vrtec - odločba o plačevanju

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
nevem zakaj enostavno vrtec ne stane enako za vse, tako kot kruh stane enako za vse. Naenkrat bi bilo v vrtcu polno prostih mest, ker bi brezposelni ritocohalci imeli otroke doma, zaposleni pa bi placevali neko normalno ceno.

se strinjam, pa da imajo brezposelni prednost pri vrtcu...Mejduš, zakaj pa brezposelni rabi vrtec? da si doma rit praska? al zato da lahko nekje na črno dela...

Tu se strinjava. Brezposelni si lahko za primere ko gre na razgovor ali whatever najde varuško, sorodnika, prijatelja za pomoč.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
Nevem ce drzi da imajo prednost. Midva sva dala vlogo decembra, prjstala na dnu seznama, ker sva oba zaposlena sva prehktela vse in ze cez 1 mesec dobila mestov vrtcu

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa je to potrjeno? Ker potem bo treba spremenit par navad
smile-1.gif
.

to je zagotovo potrjeno...me cudi da se mladi nismo nic razburli prevec...vse ti upostevajo, se avto ki si ga kupil iz svojega denarja ti na njega obracunajo fiktivni dohodek v visini 3,86 (ne vem kje dobijo taki procent ...jaz takoj dam depozit na banko za te obresti... ), pa tudi tvoj privarcevani denar, ki si ga prisparal iz svoje place....plus tega da ti fiktivni dohodek dajo tudi na hiso, ki je na kredit recimo, kot da je ze tvoja...noro da to pustimo tej gnili drzavi...

Če maš preveliko hišo, boš pač plačeval. Mi štirje za 70m2 stanovanje nimamo fiktivnega dohodka iz tega naslova. Velika hiša je luksuz in plačuj davek.

kot da ne plačuješ davka za veliko hišo preko drugih ukrepov...kakšen fiktivni dohodek pa lahko ustvarjas s svojo hiso? Mejduš nevoščljivost.... socialna ti gleda tvojo plačo jo upošteva, tvoje prihranke dodatno upošteva, nakup hiše dodano upošteva...torej iz 1 jurja € oni naredijo 3 jurje ne glede na to da si vse to kupil iz svojega jurja, in tebi se to zdi primern davek...polek vseh ostalih davkov...

zato pa je slovenija tak adijo, ker vsak drugemu privosci da ga davkarija olupi...upam da te hitro obdavcijo, da kmalu ugotovijo, da je ze lastno stanovanje luksuz! namesto da bi skupaj stopli in naredili red....

A tvoja prevelika hiša ni precej več vredna kot moje povprečno veliko stanovanje? Prodaj in se preseli v manjšo. Ostalo ti bo nekaj denarja, vrtec boš plačeval manj pa še dodatke boš dobil. Karikirano, ampak makes sense. Ob živce me spravljajo ljudje, ki živijo v graščinah, nimajo pa denarja za jest. Tu ne gre za fovšijo. Jaz ne bi nikomur nič vzel. Trg nepremičnin bi se poštimal in ljudje bi lepše živeli. Se bo že našel nekdo, ki bo graščino kupil in bo imel dovolj denarja tudi za vse ostalo, pa še porušila se mu ne bo na glavo. Ne razumem zakaj je treba imeti veliko hišo, super avto, velik vrt, potem pa iz meseca v mesec praskat za položnice. A ne bi raje prodali in šli v manjše? In rešili svoje težave? Problem je s tistimi, ki dejansko nimajo ničesar. Ali pa vse na kredit in lizing, tako kot jaz
evil.gif

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Glej razumljivo je bilo da za veliko hišo plačuješ višje dajatve, več davka na stavbno zemljišče, več stroškov, več prispevkov več vsega...

da pa ti to, kar tako ali tako izhaja iz tvoje plače, še dodatno zakasirajo pri vrtcu je pa totalni nesmisel, ker si to veliko hiso tako ali tako preplačal že na 10 drugih koncih.

poa tukaj sploh ne gre za graščine...za 3 osebe je maksimum 110 kvadratov, hočeš rečt da je 120 kvadratov recimo graščina? za 4 osebe 130 kvadratov...

sploh pa ne gre za to, da bi komu zmanjkalo deanrja ali za kaj nebi imel, samo pri tem obračunu je pa to totalni nesmisel ker ti eno plačo odavčijo vsaj 3x....

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Če prav razumem (upam, da tokrat ne) je to takole:

oseba A zasluži 1000 EUR in od tega vsak mesec privarčuje 250 EUR za gradnjo hiše (npr.), kar letno znese 3000 EUR;
oseba B zasluži enako, torej 1000 EUR, 250 EUR vsak mesec nese v kupleraj, se (teoretično) fiksa (dolg se ne bi za ta denar), ali pač znesek zapije ...

Torej, bi oseba A plačala višji znesek za vrtec, kot oseba B ??

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Trg stanovanjskih hiš pri nas ne obstaja (razen če trem spremembam lastništva na leto rečeš trg), kaj šele da bi delal, kaj šele da bi na podlagi tega lahko našel hišo primerne kvadrature glede na število družinskih članov. Kaj pomeni da trga ni? Pomeni da 30 let staro bajto, veliko 250 kvadratov, ki ne stoji ravno v centru LJ, lahko ponujaš po tretjini cene pa ne bo nikogar zanimala, kaj šele da bi jo v doglednem času lahko "pretopil" v svojim potrebam primerno veliko stanovanje.

