Vsesplošni Slovenski protesti

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.881
113
31.3 bodo vsesplošni Slovenski protesti, proti norostim trenutne vlade.

Res niso normalni, obdavčili bi kar vse počez, poleg vseh ostalih norosti

Kot sem napovedal v temi o Jankovičih se bo treba začeti udeleževati protestov - bo ceneje kot par dni ne delati.
En reality check. Preden greste ploskat ruparju si izračunajte koliko njegove zahteve stanejo. Karl je bil s svojim jurjem pokojnine pravi amater, tudi če upoštevamo da je z njim mahal že pred 10+ leti.
Če ste 70+ in je najljubši del garderobe rumena čepica potem ne rabite računat, samo ploskajte do bolečin.

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: zoom in bizi

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Prjatu denarja je dovolj in preveč že sedaj.
Problem je v kraji javnega denarja.

Racionalizacija je tudi nek tuj pojem.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.881
113
Vidiš ko nisi računal. Raje si par floskul napisal s katerimi se 2 mio slovencev ne more druega kot strinjat.

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Vidiš ko nisi računal. Raje si par floskul napisal s katerimi se 2 mio slovencev ne more druega kot strinjat.
Saj so vsi podatki javno dostopni, denarja je dovolj.
Problem je ko se vsako leto spomnijo dodatnih bremenitev proračuna in smo stalno v manjku sredstev.
Treba je dvigniti produktivnost, da bomo več zaslužili potem bomo lahko več trošili.
Ne pa vse na dragih kreditnih. Poglej koliko odstotkov proračuna gre za obresti, bolane cifre...

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.881
113
Saj so vsi podatki javno dostopni, denarja je dovolj.
Problem je ko se vsako leto spomnijo dodatnih bremenitev proračuna in smo stalno v manjku sredstev.
Treba je dvigniti produktivnost, da bomo več zaslužili potem bomo lahko več trošili.
Ne pa vse na dragih kreditnih. Poglej koliko odstotkov proračuna gre za obresti, bolane cifre...
Ponavljaš vajo iz prejšnjih postov. Zeh. 2 mrd letno gre za pokojnine iz proračuna. Iz pokojninske blagajne pa 5. Se ti zdi da to pomeni da je denarja dovolj? Na dva mio smo prišli v koliko letih? In kam bomo samo z enim predlogom?
Res pa da predlog odpravlja prav vse težave jamračev. Če gre 100% plače za takšne in drugačne davke, potem mi je načeloma vseeno koliko je plin in kakšna je stopnja za štrom. Pod mostom je vse zastonj, jest greš pa v center za brezdomce (pazi pozor alert nvo).

• Všeč mi je
Reactions: bizi

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Namesto bivšega predsednika bi jaz imel Logarja in tehnično vlado za dva mandata. Potem bi se premaknili.

Z Janšo ali levaki v katerikoli obliki, spet ne bomo nikamor prišli. Samo tonemo.

Vse kar je bilo do sedaj v vladah vključno s trenutno so več ali manj bebci, lopovi, mafija itd.
Čak, mal si kontradiktoren klele. Rekel si, da smo imel prej "normalno" vlado.... Začnemo neumnosti naštevat?

pipo

Majstr
19. mar 2008
932
444
63
Men se tudi tokrat zdi brezvezno protestirat, ker sem točno vedel kaj bo. A obstaja kdo v državi, ki ni pričakoval dviga davkov? Ampak, ko se je talalo je bilo luštno, zdej bo pa treba pač malo zagrizt.

Jaz. Od vsake vlade pričakujem da zniža davke in da dobim boljše državne storitve. Pa če je čelavi ali čupavi.

Vem pa tudi, da dokler ne bom(o) zahtevali tega, bo pač tako kot je.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Namesto bivšega predsednika bi jaz imel Logarja in tehnično vlado za dva mandata. Potem bi se premaknili.

Z Janšo ali levaki v katerikoli obliki, spet ne bomo nikamor prišli. Samo tonemo.

Vse kar je bilo do sedaj v vladah vključno s trenutno so več ali manj bebci, lopovi, mafija itd.
Kaj pa je Logar napravil do sedaj, razen tega, da se ni izjasnil o ničemer? Tista tabela priljubljenosti je pa itak slovenska rariteta. Najbolje so ocenjeni tisti, o katerih ni nič slišati. :bonk:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Čak, mal si kontradiktoren klele. Rekel si, da smo imel prej "normalno" vlado.... Začnemo neumnosti naštevat?

Napačno se je izrazil, vlada morda ni bila normalna, določeni posamezniki niso ravno bili najboljši, je pa presneto dobro delala glede na okoliščine v katerih je začela. V kakšnih okoliščinah pa so ti sedaj začeli? In ne bom vprašal kako ampak "kaj" delajo? Ne da je to polom, to je tragikomedija.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.881
113
Jaz. Od vsake vlade pričakujem da zniža davke in da dobim boljše državne storitve. Pa če je čelavi ali čupavi.

