To NI isto. Ker to kar študent prinese je DOHODEK in ne poraba. Torej je po tem načelu prav, da se vzame v račun. To, da je to destimulativno za sposobne pa raje ne bom niti omenjal.. Sposobni si itak najdejo ''obvoz''. Za vse ostale pa je najbolje, da med študijem čim več žurajo in vse zagonijo, bog ne daj, da bi si kakšne delovne izkušnje nabrali.Citat:
V podobnem primeru bi lahko npr. tudi rekli, da je je nepošteno, da se npr. dohodki, ki jih vzdrževani član (otrok-študent) prinese v družino štejejo v dohodnino, saj je vendar priden, da poleg faksa tudi dela, v nasprotju z ostalimi lenuhi, ki samo po žurih hodijo.
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Torej, bi oseba A plačala višji znesek za vrtec, kot oseba B ??
Ja.
Logika je taka: sproti vse zapravi, zagoni, ne išči si službe, niti ne šparaj za stanovanje ali hišo..pa boš prišel najboljše skozi.
Kdor namensko varčuje (in se odreka) da bo nekaj ustvaril...se ga kaznuje. Prav mu je! Naj raje zapravlja in potem jokca, da ima premajhno stanovanje, in da ga tudi drugi ne rabijo.
Pa zakaj hudiča ne poberete denarja z bank in naložite v zlato/srebro/orožje/umetnine/konzerve/karkoli država ne more najti? Za avtomobile kot fiktivno premoženje (meni za pol leta staro Zafiro, ki sem jo kupil za 16k, naračunajo ravno toliko fiktivnega premoženja - po uradnem ceniku je namreč krepko preko 20k, odštejejo tistih dovoljenih 6k al kok že in to je to) se najde rešitev - prepišete na mamo, ki vozi starega Clia. Clio pa nase. Tako bom jaz naredil, ko poplačam lizing.
Fino, pol pa stara mat rikne, pol pa se naj borim za dediščino, ki je pravzaprav moja lastnina. Ne bit preveč pameten no....
Avto na lizing je tudi ena stvar ki meni hodi po glavi...
Drugače pa se mi zdi da je ta sistem plačevanja vrtcev nekako tako.
- oseba A zasluži 900 eur in vse zagoni, ter plača vrtca 50 eur.
- oseba B zasluži 1500 eur in špara ter plača vrtca 400 eur, ter se tako zavoljo hebenega sistema statusno uvrsti blizu osebe A. Zakaj se potem hebati z napredovanjem, nadurami, šolanjem, če pa na koncu pristaneš na enakem kot trgovka v, karikiram, Baby Centru.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej, če te prav razumem ti podpiraš to situacijo. Recimo oba imata 1000 EUR plače. En jo poleg za osnovne potrebe porabi za cigarete, pijačo in travco, drugi pa od teh 1000 EUR prihrani recimo 200 EUR za nakup hiše, 200 EUR da otroku na njegov varčevalni račun in 200 EUR še brezposelni ženi zato, da lahko opravlja vsakdanje nakupe. In zato naj ta drugi prasec tajkunski, ker varčuje in ne podpira slovenske storitvene panoge plača tudi več vrtca?
Off: ni čudno, da smo take ovce in imamo take politike, ker je več kot očitno, da imamo točno take kot si zaslužimo.
In plačevanje bi moralo biti urejeno po DOHODKU in ne porabo. Ker ni moj problem, če nekdo kateri ima isto plačo kot jaz vso zagoni in ne prišpara nič.
To je isti k.ur.ac kot pri obdavčitvi nepremičnin. Dva z isto plačo, en vse zagoni na vsakoletnih potovanjih po Bahamih, Karibih, itd. (in tam plačuje DDV), drugi si zgradi bajto (in plača že pri tem orenk DDV-ja pri nas), potem pa prasca tajkunskega še usekaj po grbi, le kako si upa imeti bajto. A ta drugi pa seveda socialni problem in mu davkoplačevalci plačajmo še socialno stanovanje.
Jeee.bbbbiiii.teee se vsi…