Vse o Sony Ericsson P1i

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Inštalirou sem si Garmina...mal nastavljal nastavitve, vendar je neuporaben do sedaj...sred polj mi kar hoče zavijat na travnike...ko sem šel iz LJ v sežano, me je hotel peljati po stari cesti preko Vrhnike in Logatca namesto po avtocesti. Imam pa vklopljene "major roads".

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Monaco: različico garmin XT 4.10.60 imam na mojem P1i.
Če jo želiš imeti tudi ti poglej na Ipmart forum. Je neka Hongkonška različica, malo čudna namestitev vendar, z malo truda se po mojem P1i premikam s tankom.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
majklnajt:
preveri, če imaš nastavljeno izbiro po najhitrejši poti (ne najkrajši) ali če si potavanje nastavil mogoče na peš, s kolesom, dostavo...

ant1

Zelenc'
31. jan 2008
27
0
1
Sem dal sedaj na n73, različico Garmin XT 4.10.60 namesto 4.10.20 in dela vse super..

Enyoj

medy

Zelenc'
17. jan 2008
14
0
1
ojla

imam težavo ko hočem telefon povezat z računalnikom v telefonskem načinu, raunalnik oz. PC Suite mi mobitela enostavno ne zazna
imam pa inštalirano novo verzijo PC Suita

povezava za prenos datotek pa deluje normalno

PS: vsi govorijo o nekem mRouterju, ki ga pa jst nimam
je mogoče to krivo, kje se ga pa da dobit?

hvala za pomoč
lp

Nazadnje urejeno:

mOnSt3r

Zelenc'
25. jan 2008
9
0
1
zdravo

zakaj ne morem naložiti novih aplikacij na telefon prek PC suite? Ko dam nameščanje aplikacij mi vedno napiše Namestitev je bila opuščena!

lp

dore

Pripravnik
10. dec 2007
64
0
6
pozdrav mene pa zanima kako vam prikazuje mmsje? Ne vem če je to normalno ampak, ko dobim mms sploh ni animiran. dobim ga kot npr mail, sestavljenega iz naslova (kdo mi pošilja), ter priponke (slika posebej in besedilo posebej - v wordovem dokumentu)

je imel še kdo to težavo?

hvala lp

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Hmmm... to ponavadi napiše, ko telefon ne podpira aplikacije, ki jo hočeš naložiti. Pa si siguren, da daješ prave aplikacije na telefon, mislim pravo verzijo?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.431
6.947
113
daj v prenos datotek, aplikacijo na telefon in jo probaj od tam zagnati. nima samo UIQ3 .sis končnice, ima jo tudi UIQ2 in vse verzije S60, tako da je možno, da skušaš inštalirati aplikacijo, ki ne paše na tvoj telefon. če ti jo pa inštalira s telefona, potem pa je nekaj v pc suite narobe, ja.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Pri telefonih je prišlo do generaciskega prehoda. Softweare 6,7,8 ni več zružljiv s sotweare 9.x. Tako morate ob namesttitvi upoštevati verzije.....Programi obstajajo v starih in novih verzijah, verzije S60 in UIQ....Če želite pomoč, najprej preverite zmožosti svojega aparata, kompatibilnost programske opreme in šele nato prosite za pomoč. Nič vam ne moremo pomagati, če hočete UIQ2 aplikacijo namestiti npr.na S60 telefon.

DavidZ

Zelenc'
13. feb 2008
1
0
1
Pozdravljeni!

Najprej bi se vam rad zahvalil, ker brez te teme(katero sem prebrau od začetka do konca) mojega P1i najverjetneje sam ne bi znal usposobit...

Zdaj imam pa še eno vprašanje... Kak dodam glasbo na seznam predvajanja? V navodilih piše, da morem izbrat glasbo, več in upravljaj, problem pa je v tem, da v mojem telefonu tega upravljaj ni, prav tako sem poskusil izbrati karkoli drugega in glasbe mi nikakor ne doda na seznam... Saj vem da to ni bil namen tega telefona, ampak je vseeno fajn met glasbo gor;). Hvala:D

David

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Pravilnega postopka se sicer trenutno ne spomnim, vendar če delaš po navodilih ne moreš zgrešit-preverjeno iz lastnih izkušenj. beri malo počasneje, zadeva deluje sigurno, res pa je , da je po mojem preveč zakompliciran postopek. Jaz sem si naložil LCG Jukebox kateri je dosti bolj enostaven za predvajanje glazbe. Seveda obstajajo še druge alternative, vsak si najde kar mu odgovarja.

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
Najnovejši firmware R9K009 - R6G04

Kako izveste trenutno verzijo: V zaslonu pripravljenosti pritisnite "Več"->"Stanje"->"Telefon: R9K009", "Organizator: R6G04". (Vaše vrednosti se po vsej verjetnosti razlikujejo od napisanih)

Namestitev je zaenkrat možna samo na t.i. "Generic World" aparate. Trenutno listo firware izdaj lahko pogledate XS++, s katerim prepričamo P1i, da je njegova CDA verzija "Generic World" in sicer na naslednji način:

1. Namestite XS++
2. Ugasnite aparat in iz njega za nekaj sekund odstranite baterijo ter jo namestite nazaj
2. Na desni strani programa obkljukajte SMARTPHONE CONNECT in pritisnite gumb "Connect"
3. Na aparatu držite tipko oz. črko "c" in aparat priklopite na USB povezavo (kabel) in če ni bilo nobenih težav, se vam v programu izpiše "Ready for operation". Sedaj lahko izpustite tipko "c".
5. Na desni strani programa pod "Write Smartphone CDA/Version change" izberite skripto P1i, ki ji v oklepaju piše GW1 ter poženite skripto s tipko "Run Script". Operacija bo trajala nekaj deset sekund.

Sedaj je aparat t.i. World Generic 1 izdaje, kjer so najnovejše izdane posodobitve najprej na voljo. Naslednji korak je posodobitev s programom SEUS, ki vam bo namestil najnovejši firmware. (Najbolj očitne) spremembe glede na moj prejšnji firmware verzije R9J005 so hitrejša kamera (prej je bila hitrost kamere in autofocusa pri slabih svetlobnih pogojih zelo počasna, sedaj deluje normalno oz. hitro ne glede na svetlobne pogoje) in dodan autofocus marker, odprava t.i. "green tint" efekta na slikah , hitrejše delovanje brskalnika in povezovanja, glasnejši zvočnik za govor, hitrejši UI ter stabilnejši sistem na splošno.

Pri meni je šla zgoraj omenjena posodobitev brez težav, vendar če se vam kje kaj zalomi in dobite "brickan" aparat, ne sprejemam nobene odgovornosti
smile-1.gif

dore

Pripravnik
10. dec 2007
64
0
6
Pohvale Perza, lepo si se potrudil. Kaj potem s tem slučajno zgubiš garancijo al ne?:) Pa se da to vedno pol dat nazaj kot je bilo? Potem zdej imaš jezik v ang ane?

lp

majklnajt

Pripravnik
17. sep 2007
53
0
6
Hm, glede najhitrejše oz. najkrajše sem menjaval opciji, pa mi je še vedno na istem mestu hotel zaviti na en travnik. Ravnotako, ko sem se pelajl proti Sežani, obe opciji, on pa protu Vrhniki in Logatcu. Tisto za peš oz. s kolesom pa moram še pogledati.

kasac

Zelenc'
17. nov 2007
23
0
1
Moj P1 sem posodobil na:"->"Telefon: R9K009", "Organizator: R6G04. Sedaj pa problem, ker ga več ne morem sinhronizorati javi neko napako in sinhronizacija se ustavi na 3 črticah in ga sploh ne morem izklopit dokler ponovno ne zaženem računalnika. mi lahko kdo pomaga?

Perza

Pripravnik
7. dec 2007
119
0
16
41
Gorenjska
Obišči stran
@dore: Pojma nimam kako firmware upgrade vpliva na garancijo...Jaz mislim da ne. Jezik si pa izbereš pri prvem vklopu aparata in vmes je tudi slovenščina, ki jo trenutno uporabljam.

@kasac: Mislim, da najnovejša verzija SE PC Suite programa odpravi napako. Odstrani prejšnjo verzijo in si namesti najnovejšo, ki jo dobiš tukaj:
http://www.sonyericsson.com/cws/support/products/softwaredownloads/p1i?cc=si&lc=sl

kasac

Zelenc'
17. nov 2007
23
0
1
Citat:
Uporabnik Perza pravi:
@dore: Pojma nimam kako firmware upgrade vpliva na garancijo...Jaz mislim da ne. Jezik si pa izbereš pri prvem vklopu aparata in vmes je tudi slovenščina, ki jo trenutno uporabljam.

@kasac: Mislim, da najnovejša verzija SE PC Suite programa odpravi napako. Odstrani prejšnjo verzijo in si namesti najnovejšo, ki jo dobiš tukaj:
http://www.sonyericsson.com/cws/support/products/softwaredownloads/p1i?cc=si&lc=sl

O.k. Hvala. Sem medtem že storil to in je vse o.k..
aplauz.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.