VW goljufal pri emisijah NOx v US

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kolega ki ima nekaj let sterega V-ja je tudi bil prejšnji mesece na pooblaščencu in ga je "čakal" nek fix povezan s temi izpuhi oz. adblujem (ni mi znal kolega točno rečt) ampak je bil mehanik toliko pošten da mu ga ni dal gor in so ga prej vprašali če želi, da se menda pozna ne performansu :) Tako da dvomim da gre samo za GLK 220. Verjetno tudi za V220 CDI in še kateri model. Ampak kaj bi človek obsojal, če niso vedeli pač niso vedeli! :rolleyes::evil:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Kolega ki ima nekaj let sterega V-ja je tudi bil prejšnji mesece na pooblaščencu in ga je "čakal" nek fix povezan s temi izpuhi oz. adblujem (ni mi znal kolega točno rečt) ampak je bil mehanik toliko pošten da mu ga ni dal gor in so ga prej vprašali če želi, da se menda pozna ne performansu :) Tako da dvomim da gre samo za GLK 220. Verjetno tudi za V220 CDI in še kateri model. Ampak kaj bi človek obsojal, če niso vedeli pač niso vedeli! :rolleyes::evil:
Pa saj je jasno, da če so goljufali ali kar koli, da to niso počeli na le enem motorju. To je razpaseno po vseh modelih. Sicer pa realno gledano se to ne bo poštimalo dokler bo dovoljeno registrirati oz. podaljšati registracijo avtomobila, ki ni bil posodobljen.
Zanimivo mi je to, da se še niso spravili na kakšno toyoto, ki je zadnja leta vgrajevala BMW dizle (1.4, 1.6). Če so ga srali pri BMW, je potem enako pri toyoti. Je pa res, da toyota meče dizle počasi ven.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja saj meni je to jasno, smešno se mi samo zdi da objavijo novico povsod da pa je Mercedes oz. bo Mercedes vpoklical 60.000 GLK-jev z 220 CDI motorjem če pa se ti fixi očitno že po tihem opravljajo tudi na drugih modelih s sorodnimi motorji.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Malo se neumne delajo. Ker to kar dajo ven je potem uradno, za ostalo pa ...se vedno najde kaksen drug izgovor. Ko/ce bo prislo do kaksnih tozb, bodo odgovarjali za tisti "uradni del".

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Do začetka 2018 (januarja 2019 so vse skupaj samo objavili in AUdiju naložili recall). Pa sami so se prijavili ... " it is apparent from the report that the German transport ministry did not undertake testing leading to the discovery of the defeat devices but relied upon information provided by Audi."
Bo treba bolj natančno brat.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Zakoni veljajo za naprej, ampak to ne pomeni, da ne more veljati za že obstoječe vpoklice.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Mislim, da ti najpomembnejši (varnost, emisije,...) nimajo roka trajanja (recimo Takata airbagi so še zdaj aktualni).

Recimo, ameriška NHTSA ima spletno stran, kjer vpišeš VIN številko vozila in ti izpiše vse vpoklice za to vozilo: https://www.nhtsa.gov/recalls