vrtec - odločba o plačevanju

gr69

Guru
15. dec 2009
11.637
2.682
113
še v SLO - ampak komaj
Res dober argument.
rolleyes-1.gif

Po teh 5 letih pa slucajno ostanes brez sluzbe.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
No, ti imaš v tem primeru seveda prav, ampak logično pa ravno ni najbolj, a ne? Torej, če karikiram, če hočeš dejansko manj zaslužit, moraš malo bolj delat - večji zaslužek, več ti odtrgajo ... pa manj dobiš.

Nazadnje urejeno:

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ni fora samo v zaslužku, fora je v porabi.
A ni logično, da če ti več ostaja, da ne moreš špilat klošarja, ob predpostavki, da imata dva enako plačo?
Teoretično je to tako, kot če bi imel dva klošarja, ki bi te nafehtala za denar. En bi rekel, da je brez vsega, ker ga je zapravil, drugi bi pa to, da ga potrebuje, utemeljeval s tem, da je priden in je še od prejšnjič malo prišparal in ni zapravil vsega. Kateremu bi prej dal denar?
Ok, sej vem, da nobenmu, ampak tako teoretično.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Logično, da je fora v porabi. Ampak, še enkrat, nekdo, ki ne zna ali pač noče znat delat z denarjem (pustimo tu tiste, ki jim situacija tega ne dopušča - pa spet bi se vprašal, zakaj? - primer se razlikuje od primera), bo na koncu plačal več vrtca, kot tisti, ki si ustvarja finančno varnost (tudi to je namen varčevanja, ali pač?). Torej osveščeni Slovenci plačujejo večji "davek" zato, ker si hočejo zagotovit boljšo prihodnost. In pri tem jim "pomaga" še država. Ja, torej še obstaja upanje o socialni državi ...
Ampak, a se ne jamra v vsakem postu o izkoriščanju, kapitalizmu ipd.? To pa nekak ne gre skupaj.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Torej, če te prav razumem ti podpiraš to situacijo. Recimo oba imata 1000 EUR plače. En jo poleg za osnovne potrebe porabi za cigarete, pijačo in travco, drugi pa od teh 1000 EUR prihrani recimo 200 EUR za nakup hiše, 200 EUR da otroku na njegov varčevalni račun in 200 EUR še brezposelni ženi zato, da lahko opravlja vsakdanje nakupe. In zato naj ta drugi prasec tajkunski, ker varčuje in ne podpira slovenske storitvene panoge plača tudi več vrtca?

Off: ni čudno, da smo take ovce in imamo take politike, ker je več kot očitno, da imamo točno take kot si zaslužimo.
stupid-1.gif

In plačevanje bi moralo biti urejeno po DOHODKU in ne porabo. Ker ni moj problem, če nekdo kateri ima isto plačo kot jaz vso zagoni in ne prišpara nič.
To je isti k.ur.ac kot pri obdavčitvi nepremičnin. Dva z isto plačo, en vse zagoni na vsakoletnih potovanjih po Bahamih, Karibih, itd. (in tam plačuje DDV), drugi si zgradi bajto (in plača že pri tem orenk DDV-ja pri nas), potem pa prasca tajkunskega še usekaj po grbi, le kako si upa imeti bajto. A ta drugi pa seveda socialni problem in mu davkoplačevalci plačajmo še socialno stanovanje.

Jeee.bbbbiiii.teee se vsi…

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Nikjer nisem napisal, kaj podpiram. Napisal sem, da je meni jasna logika, ki je zadaj. Če je pravična ali ne je pa čisto drugo vprašanje.
V podobnem primeru bi lahko npr. tudi rekli, da je je nepošteno, da se npr. dohodki, ki jih vzdrževani član (otrok-študent) prinese v družino štejejo v dohodnino, saj je vendar priden, da poleg faksa tudi dela, v nasprotju z ostalimi lenuhi, ki samo po žurih hodijo.