In glej ti šment le zakaj si vsakič znova razočaran.

Več pravic in manj dolžnosti. Tri velike pire za ceno enega malega. Jaz bom tudi. Takoj po tem ko mi uspe olje zamenjat skoz avspuh (nalašč sem izbral bolj realno opcijo od tvoje).

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.881
113
Če te je uspel nasrat že jelinčič bi bilo škoda zamudit ploskanje ruparju.

Kako bruto v roke rešuje težavo davkov pa pojdi pogledat v usofa. Najbolje kakšnega izmed davčnih utajevalcev (ne išči po tvoji ideji jih ni, razen če so) Spotoma pa se zapelješ še čez kakšen rv park, tam so odpadki kapitalizma, tistih 100 na vsakega ki mu je uspelo, ki jim jelinčič pravi glup in nesposoben narod.

• Všeč mi je
Reactions: Valhalla
2. okt 2007
3.803
2.283
113

Vem pa tudi, da dokler ne bom(o) zahtevali tega, bo pač tako kot je.

nekako ti ne gres skupaj... nižal bi davke, prispevke, hkrati pa podpiraš ruparja z njegovimi populističnimi zahtevami, ki bi stale mlrd €

Se pa strinjam v delu, da bi se že sedaj oz. ceneje dalo dobiti državne storitve, in tukaj pa so rezerve, samo ne za Ruparja, temveč za investicije (NEK2, železnice, AC tretji pas okoli LJ, ....), pote investicije v SV in še lahko naštevamo... samo Ruparju in njegovim pa centa ne...

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in kalbo

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.717
9.493
113
Napačno se je izrazil, vlada morda ni bila normalna, določeni posamezniki niso ravno bili najboljši, je pa presneto dobro delala glede na okoliščine v katerih je začela. V kakšnih okoliščinah pa so ti sedaj začeli? In ne bom vprašal kako ampak "kaj" delajo? Ne da je to polom, to je tragikomedija.
Kaj je bilo pa tako presneto dobrega? Maske na elastikah? Maske na polju? Infektologi in desni priskledniki (Bitenc and co) na čelu epidemije, epidemiologi odrinjeni, tone denarja za brezvezne kitajske teste vrženo direkt skozi okno? Zaprte šole, drekanje z omejitvijo cepljenja in potem zezanje ljudi v mozak itd..... nadaljujem?

pipo

Majstr
19. mar 2008
932
444
63
Če te je uspel nasrat že jelinčič bi bilo škoda zamudit ploskanje ruparju.

Kako bruto v roke rešuje težavo davkov pa pojdi pogledat v usofa. Najbolje kakšnega izmed davčnih utajevalcev (ne išči po tvoji ideji jih ni, razen če so) Spotoma pa se zapelješ še čez kakšen rv park, tam so odpadki kapitalizma, tistih 100 na vsakega ki mu je uspelo, ki jim jelinčič pravi glup in nesposoben narod.
me sigurno ni.

jenkiji me ne zanimajo. In ja, poskrbet zase je menda res znanstvena fantastika za marsikoga. Za one ko res ne zmorejo pa smo baje socialna država. Piše v ustavi, menda, neki na začetku.
Če si bil kaj po svetu, potem ti je jasno kaj imamo tu. Top destinacija za bivat + še dosti bolje bi lahko bilo. Če bi se moj(tvoj) dnar racionalno porabljal.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.881
113
Ne morem se bolj strinjat. Zato ne vem kam bi vtaknil idejo o brutu na roke in skrbi vsakega za svojo rit kot rešitvi težave.

pipo

Majstr
19. mar 2008
932
444
63
nekako ti ne gres skupaj... nižal bi davke, prispevke, hkrati pa podpiraš ruparja z njegovimi populističnimi zahtevami, ki bi stale mlrd €

Se pa strinjam v delu, da bi se že sedaj oz. ceneje dalo dobiti državne storitve, in tukaj pa so rezerve, samo ne za Ruparja, temveč za investicije (NEK2, železnice, AC tretji pas okoli LJ, ....), pote investicije v SV in še lahko naštevamo... samo Ruparju in njegovim pa centa ne...
ki si zaj Ruparja najdo ? Še nekaj cajta moram delat, preden me bo on oz. njemu podoben zastopal. Če dočakam seveda.

Ko se gre za dnar, vsaj mene ne zanimajo farbe, zvezde, križi in podobni artefaki. Če me že lupajo, pol pač hočem nekaj imet od tega. Ne razumem tistih, da ti napovejo da te bodo še bolj lupali, pa da se vsaj za tipkovnico ne pizdiš, če že ne greš kock metat.
Naj najprej naredijo domačo nalogo.
No kaj bi ti naredo če te v bajti zebe ? Najprej večjo peč kupil ali najprej fasado gor nabil ?