Vse močnejši avtomobili

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.747
113
kod Džej-Zija
Pravzaprav je s tvojo glavo nekaj hudo narobe, da primerjaš velikost avta z velikostjo stanovanja. Ker po tvoji bebavi logiki je ferrari namenjen revežem, ker spraviš noter komaj zobno krtačko in kreditno kartico. Boš moral vseeno malo bolj primerno analogijo poiskat.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Ker mi ta zadeva olajša ukvarjanje s hobiji. (...) Seveda sem pa kupil rabljenega, ker mi je nesmiselno plačevati premijo za nov avto.
grin1.gif

Tudi meni dvotonska krava olajša ukvarjanje s hobiji - sama je moj hobi
cool-1.gif

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:Pa še o nesrečah: menda je bistvena razlika, a se z avtom razletiš pri 90 km/h ali pri 110 km/h.

Zakon vožnjo 110 km/h dovoljuje na AC/CRMV, kjer "naj ne bi bilo" možnosti za čelni trk, zalet v rit pa je 50% manj zaj..... zadeva
zmaga.gif

V dvotonski kravi pa sem zgleden državljan, ki sicer občasno preverja delovanje zadnje meglenke (ko za njim vozijo pacienti z ugasnjenimi lampami na AC v nalivu
jezen.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Po vrsti?
- če se ozrem okoli sebe vidim, koliko so ljudje pripravljeni vložiti v delo/kariero. In večina jih je, kjer je, ker so se pač odločili, da je to največ, kar lahko naredijo, čeprav ni.
- Solidarnost? Seveda jo nekaj mora biti, to pač sprjemam (in verjamem) kot dejstvo (ti, recimo, pa nisi sposoben dojet dejstvam da gre nad eno mejo samo še za izkoriščanje in skubljenje tistih, ki so v svojo kariero vložili več). Z denarjem, ki ga (recimo) za zdravstvo palčujejo najrevneši, bi večina tistih, ki potrebujejo drago zdravljenje, ppomrla. Kar seveda ni prav, zato je pač treba da nekateri (v absolutnem, ne pa relativnem smislu, če si namreč opazil, so prispevki v %, ki so za vse enaki). AMpak: vse ima svoje meje. In naraščajoči % obdavčitve so zame čez to mejo.
- že dolgo nisem več samo novinar. In z donosnostjo tistega, kar (večinoma) počnem, sem zadovoljen. Kar sem dosegel, sem dosegel sam, kar sem zamudil, sem po lastni neumnosti. In tu in tam tudi ocenim, da bi več denarja odneslo preveč udobja, tu in tam pa kaj naredim zastonj, iz solidarnosti ali za lastno veselje.
- o EDS in politiki pa ne bom izgubljal besed. Pač niso imeli jajc za EDS, kot se spodobi. Pa je pri tem vseeno a so levi ali desni ... Itak so oboji nesposobni.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.747
113
kod Džej-Zija
Saj sploh ne veš, kakšne stopnje na progresivni lestvici sem imel v mislih, ker tega nikjer nisem napisal. Razen, če se ti apriori upira vsaka progresivna lestvica. Do neke mere je progresivna lestvica smiselna, od nekje naprej je lupljenje. Kje je meja, je pa seveda vprašanje.

Pa o pravičnosti in solidarnosti se bomo lahko pogovarjali šele takrat, ko bo država sposobna zagotavljati enakost vseh državljanov pred zakonom. Da bodo tudi tisti najbogatejši plačevali tisto, kar jim pripada. Ne pa da takih parazitom država gleda skozi prste, ker potem luknje v blagajni poflika z običajnimi državljani, ki nimajo sredstev in volje, da bi se državi izmikali. Tudi o solidarnosti ne moremo govorit, dokler se za dodatno zdravstveno zavarovanje plačuje pavšal in ne v odvisnosti od višine prejemkov. Tu spet naje-bejo najrevnejši sloji.

Morda si nekateri luksuzni avto lahko privoščijo zaradi vlaganj v kariero, precej je pa tudi takih, ki si to lahko privoščijo, ker zakonov ne spoštujejo. In do takih primerkov nimam nobene tolerance.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Saj plačam tako ali tako že vse. Samo za razliko od tebe se ne kregam, ker ima sosed boljši avto.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Morda si nekateri luksuzni avto lahko privoščijo zaradi vlaganj v kariero, precej je pa tudi takih, ki si to lahko privoščijo, ker zakonov ne spoštujejo. In do takih primerkov nimam nobene tolerance.
Nabijam zaradi tega. Kaj te briga, kakšne barve je njihov drek in ali si rit brišejo z levo ali desno roko. Namesto, da zganjaš foušijo (čeprav si zaradi tega športnik, ker je kot kaže foušija slovenski nacionalni šport...) naredi nekaj, da boš tudi sam bolje situiran.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.747
113
kod Džej-Zija
Pa ti nisi resen. Namesto, da bi se tudi ti vprašal, kaj je z državo narobe, da to dopušča, je seveda narobe z mano, ker se to sprašujem. Naj uganem: si eden od teh parazitov, a ne?
bonk.gif

Nazadnje uredil moderator:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Če se da, sem takoj zraven. Tako, kot je država takoj zraven, ko je treba mene olupiti... Si fouš, a?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.747
113
kod Džej-Zija
Je-biga, nisem tak zanemarjen pujsek, da bi rabil imet prdulo pod ritjo zato, da bi lahko v en ubogi klanec prilezel.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Prdula je za sosedovo dvorišče, si pozabil?
Mislim, da sva dovolj OT.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Ne nekateri, amrsikdo. Ampak 2. delom prvega stavka (in drugi stavkom) se pa 110% strinjam.

Kar pa se tiče davkov, sem proti vsaki progresivnosti. Najrevneše (socialno ogrožene, če hočeš) se enostavno oprosti, ostali pa vsi enako.
Za dodatno zdravstven jke enoten pavšal kar pravšnji - a šele, ko je dodatno res dodatno, torej ko pokriva stvari, ki niso znotraj nekega normalnega zdravljenja (kar pri nas seveda niti približno ne drži, ker te brez dodatnega praktično pustijo crknit). Ampak: vsak stvar je treba reševat ločeno. Prispevke posebej, pravice pa posebej. Čer če z enim čakaš na drugo, se stvar nikoli ne premakne.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.996
10.747
113
kod Džej-Zija
Lobi znotraj ZZZS je enostavno premočen, zato pa so lahko ogromno stvari porinili pod "prostovoljno" zavarovanje. Se strinjam, ko bo "prostovoljno" postalo res prostovoljno, je pavšal čisto ok, trenutno pa spet bolj kaznuje revni sloj.

Vsekakor je slovenski problem, ker se vse te probleme rešuje ad hoc, nepremišljeno in potem pride prav do sistemskih protislovij. Določene stvari bi bilo treba prav do temeljev poradirat in na novo sisteme vzpostavit.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Problemi se rešujejo na tak način, da je pol še slabše, zato se včasih zdi, da je boljš da jih sploh ne omenjamo... Itak, da se zdi absurdno, da eni plačuje(mo) dražje zavarovanje, kot je sama vrednost vozila sam država bi rešla ta problem najraje na tak način, da se s starejšim avtomobilom sploh ne boš več mogel vozit. Meni se pa ne splača kupit dražjega avtomobila, ker mi ga bo makadam uniču in bom imel še večji strošek. Če pa kej pojamraš glede slabe ceste ti pa rečejo "preseli se, al pa dej denar za asfalt".