Že dostikrat sem videl vrtinec zraka, ki je zavrtel prah in listje. Ampak tak tornado, kot smo ga imeli pa danes doma sredi sicer lepega brezvetrnega sončnega popoldneva, pa še ne. Kup, kjer imamo zložene late, kole in deske za njivske zadeve, je pod silo vrtinca dobesedno eksplodiral, koli in deske (tudi po 15 kg in več težki komadi) so leteli do 20 metrov stran v vse smeri, enega od kolov pa je zapičilo kot izstrelek v tla. Zraven je bila že pripravljena kupola za pokrivanje solate iz lesa in polivinila, jo je dvignilo kot papir kakih 15 metrov visoko v zrak in nato raztreščilo na tleh. Plastičen sedež gugalnice, ki je v bližini, je parkrat obrnilo okoli in okoli (kot v kaki risanki), nato pa razlomilo. Največji hec je bil, da se je to zgodilo v izjemno ozkem pasu, mogoče kakih 5 metrov, trajalo pa kake pol minute. Dobesedno tornado iz jasnega. Škoda, da nisem mogel posneti na video.
Me firbca, kako je to pogosto, ste že kdaj videli kake močnejše vrtince, vendar ne med neurji, ampak takole sredi belega mirnega dne?
Na sliki ostanki kupole ter 15 cm globoko v zemljo zarit 1,5 m dolg ter 8 cm širok lesen kol, je pa bilo v času slikanja večji del že pospravljen:
Me firbca, kako je to pogosto, ste že kdaj videli kake močnejše vrtince, vendar ne med neurji, ampak takole sredi belega mirnega dne?
Na sliki ostanki kupole ter 15 cm globoko v zemljo zarit 1,5 m dolg ter 8 cm širok lesen kol, je pa bilo v času slikanja večji del že pospravljen: