VW goljufal pri emisijah NOx v US

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Sicer sem že precej let izven Ljubljane, ampak se mi zdi, da se javni promet v LJ izboljšuje:
- avtobus - enkratna karta, ki velja x minut ali kako že...
- bicikeLJ
- sedaj še najem elektro avtomobilov
Sam recimo, če imam čas, sedaj kar z bicikeLJ-om grem v center, praktično v rush hour časovno skoraj že pridobim, ker se mi ni treba jajcat s parkiriščem, pa še malo zapelješ se z biciklom, kaj češ bolje.
Se pa strinjam, da bi zadeve lahko še konkretno izboljšali...
Recimo izkušnja iz Prage: prišel do Prage z avtom, parkiral pred apartmajem in avta sploh več nisem rabil. Vse naredil z busom/podzemno. Da ne govorim o tem, da so iz arene s podzemno spokali nevem koliko deset tisoč ljudi v slabih 20-ih minutah. Od zaključka koncerta do apartmaja na drugem koncu mesta je minilo 50 minut
shocked-1.gif
. Ob tem, da sem bil na najslabšem možnem mestu za izhod iz arene, beri eden od tazadnjih. Ko se je koncert končal sem računal, da bom rabil najmanj 2 uri do apartmaja.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Ne pozabi, da si tudi že če se sam pelješ z avtom, stroškovno zelo blizu vlaku. Če se peljeta dva, pa itak ni nobene matematike v prid vlaku več.
Čakam na debato o amortizaciji, servisih in stoških registracije...

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Če se vrnemo k VW, teoretično recimo da ne grem na servisni poseg na 2.0 tdi motorju zaradi izpustov , mi lah kej pri tehničnemn komplicirajo čez kako leto?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Cen sploh gledal nisem, ker je direktna primerjava itak neustrezna,
Američani pravijo, da so POCENI v primerjavi z drugimi vozili.
grin1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.056
5.661
113
Tako kot je bil Yugo amerika...razliko smo pa mi pokrival tukaj ko smo 3leta vplaceval za avto ki se je vsak mesec podrazil zaradi inflacije

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
KSZ.....

Bom dal kar sem...čeprav bi šlo bolj pod kako EV temo....

http://www.bb.si/blog/varstvo-okolja-ali-energetski-paradoks-0

Sorry tak bullshit blog neke avto šole nima 0.0001% kredibilnosti
1. Vsa elektrika ne pride iz TEŠ6, se lepo ve, da je ogljični odtis 1 kWh v slo okrog 0,56 g/kWh
2. Bencin na pumpo ne pride direktno iz zemlje, ampak so vmes vsaj 15% izgube (rafiniranej), lignit za TEŠ6 pa dobesedno pride iz zemlje, res da je transport z vlakom in da ga je treba odkopat ampak vse to je v primerjavi z bencinom in dizlom zanemarljivo
3. TE Brestanica ima nizek izkoristek zato ker pokriva špice samo na zahtevo (hladni zagoni), TE Mellah v Grazu ima 57% izkoristek
4. Se nihče ne vpraša zakaj obstaja nižja tarifa ponoči? 90% polnjen EV se bo zgodilo ponoči.
5. Cenovna primerjava stroška goriva je tako mimo, da si ne zasluži komentarja

Tale na koncu je pa za zjokat:
"Take in podobne teme so predmet študija na B&B Visoki šoli za trajnostni razvoj. V kolikor ti je tematika blizu in se zanimaš za področje varovanja okolja, ni vrag, da ti študij Varstva okolja ne bi bil všeč."
uf-1.gif