"Vsak se bo moral pač nečemu odreči"

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #9334
  • Začetni datum

hermann

Guru
19. mar 2014
9.743
6.639
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
V bistvu v tem denarnem sistemu ne bomo NIKOLI odplačali svojega dolga.

Seveda ne bomo... samo čudili se bomo brezhrbteničju naše vlade, ko bojo tiho dajali podpise raznim tajnim sporazumom in sodelovanjih v nevemkašnih vojnah.

Na takšen način se kupi oz. zasužnji cele države.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Jst pa eno zadevo razmišljam. Če smo zadolženi za 24 milijard. To znese nekih 12.000€ na prebivalca. In mojstri bi radi da se vsak nečemu odpovemo ker smo se "mi" zadolžili. Ampak jaz se ne želim ničemur odpovedati. Sem pa pripravljen odplačati "svoj" del dolga. Pač naj se mi odštejejo obresti ki jih zaradi tega ne bo treba plačati in naj se mi zagotovijo določene ugodnosti, ki bi jih država nudila če bi bili brez tega dolga. Naj se mi zniža davčna obremenitev,... Verjamem, da bi se temu hitro pridružilo veliko število ljudi.

Pač sam ne podpiram kreditov in ne želim plačevati nesmiselnih obresti, zato bi rad plačal kar sem dolžan. A sem čuden?

Podobno zgodbo poslušam pri sanacijah blokov, ko skupnost najame kredit za streho, fasado,... Zakaj bi mene radi prisilili v kredit in posledično plačilo obresti, če želim zadevo takoj plačati in s tem privarčevati? Naj vzamejo kredit samo za tiste, ki ne morejo plačati takoj.

pri blokih slabo poslusas, ker tam se lahko vsak odloči, da ne bo imel kredita...in lhako zadevo takoj plača

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.858
2.153
113
Lahko se odrečem statusu davčnega rezidenta v Sloveniji in si ga uredim na Isle of Man. Še kaj, gospod minister?

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.609
3.974
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
kzs

samo če se odpovedujeste pivu v gostilni se manjša potrošnja. manj davkov. pa še policaji dobijo manj, ker vam ne bodo zaračunali pijanim na cesti.
Če nisi včeraj nisi spremljal medijev - v mariboru so izobraževali gospodinjstva kako prihraniti, skupno bi samo ta gospodinjstva prihranila tudi do 7000€ na mesec. Kako porabiti manj elektrike, manj kruha, manj čistil.... Od varčevanja bi menda prosperirali čisto vsi.

Večje neumnosti še nisem slišal, glede na to, da mogoče isti ljudje ki varčujejo delajo v elektru, pekarni ali tovarni čistil. 7000€ bodo na koncu pod črto vzeli sami sebi. Razn če delajo v JU, potem jih manj davkov ne bo dolgoročno bolelo, ker jih bodo itak povišali.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.436
5.664
113
zmaga.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
Cemu se je pa Goban prpravlen odrect?
Oz. v kater sloj se gobe tretirajo?

Odrečem se stvarem ki jih ne rabim v življenju. Alkohol, pivo, cigareti,potovanja na tajsko, losos, pršut. Jaz se trenutno nahajem v nižjem srednjem sloju in se imam čist fajn.

žal nisi v nižjem srednje razredu, ampak si v nižjem navadno nižjem.

žal.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Če bi bil JJ gor bi že taborili pred parlamentom. Sedaj pa nič
hysterical-1.gif

Danes sem vidu, da je soseda domov prišla pred 15minuti, kot pride vsak dan. Učiteljica v OŠ z 1500€. Pred parlamentom, so pa naša četica peli....

Pa takih imamo 100k, ki so požrli državo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.202
9.840
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
kzs

samo če se odpovedujeste pivu v gostilni se manjša potrošnja. manj davkov. pa še policaji dobijo manj, ker vam ne bodo zaračunali pijanim na cesti.
Če nisi včeraj nisi spremljal medijev - v mariboru so izobraževali gospodinjstva kako prihraniti, skupno bi samo ta gospodinjstva prihranila tudi do 7000€ na mesec. Kako porabiti manj elektrike, manj kruha, manj čistil.... Od varčevanja bi menda prosperirali čisto vsi.

