"Vsak se bo moral pač nečemu odreči"

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.107
1.286
113
42
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Cemu se je pa Goban prpravlen odrect?
Oz. v kater sloj se gobe tretirajo?

Odrečem se stvarem ki jih ne rabim v življenju. Alkohol, pivo, cigareti,potovanja na tajsko, losos, pršut. Jaz se trenutno nahajem v nižjem srednjem sloju in se imam čist fajn.

žal nisi v nižjem srednje razredu, ampak si v nižjem navadno nižjem.

žal.

A veste kaj je nizji razred? To so ljudje ki se pa res nimajo nicesar vec za odrect. Jaz bi se lahk se marsicemu odrekel in zato se ne stejem v nizji sloj.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...mogoče bi se pa kolektivno odrekli novemu ministru?
confused-1.gif

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Ampak temu Mramorju se je pa res mozak skisal
uf-1.gif

Naj se tisti ki imajo plače 1500 eur ali več "marsičemu odpovedo...", ne pa mi raja, naj tem ministrom in državnem aparatu vsem vzamejo po 1/3 plače pa je, oziroma tako kot je nekdo zgoraj napisal da bi sedanja država lahko kamot funkcionirala z 1/5 sedanjega kadra
jezen.gif

Lp.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
vsak je navajen na svoj dohodek in temu primeren stil življenja. Pa tudi taki ti bojo rekli, da jim ne ostane kaj dosti konec meseca. Ko pa človeku vzameš 1/3 dohodka to pomeni kar hudo katastrofo za posameznika, tko da ne vem, kdo bi to mirno sprejel.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.423
2.511
113
SV SLO
Glej tudi, če državljanom v trenutku vzamejo vse premoženje(hišo, stanovanje, avto,....) je vprašanje, če bo mogoče nahraniti ta ogromen državni aparat in poplačati dolgove. Nekaj bo treba storiti ampak ne na klasičen "ekonomski način" treba bo nekaj drastičnega.

Pa da malo fantaziramo kaj je mogoče napraviti z 24 miljardami eur. Recimo eno smo že vsak državljan bi dobil novega twinga iz Novega Mesta(PODPIRAMO "DOMAČO DELAVNO SILO) pa še za bencin bi mu ostalo. Naprej 48 krat bi naredili drugi tir Koper Divača če stane 1 x 500 miljonov evrov. Zgradili bi lahko 96 Revozov. (eden je 250 miljonov evrov) ..... Skoraj za vsako vas ena tovarna ta velike dimenzije......

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Cemu se je pa Goban prpravlen odrect?
Oz. v kater sloj se gobe tretirajo?

Odrečem se stvarem ki jih ne rabim v življenju. Alkohol, pivo, cigareti,potovanja na tajsko, losos, pršut. Jaz se trenutno nahajem v nižjem srednjem sloju in se imam čist fajn.

Zakaj za vraga bi se hotel temu odrečt, če sem se šolal toliko let in pošteno in veliko delam, da zaslužim za plačo, to kar mi pripada. Neumna logika.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Načeloma mi nič ne manjka, razen da se mi zdi, da bi rad vsak se malo postrgal, pri davkih, placilu vrtca ipd... Sam si pa ob relativno ok plači, težko predstavljam kako kupiti stanovanje v ljubljani.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.106
113
Javni sektor je zrasel zaradi politike. Saj se niso ljudje sami zaposlovali. Zakoni se sprejemajo z milijon izjemami. Kdo bo to kontroliral in izvajal? Zato rabiš aparat. Vemo, da se pri nas izvajanje zakonov slabo nadzoruje. Zakon, ki se ga ne da izvajati, je treba poenostaviti in se odreči omejitvam. Če ni mogoče kontrolirati z 99 % zanesljivostjo, da je nekdo samohranilec, potem tega v zakonodaji ne sme biti. Če ne moreš ujeti 50 % gobarjev, ki naberejo nad 2 kg gob, ne piši teh bedarij v zakonodajo. Daj pristojnosti lastnikom, pa naj jih mlatijo. Policija se ukvarja skoraj samo s cestnim prometom, ker je vsakih nekaj metrov nova omejitev, nova cestna situacija. Krepko manj omejitev in predvsem številni tehnični pripomočki, ki ulovijo vse kršitelje. Kot je hotel rajnki župan Maribora. No, on je hotel samo drugo, na prvo je pozabil.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.726
6.501
113
Status quo.

Na vprašanje glede ukrepov v javnem sektorju je Mramor napovedal, da se bo vlada zelo izogibala zmanjševanju števila zaposlenih. Slovenski javni sektor je namreč glede na ostale evropske države nadpovprečen, ko gre za maso stroškov dela in ne ko gre za število zaposlenih.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Ti najprej povej kolk mesecev si delal v svojih 4desetletjih......4mesece delal, jedel pa vseh 40
shocked-1.gif

.....kolk najemnine plačuješ?.....aja maš lastniško luknjo , fajn , si si jo v nekaj mesecih dela kupil? priden
priden.gif
.....
proklet komunisteki in janšisteki neoliberalisteki, za svoje riti poskrbijo na račun delovnega ljudstva, potem pa to ljudstvo silijo k odrekanju
10.gif
faki

sej vem ja , pretiravam , sej vem da maš 4leta al kolk že delovne dobe, pa nisi še čist 40 star

Nitroo

Fizikalc
27. jan 2009
507
67
28
Jaz sem pa malo zmeden. Tule tema kolk se ne da več živet, zraven pa o super pride note 4 za samo 700 evrov
uf-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.434
5.663
113
Res je da smo v peesdi...

Folk ki ga vidis na AC pac (se) ma....ne vidis pa tistih ki nimajo niti za vinjeto...al pa otrok sploh nimajo v vrtcih
wink-1.gif

Za Lj ti lahko povem da se 5let nazaj je bla zvecer polna prometa...sedaj po 21h zvecer mislis da je lavna poletna sezona...mesto duhov...edin center je malo bolj poln se...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
Jaz sem pa malo zmeden. Tule tema kolk se ne da več živet, zraven pa o super pride note 4 za samo 700 evrov
uf-1.gif
. Na tvju v dnevniku:

Eni so pač v JS, pa jim ni hudega no.
cheer.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.051
6.239
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik S57BMU pravi:
oziroma tako kot je nekdo zgoraj napisal da bi sedanja država lahko kamot funkcionirala z 1/5 sedanjega kadra
jezen.gif
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4b_cAYV3SBs" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

OFF:
Zdaj pa rdečkarji povejte če ima JJ prav. Samo odgovor ja ima prav ali ne.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.540
7.056
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
uf-1.gif
. Na tvju v dnevniku:

cheer.gif

Bullshit. Velika večina si tega v JS ne more privoščiti, tako kot v gospodarstvu ne. Tole si lahko privoščijo študentje.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Nitroo pravi:
uf-1.gif
. Na tvju v dnevniku:

cheer.gif

Bullshit. Velika večina si tega v JS ne more privoščiti, tako kot v gospodarstvu ne. Tole si lahko privoščijo študentje.

Se dobita dva po raznih ministrstvih z okoli 2k€ neto * 2. E vita e bella
cheer.gif

http://www.24ur.com/novice/slovenija/mlada-mamica-letno-bomo-ob-7-000-evrov.html

To so paraziti tapravi.... 2k€ na enem x ministrstvu.....

Podobne teme