VW goljufal pri emisijah NOx v US

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
danes tudi sam dobil pošto od uvoznika. Lepo me vabijo na "popravilo". Zanima pa me nekaj. Kaj če svojega avtomobila ne pripeljem?

no, to tudi mene zanima
namreč kolega ima avto, uvožen iz italije, dobil ni pa nič, saj SLO uradnega servisa dotični smrdljivec še ni videl

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ravno govoril z Avstrijcem, ki ima Amaroka. Pred par dnevi so mu ga po vpoklicu preprogramirali in izbrisali goljufivi program.

Poraba od oka narasla za slaba 2 litra. Počakal bo še 3-4k km, potem če ne bo boljše jim ga postavi nazaj.

Seveda so na servisu obljubili, da ne bo sprememb ne v vožnji ne v porabi.

On je torej v parih dneh prišel do ugotovitev, da je sedaj razlika za cca 2 litra? Naredil je pa koliko km?
smile-1.gif
Od servisa do doma, pa še malo okoli?
To je kot da pri novem avtu tumbaš kako ima visoko porabo po eni opravljeni vožnji...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Poraba je zlahka rešljiv problem. V BC malo korekcije pa bo. Večina ljudi tako ali tako ne preračunava porabe ročno, temveč verjame BC. Če pa to ne "vžge", pa se malo korigira števce prevožene razdalje pa bodo "uničili" še tiste, ki kdaj pa kdaj ročno preračunajo porabo ali jo vpisujejo na kak portal. Ko sva pred dvema desetletjema s tastom šla skupaj na morje, je moj avto nameril okroglih 400 km do cilja, njegov pa 420. Vozila pa sva drug za drugim. Njegov je bil VW, moj pa ne. Ampak to takrat ni bil pravi razlog. Pravi je bil to, da jim je dober družinski prijatelj in sorodnik prodal in zmontiral napačno dimenzijo gum za avto
frown-1.gif
. Verjetno jih nobenemu drugemu ni mogel uturiti. V glavnem, porabo se da "korigirati", pa bo redko kdo od nas to ugotovil. Prav tako kot izpuste NOx.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Ravno govoril z Avstrijcem, ki ima Amaroka. Pred par dnevi so mu ga po vpoklicu preprogramirali in izbrisali goljufivi program.

Poraba od oka narasla za slaba 2 litra. Počakal bo še 3-4k km, potem če ne bo boljše jim ga postavi nazaj.

On je torej v parih dneh prišel do ugotovitev, da je sedaj razlika za cca 2 litra? Naredil je pa koliko km?
smile-1.gif
To je kot da pri novem avtu tumbaš kako ima visoko porabo po eni opravljeni vožnji...

Gotovo se bodo naredili tudi pravi testi in takrat bo VW precej v škripcih, če ne bo enako prej ali potem.

ŠE bolj zabavno bo če bodo res regulirali prikaz prevoženih in/ali porabo.

Meni se je vse skupaj precej zasralo in naslednji avto skoraj gotovo ne bo iz koncerna VAG (bmw, renault ali celo alfa).

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
.. ja s tem SW updajtem je malo bosa, da bi vsaj še kakšen kos plastike-senzor menjali potem bi bili mogoče malo bolj verodostojni.
A v končni fazi bo tako kot bo KBA rekel oz. kot se bodo zmenili z VW.
Pri tem se tudi vidi kako je potrošnik zaščiten v EU in kako v ZDA.

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
danes tudi sam dobil pošto od uvoznika. Lepo me vabijo na "popravilo". Zanima pa me nekaj. Kaj če svojega avtomobila ne pripeljem?

no, to tudi mene zanima
namreč kolega ima avto, uvožen iz italije, dobil ni pa nič, saj SLO uradnega servisa dotični smrdljivec še ni videl

spodaj piše nekaj v smislu, da se glede uvoženih še zbirajo informacije....tko da, kokr sm jest razumel naj bi dobili tudi tisti.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.420
2.375
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:

smile-1.gif

bonk.gif
ja točno tak je bilo

gr69

Guru
15. dec 2009
11.573
2.619
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
...
Konec koncev se gre tu za odnos prodajalca in tovarne do kupcev, ki jim nesejo xxxxx eur za avto. In odnos je slab. Pokliči človeka, se opraviči v imenu neumne tovarne, uredi termin izven njegovega delovnega časa (pač boš oddelal popoldneve in vikende tudi), ponudi nekaj kot znak dobre volje pa bi bilo že lažje. Ampak ne, to je že čisto preveč za naše prodajalce.

Recimo 50% popusta na chiptunning ...
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Kaj če svojega avtomobila ne pripeljem?
V tej fazi se ne bo zgodilo popolnoma nič.
Po mojem mnenju pa tudi kasneje ne, čeprav so birokrati bluzili, da avtomobila brez tega ne možno več registrirati.
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Poraba je zlahka rešljiv problem. V BC malo korekcije pa bo. Večina ljudi tako ali tako ne preračunava porabe ročno, temveč verjame BC. Če pa to ne "vžge", pa se malo korigira števce prevožene razdalje pa bodo "uničili" še tiste, ki kdaj pa kdaj ročno preračunajo porabo ali jo vpisujejo na kak portal. Ko sva pred dvema desetletjema s tastom šla skupaj na morje, je moj avto nameril okroglih 400 km do cilja, njegov pa 420. Vozila pa sva drug za drugim. Njegov je bil VW, moj pa ne. Ampak to takrat ni bil pravi razlog. Pravi je bil to, da jim je dober družinski prijatelj in sorodnik prodal in zmontiral napačno dimenzijo gum za avto
frown-1.gif
. Verjetno jih nobenemu drugemu ni mogel uturiti. V glavnem, porabo se da "korigirati", pa bo redko kdo od nas to ugotovil. Prav tako kot izpuste NOx.
Po mojem mnenju se tega ne bodo šli (torej, da bi še dodatno ''prilagodili'' prikaz porabe), ker je enostavno prelahko zadevo dokazati. Itak vedo, da bodo pod drobnogledom inštitucij in novinarjev, tako da če tole naredijo, so pa res popolni bedaki.
Poleg tega je poraba itak že ''korigirana''
evil.gif

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kot da so drugi kaj bistveno blj natančni.
zmaga.gif

Recimo en primer: BMW E90

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Eni ste pa res čudni. Še pred to afero, ste hvalili VW na vse pretege, zdej se pa mučkate zaradi nekih plinov, da kar naenkrat števci preveč kažejo in take. Sej vsi avtomobili kažejo več, kot pa cestni radarji. Tudi sam imam VW, pa je bil prej super , zdej pa še bolj, kot staro vino. Pa lep dan naprej.
nahrung002.gif

mr_

Guru
20. sep 2007
9.357
2.731
113
Se pravi iz dežja pod kap.
Mislim da je vsem jasno, da se s SW rešitvijo ne bo prišlo nikamor, le čas in pozabo kupujejo. Da bi pa filtre, urea sisteme vgrajevali, se seveda ne bo zgodilo.
Za prihodnost je rešitev v striktnem nadzoru, prepoved starih dizlov v mesta in več pameti v glavah, če je še kaj prostora on pohlepu.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Za prihodnost je rešitev v striktnem nadzoru, prepoved starih dizlov v mesta in več pameti v glavah, če je še kaj prostora on pohlepu.

Pa čimveč NOVEJŠIH TFSI, TCe, T-Jet, TGDi, ...... brez DPF filtrov v mesta
cheer.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Se pravi iz dežja pod kap.
Mislim da je vsem jasno, da se s SW rešitvijo ne bo prišlo nikamor, le čas in pozabo kupujejo. Da bi pa filtre, urea sisteme vgrajevali, se seveda ne bo zgodilo.

Veš da... je avtomobilski lobij in nemčija enostavno premočna. VW bi morali pošteno po prstih in takoj v vsej EU prepovedati prodajo njihovih dizlov. Ne pa da je vse kot da ni nič. Se VW prav norca dela. Folk pa še kar kupuje te gare.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik boc pravi:
No tudi prvi testi VW Amarok po nadgraditvi SW so pokazali:
- zmogljivost/moč ostala enaka
- povišala se je realna poraba od 0,5 do 0,7l. čeprav naj bi po NEDC testu ostala nespremenljiva
- emisija NOx pa se ni zmanjšal

http://www.auto-motor-und-spor...t-10551733.html

Tu pa je še kako je s pravno podlago glede obveznega vpoklica:
http://www.focus.de/auto/ratge...id_5227101.html
Huh, če bo to res tako, potem bo še zanimivo. V EU morda niti ne, v ZDA jih bodo pa obesili za j... Pa iztožili tudi konkretno.