Večje neumnosti še nisem slišal, glede na to, da mogoče isti ljudje ki varčujejo delajo v elektru, pekarni ali tovarni čistil. 7000€ bodo na koncu pod črto vzeli sami sebi. Razn če delajo v JU, potem jih manj davkov ne bo dolgoročno bolelo, ker jih bodo itak povišali.
Ni problem, če prihranijo. Problem nastane, kam se ta prihranek potem ''vloži''. Če v zmanjšanje kredita je to dolgoročno dobro za ljudi, saj bodo potem končno lahko porabili cel budget, ne pa plačevali stroške in obresti finančnim institucijam. Če bodo ta prihranek zapravili za nov avto, bo to še bolje za državo, saj bo država poleg DDV-ja dobila še DMV. Če bodo šli na Hrvaško na all inclusive, potem bo to slabše za državo.
Tako da, govorjenje na počez, da bo to slabo za državo, ker bo BDP padel je bullshit. Ker če se moraš stalno zadolževat za redno porabo, potem bo slej ko prej prišla točka streznitve, ker ti nihče več ne bo hotel posodit. In kasneje ko pride, slabše bo. Potem ne bo naš BDP na ravni 80% EU-ja, temveč lahko pade na bolgarskega. Samo to je ljudem, ki zagovarjajo stalno trošenje čez vse okvire, težko dopovedat.
Raje imam, da sedaj BDP pade za 2%, kot da da bo čez 2 leti, ko bo Slovenija na ravni junk bonds (čeprav to je že sedaj skoraj), padel za 20%. Res pa je, da se lahko v teh dveh letih še velikokrat napijemo in tako pač nimamo problemov. Dokler ne bo streznitev udarila.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Jst pa eno zadevo razmišljam. Če smo zadolženi za 24 milijard. To znese nekih 12.000€ na prebivalca. In mojstri bi radi da se vsak nečemu odpovemo ker smo se "mi" zadolžili. Ampak jaz se ne želim ničemur odpovedati. Sem pa pripravljen odplačati "svoj" del dolga. Pač naj se mi odštejejo obresti ki jih zaradi tega ne bo treba plačati in naj se mi zagotovijo določene ugodnosti, ki bi jih država nudila če bi bili brez tega dolga. Naj se mi zniža davčna obremenitev,... Verjamem, da bi se temu hitro pridružilo veliko število ljudi.

Pač sam ne podpiram kreditov in ne želim plačevati nesmiselnih obresti, zato bi rad plačal kar sem dolžan. A sem čuden?

Podobno zgodbo poslušam pri sanacijah blokov, ko skupnost najame kredit za streho, fasado,... Zakaj bi mene radi prisilili v kredit in posledično plačilo obresti, če želim zadevo takoj plačati in s tem privarčevati? Naj vzamejo kredit samo za tiste, ki ne morejo plačati takoj.

https://www.imf.org/external/pubs/ft/fm/2013/02/pdf/fm1302.pdf

Stran 49 (v okvirju).

LP,
PIC

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Odrečem se stvarem ki jih ne rabim v življenju. Alkohol, pivo, cigareti,potovanja na tajsko, losos, pršut. Jaz se trenutno nahajem v nižjem srednjem sloju in se imam čist fajn.

LoL, tole pa pač ne bo držalo...nahajaš se v nižjem sloju, je pa lepo oz. dobr zate, da se imaš čist fajn
smile-1.gif

p.s. vidim, da ti je tudi že softi pokomentiral tole

Mramorja pa raje ne bom komentiral, da ne bo kdo izmed armade levospranih ovčic imel opcije prijavljati sovražnega govora....
10.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Srednji sloj se začne pri par let starem Tuaregu, lastni nepremičnini in še z delnicami nekje, v katere investiraš presežek plače
smile-1.gif

Smo že obdelali
tongue-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
Ja sej. In goba pač tu ne pride niti blizu. Pa žal marsikdo drug tudi ne.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Nevem zakaj "povprečni razred" in "srednji razred" vsi kr posplošujejo.
bonk.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.123
16.345
113
Hja, saj je vsakemu bl kul višje kot je uvrščen oz. se uvršča
wink-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Déjà vu (že videno in doživeto):
Citat:
Mramor (leta 2013): "Osebno me v tej situaciji ne bi prav nič motilo, če bi se zatekli celo h kakšnemu jugoukrepu, s katerim bi pritegnili ljudi. Denimo, da bi se dogovorili, da bomo nekaj sobot v letu delali zastonj."

No comment.

Pričakujem zanimivo obdobje
evil.gif

Podobne teme