V takem stanju kot smo, je IMHO nesmiselno pričakovati, da ti bo država prišla naproti, če boš priden in ubogljiv. Do sedaj so se vedno države v kriznih cajtih spravile na premoženje državljanov, če so se le lahko. Samo spomni se pred letom, ko so Madžari enostavno zasebno penzijsko varčevanje državljanov enostavno kar podržavile. Kdor pa ga ni hotel dat, se je pa moral odpovedati pravici do pokojnine.

Edina smiselno ravnanje v tem cajtu je po mojem to, da se državo in vse, ki so se pri njej zaredili (javni in zasebni sektor) pusti, da počasi propade. Oziroma, da poje samo sebe. Se pravi ali premoženje skrivaš ali ga pa porabiš. Sram me je, ker to pišem, ampak pri tem stanju ne pomaga nič drugega. Meni se zdi popolnoma iluzorno pričakovanje, da bo v kriznih cajtih prišel na oblast en Kristus, ki bo rekel jaz pa ne rabim nič zase in bom vse dal vam. Ravno obratno bo. Ko bomo na točki, da se ne bo dalo nikjer več vzet, potem bodo morali tudi tisti, ki sedaj kar samoumevno jemljejo, pač odnehat. Če bomo sploh. Bojim se, da imamo še kar nekaj zaloge.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
V podobnem primeru bi lahko npr. tudi rekli, da je je nepošteno, da se npr. dohodki, ki jih vzdrževani član (otrok-študent) prinese v družino štejejo v dohodnino, saj je vendar priden, da poleg faksa tudi dela, v nasprotju z ostalimi lenuhi, ki samo po žurih hodijo.
To NI isto. Ker to kar študent prinese je DOHODEK in ne poraba. Torej je po tem načelu prav, da se vzame v račun. To, da je to destimulativno za sposobne pa raje ne bom niti omenjal.. Sposobni si itak najdejo ''obvoz''. Za vse ostale pa je najbolje, da med študijem čim več žurajo in vse zagonijo, bog ne daj, da bi si kakšne delovne izkušnje nabrali.

PS: Se pa strinjam: vse pobrat ven in poskrit. To bo nov moto, katerega se bo očitno zmeraj več ljudi držalo. Ali pa zagonit v neke brezvezne zadeve (v avto ne, ker boš potem spet plačal). Lool, imaš novega Clia, pa ti računajo kot luksuz in zato dohodek. Pra.sci zajedalski.

V glavnem naša družina bo letos cca. 2 jurja v minusu s strani države. Bomo preživeli. Na k… mi gre zgolj to, da te dobesedno je.bejo v glavo z nekimi virtualnimi dohodki in večkratnim štetjem ISTEGA DOHODKA in hkrati seveda bog ne daj, da bi oni sami kaj si odtrgali od ust, da bi krizo lažje skupaj preživeli. No, sej bo. Na določeni točki se tudi srednjega razreda ne bo dalo več ''stiskat''. Pol bodo tudi oni prišli na vrsto.

Nazadnje urejeno:

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Ves dohodek jemat iz TRR in kupit zlato/srebro ali pač najeti trezor v banki in gotovino tja nalagat (če vas je strah imeti € doma)

Tako država ne bo vedela da ste privarčevali 200€ od 1000€ plače in vas bodo dali v isti "koš" kot une, ki so teh 1000€ porabili za žur...

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.042
438
83
tam ko se terc po tori rola
Mogoče malo pozno, pa vendarle... -ob izdajanju odločb so upoštevali tudi neki fiktivni dohodek od hiše (če bi jo oddajal, koliko bi dobil...), če je pa to normalno.. Pa nisem edini s takšno postavko na listi dohodkov. Čudno, da še ženskam ne upoštevajo mednožnega organa, kot fiktivni dohodek. Osli... Saj pravim, ko bo raja dvignila glas (če bo..), ne bodo letele samo hude besede. Znajo tudi krogle leteti. Ali pa vsaj pesti zapeti in... samo, naj si ne želijo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Torej, bi oseba A plačala višji znesek za vrtec, kot oseba B ??

Ja.

Logika je taka: sproti vse zapravi, zagoni, ne išči si službe, niti ne šparaj za stanovanje ali hišo..pa boš prišel najboljše skozi.

Kdor namensko varčuje (in se odreka) da bo nekaj ustvaril...se ga kaznuje. Prav mu je! Naj raje zapravlja in potem jokca, da ima premajhno stanovanje, in da ga tudi drugi ne rabijo.

Pa zakaj hudiča ne poberete denarja z bank in naložite v zlato/srebro/orožje/umetnine/konzerve/karkoli država ne more najti? Za avtomobile kot fiktivno premoženje (meni za pol leta staro Zafiro, ki sem jo kupil za 16k, naračunajo ravno toliko fiktivnega premoženja - po uradnem ceniku je namreč krepko preko 20k, odštejejo tistih dovoljenih 6k al kok že in to je to) se najde rešitev - prepišete na mamo, ki vozi starega Clia. Clio pa nase. Tako bom jaz naredil, ko poplačam lizing.

Fino, pol pa stara mat rikne, pol pa se naj borim za dediščino, ki je pravzaprav moja lastnina. Ne bit preveč pameten no....

Avto na lizing je tudi ena stvar ki meni hodi po glavi...

Drugače pa se mi zdi da je ta sistem plačevanja vrtcev nekako tako.
- oseba A zasluži 900 eur in vse zagoni, ter plača vrtca 50 eur.
- oseba B zasluži 1500 eur in špara ter plača vrtca 400 eur, ter se tako zavoljo hebenega sistema statusno uvrsti blizu osebe A. Zakaj se potem hebati z napredovanjem, nadurami, šolanjem, če pa na koncu pristaneš na enakem kot trgovka v, karikiram, Baby Centru.

Na srečo imam tako družino, da se zaradi česa takega ne bi šli blamirat na sodišče...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.155
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej, če te prav razumem ti podpiraš to situacijo. Recimo oba imata 1000 EUR plače. En jo poleg za osnovne potrebe porabi za cigarete, pijačo in travco, drugi pa od teh 1000 EUR prihrani recimo 200 EUR za nakup hiše, 200 EUR da otroku na njegov varčevalni račun in 200 EUR še brezposelni ženi zato, da lahko opravlja vsakdanje nakupe. In zato naj ta drugi prasec tajkunski, ker varčuje in ne podpira slovenske storitvene panoge plača tudi več vrtca?

Off: ni čudno, da smo take ovce in imamo take politike, ker je več kot očitno, da imamo točno take kot si zaslužimo.
stupid-1.gif

In plačevanje bi moralo biti urejeno po DOHODKU in ne porabo. Ker ni moj problem, če nekdo kateri ima isto plačo kot jaz vso zagoni in ne prišpara nič.
To je isti k.ur.ac kot pri obdavčitvi nepremičnin. Dva z isto plačo, en vse zagoni na vsakoletnih potovanjih po Bahamih, Karibih, itd. (in tam plačuje DDV), drugi si zgradi bajto (in plača že pri tem orenk DDV-ja pri nas), potem pa prasca tajkunskega še usekaj po grbi, le kako si upa imeti bajto. A ta drugi pa seveda socialni problem in mu davkoplačevalci plačajmo še socialno stanovanje.

Jeee.bbbbiiii.teee se vsi…

467716-post_slo.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
GURS - 15% je nekje normalna cena...
Drugače pa ima tisti, ki je rekel da se hiša izven LJ proda za bagatelo prav... Prodali smo hišo (240m2, 175m2 uporabne površine, na parceli 850m2 v Trebnjem, neposredno nad centrom - Pavlinov hrib) za 150k. Za ta denar v LJ in okolici (Vrhnika in podobno) niti spodobnega trosobnega stanovanja ne moreš kupiti (da ni 40 let staro, brez dvigala - starejša oseba, da ni potrebno vanj zmetati še 20k za obnovo...)
GURS cenitev je bila 175k EUR...

Pa da se ne bi kdo spotikal v to da jamram in imam denar... Nimam ga, ker hiša ni bila moja...
frown-1.gif

Nazadnje urejeno: