Vse o severni koreji

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj pravim, oboje je postalo skrajnost. Se strinjam, da je svobode več, so pa spet stvari pri nas, ki se jih ne zavedamo (oni imajo božanstvo svojega voditelja, pri nas je božanstvo denar), oni drog (predvidevam) ne poznajo, mi jih lahko kupimo na vsakem vogalu... Po drugi strani pa oni nimajo marsičesa, kar bi morali - predvsem svobodo gibanja oz. potovanja.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
V bistvu ta tvoj post opiše tudi moje mišljenje; ni vse črno belo in ni tukaj vse dobro tam pa vse zanič ... (ampak eni še vedno tako mislijo)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Kaj pa umiranje od lakote?

Ma dobro, že samo v tej teoriji zagovrnikov slabe severne koreje je bilo najprej omenjeno da je tam huda lakota in da umirajo od tega, po drugi strani pa je nekdo napisal da dobijo vsi enako (.. in celo koliko).

Povsod umirajo od lakote, nekje bolj nekje manj .. ampak lakota ni tak problem kot se tu govori! (imajo probleme z lakoto na deželi, sploh če so kakšne naravne ujme in ne uspejo pridelat dovolj)

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Kaj pa svoboda govora?

Kaj sploh je svoboda govora? O tem sem premišljeval, ko sem bil štiri leta nazaj na Kubi, kot pravimo na zahodu, eni zadnjih komunističnih trdnjav. Pa si nisem prišel do konca, zakaj bi bilo to tako zelo sveto. Pri nas uživamo v neki navidezni medijski svobodi in svobodi govora. Lahko na forumu napišem da je Janša [censored], ali pa da je Pahor [censored]. To mi res veliko pomeni (not).
Mislim pa, da so mediji pod kontrolo in da ne morejo pisati ravno vsega kar se jim zljubi in da sova veselo filtrira komunikacijo, če jo pa sova ne zmore pa pride CIA na pomoč.
In če bi recimo nekdo preveč vneto zagovarjal talibane ali pa jim morda celo s kakšno donacijo pomagal, ker on svobodno misli da je to prav, bi se najbrž kaj kmalu znašel v Guantanamu (o glej, spet smo na Kubi:)) s kapuco na glavi, kjer bi bil podvržen mučenju, zastraševanju in zasliševanju brez obtožnice..čaki..kje je že to, v kakšem sistemu?

Hotel sem samo povedati, da dokler spoštuješ pravila igre in jih morda čisto malo prikrojiš po svoje, da si olajšaš življenje, ti najbrž ne bo nihče nič žalega storil, pa naj bo to v "pojmu demokracije" ZDA ali v Severni Koreji.

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če bi bila Slovenija pod embargom, sami ne pridelamo hrane za en mesec.
Tko da, ja, tam lakota je, če so vremenske razmere neugodne + škodljivci, kakšne rastlinske bolezni itd in letina ni dobra.
Tako kot povsod drugod po svetu.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Točno tako...... isto jest pravim za Ukraince v času Stalina...., bili so največja izvoznica žita......

to da jih je 7 miljonov crknilo od lakote je pa zgolj slučaj slabe letine....

Kr se tiče S Koreje, dobr da futrajo vsaj tiste na meji... ker drugače bi jim spizdili prav vsi........

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.436
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Potem pa naj ima en del kapitalizem, komunizem, islam... Me prav zanima kateri del bi imel čez 100 let največ prebivalstev (ob pogoju, da se lahko vsak prosto odloči kje bo, kar pa je nemogoče zagotovit).

Islam, zarad rodnosti.
grin1.gif

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Nevem, sicer je to vrjetno zelo zaheban sistem,ampak kaj mamo pa mi tolk dobrega, to da beden clovek v ameriki lahko kupi zelo veliko instant futra in hamburgerjev da potem lahko prazni zdravstveno blagajno , da sam sebe zadavi z futrom, smetmi in da mamo emote ki se svobodno izrazajo z rezanjem!?

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Severna in južna koreja. V obeh državah živi en narod. Naenkrat potegnemo med obema državama mejo in iz nje nastaneta dve državi. V osnovi bi še vedno morali obe državi it vsaj neko skupno razvojno pot, sicer verjetno ne do potankosti enako ampak nekje tu tu (v evropi je kar nekaj takšnih primerov). Zdej si pa utiševalec and company poglejte razliko med S in J korejo. Kdo je kriv za nastalo situacijo? Seveda boste rekli zahod z ZDA na čelu (morda celo nekam še izrael vtaknete, ne vem, očitno so vaše glave zmožne tudi tega). Predragi "great leader" samo želi po najboljših močeh rešiti situacijo, ki so jo satanistične zahodne države (in izrael) zakuhale in to mu zelo dobro uspeva. Blagoslovljen narod, ki ima takega voditelja.

Zakaj ne izvedejo državnega udara če jim je tako slabo se sprašujete? Oni sploh ne vedo kaj je zunaj njihove države (kako gre že tisto," če ne veš ne boli"). Sej je tist možakar ki je pobegnu iz S koreje lepo povedal, da si sploh ni predstavljal, kako drugače živijo ljudje 1km zračne razdalje stran. Aja, on si zmišljuje, ker so mu plačali to.....

Povejte po pravici v kateri bi rajši živeli? Sicer je za vas vse kriv zahod in vse kar zahod sproducira je hudičevo seme (zato ne vem kaj sploh delate na internetu in uporabljate druge stvari ki jih je zahod pogruntal). Lepo pojdite v S korejo, kjer vam bi bila največja zabava iskanje podgan (seveda S korejskih, ker J korejske so hudičeve).

Nazadnje urejeno:

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.190
11.102
113
kod Džej-Zija
Popolnoma se strinjam s tabo. Zagovorniki S. Koreje, lahko je s tujim k**cem po koprivah mahat. A ste se sami pripravljeni odpovedati udobju sodobne družbe in se preseliti tja, kjer trdite, da je kvaliteta življenja krepko na zahodnim načinom? Guess not.
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Mogoče tudi ti ne veš vsega in mogoče je kje drugje še precej bolje a?!
evil.gif

Sploh se ne zavedaš da tudi ti nisi boljši od s korejcev, namreč nekje drugje (drug planet?) živijo ljudje kot v raju - delat jim ni treba in imajo vse! Aja, sedaj ko se mti povedal te bo pa bolelo ... skratka bolje da ne veš in si srečen!
grin1.gif

In v čem je boljša južna koreja? Ves sploh kaj je tam? Veš kako američani in evropejci izkoriščajo delovno silo? Skratk ne govorit če ne veš! (očitno ti to da delajo Kie in Hyundaje pove da tam zelo dobro živijo)

Zorroslav

Zeroslav
5. jan 2008
1.441
0
36
36
Prvo mi odgovori na zastavljeno vprašanje o izbiri države v kateri bi preživel celo svoje življenje (severna ali južna k.). Glavno da ti veš kako je v S in kako je v J koreji. A ti sploh prebereš za sabo, kaj pišeš?

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.182
4.150
113
Citat:
Uporabnik Zorroslav pravi:
Prvo mi odgovori na zastavljeno vprašanje o izbiri države v kateri bi preživel celo svoje življenje (severna ali južna k.). Glavno da ti veš kako je v S in kako je v J koreji. A ti sploh prebereš za sabo, kaj pišeš?

V nobeni državi od teh dveh nebi živel .. prenizek standard in ne ustreza mi azijska kultura in hrana.

Če bi se rodil v severni koreji bi hotel živeti tam ... in bi sovražil južne korejce.

Če bi se rodil v južni koreji bi hotel živeti tam ... in bi sovražil severne korejce.

Tako enostavno je tole!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Madafaka pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Če bi bila Slovenija pod embargom, sami ne pridelamo hrane za en mesec.
Tko da, ja, tam lakota je, če so vremenske razmere neugodne + škodljivci, kakšne rastlinske bolezni itd in letina ni dobra.
Tako kot povsod drugod po svetu.
A si ti morda že slišal za ideologijo Džuče?

Kakšen embargo na hrano? O čem sanjaš? ZDA, Južna Koreja in Japonska Severni Koreji vsako leto posebej pomagajo v hrani.