila ?

UPDATE:

http://blog.caranddriver.com/m...-vehicles/#list

Preglejte Update...
rolleyes-1.gif

Srečno!

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kakor sem s tem seznanjen je moznost nenamenske sprozitve izredno majhna, je pa z vpoklicem tako, da ne morejo sproti narediti toliko novih airbagov, da bi pokrili vsa nova vozila in hkrati v doglednem casu nadomestila airbage vse obstojecim.
Je pa Takata najvecji proizvajalec airbagov na svetu, tako da je prakticno nenadomestljiv.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Takata GAtes ni nikoli bil sporen, da bo se AIrBag nenamesnko sprožil. Tudi če bi se, to ni in ne sme biti razlog za anemičnost lastnikov avtov, ki imajo(imate) vgrajene te AirBag-e.

Takatin AirBag, ko se sproži, poškoduje voznika. Šrapnel je lahko smrtno nevaren. Ironično...

Takorekoč se praktično VSI vozite z avtomobili, ki imajo vgrajene te AB in se s tem ne obremenjujete....jaz vem, da ne bi bil takšna flegma...

Nazadnje urejeno:

quagga

Pripravnik
4. jul 2015
111
1
18
Imel Takatin airbag, dobil pismo, šel na servis, zamenjali airbag. Avto je bil takrat star 10 let.

Evo, Hondaše so nas porihtali. Ena skrb manj zate
zmaga.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113

Prvi prispevek v video posnetku.

In ne, moj avto nima tega airbaga.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Pogledal sem si posnetek. Kaj zelis povedati z njim?

To, da ker je to največji proizvajalec airbagov na svetu, da jih ne morejo na enkrat zamenjati vsem, še posebej, ker morajo sproti delati airbage še za vsa nova vozila.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Zanimivo da tukaj beremo samo o tem kako menjajo airbage japonskim vozilom, ali so lastniki evropskih avtov preponosni, da bi tu gor kaj napisali ali sploh niso dobili vpoklica?

Ker če gledamo seznam znamk čez lužo imajo tako BMW, VW kot MB po več kot milijon vozil s problematičnimi airbagi. Upam da nismo vsi tako naivni, da bi verjeli, da so problem samo vozila za ameriški trg.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Jaz sem za moj oldtimer od trojke dobil povabilo za menjavo airbagaja, če smo že lih pr' tem
smile-1.gif