Kar se pa tiče novogradenj, ti si boš verjetno zgradil bajto veliko 90 kvadratov in potem za vsakega otroka na dve leti dozidal 30 kvadratov.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Citat:
Uporabnik noker pravi:

Ja.

Logika je taka: sproti vse zapravi, zagoni, ne išči si službe, niti ne šparaj za stanovanje ali hišo..pa boš prišel najboljše skozi.

Kdor namensko varčuje (in se odreka) da bo nekaj ustvaril...se ga kaznuje. Prav mu je! Naj raje zapravlja in potem jokca, da ima premajhno stanovanje, in da ga tudi drugi ne rabijo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik noker pravi:

oseba A zasluži 1000 EUR in od tega vsak mesec privarčuje 250 EUR za gradnjo hiše (npr.), kar letno znese 3000 EUR;
oseba B zasluži enako, torej 1000 EUR, 250 EUR vsak mesec nese v kupleraj, se (teoretično) fiksa (dolg se ne bi za ta denar), ali pač znesek zapije ...

Nažalost je tako. Treba je vzpodbujat potrošnjo
evil.gif

Verjemite, da mene vse to tudi konkretno "boli".

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik noker pravi:

točno tako je ja...tudi če od tega kaj privarčuješ dodatno je spet všteto v osnovo...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:

Ja.

Logika je taka: sproti vse zapravi, zagoni, ne išči si službe, niti ne šparaj za stanovanje ali hišo..pa boš prišel najboljše skozi.

Kdor namensko varčuje (in se odreka) da bo nekaj ustvaril...se ga kaznuje. Prav mu je! Naj raje zapravlja in potem jokca, da ima premajhno stanovanje, in da ga tudi drugi ne rabijo.

Pa zakaj hudiča ne poberete denarja z bank in naložite v zlato/srebro/orožje/umetnine/konzerve/karkoli država ne more najti? Za avtomobile kot fiktivno premoženje (meni za pol leta staro Zafiro, ki sem jo kupil za 16k, naračunajo ravno toliko fiktivnega premoženja - po uradnem ceniku je namreč krepko preko 20k, odštejejo tistih dovoljenih 6k al kok že in to je to) se najde rešitev - prepišete na mamo, ki vozi starega Clia. Clio pa nase. Tako bom jaz naredil, ko poplačam lizing.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
meni za pol leta staro Zafiro, ki sem jo kupil za 16k, naračunajo ravno toliko fiktivnega premoženja - po uradnem ceniku je namreč krepko preko 20k, odštejejo tistih dovoljenih 6k al kok že in to je to) se najde rešitev - prepišete na mamo, ki vozi starega Clia. Clio pa nase. Tako bom jaz naredil, ko poplačam lizing.
A avto na lizing ti tudi najdejo?
Al si bil sam tako pošten, pa si ga napisal?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Sem šel na banko, spraznil in zaprl varčevalne račune otrok in denar spravil na varno. Mi je rekla na banki, a to delate zaradi socialne?
Tudi, med drugim, ker, v Sloveniji varčuje samo še bedak.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
da pa ti to, kar tako ali tako izhaja iz tvoje plače, še dodatno zakasirajo pri vrtcu je pa totalni nesmisel

Balkansko razmišljanje.. Nobeden ti nič dodatno ne zakasira. Zmanjšajo ti olajšavo oz. subvencijo.

Velika razlika

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa je to potrjeno? Ker potem bo treba spremenit par navad
smile-1.gif
.

to je zagotovo potrjeno...me cudi da se mladi nismo nic razburli prevec...vse ti upostevajo, se avto ki si ga kupil iz svojega denarja ti na njega obracunajo fiktivni dohodek v visini 3,86 (ne vem kje dobijo taki procent ...jaz takoj dam depozit na banko za te obresti... ), pa tudi tvoj privarcevani denar, ki si ga prisparal iz svoje place....plus tega da ti fiktivni dohodek dajo tudi na hiso, ki je na kredit recimo, kot da je ze tvoja...noro da to pustimo tej gnili drzavi...

Če maš preveliko hišo, boš pač plačeval. Mi štirje za 70m2 stanovanje nimamo fiktivnega dohodka iz tega naslova. Velika hiša je luksuz in plačuj davek.

kot da ne plačuješ davka za veliko hišo preko drugih ukrepov...kakšen fiktivni dohodek pa lahko ustvarjas s svojo hiso? Mejduš nevoščljivost.... socialna ti gleda tvojo plačo jo upošteva, tvoje prihranke dodatno upošteva, nakup hiše dodano upošteva...torej iz 1 jurja € oni naredijo 3 jurje ne glede na to da si vse to kupil iz svojega jurja, in tebi se to zdi primern davek...polek vseh ostalih davkov...

zato pa je slovenija tak adijo, ker vsak drugemu privosci da ga davkarija olupi...upam da te hitro obdavcijo, da kmalu ugotovijo, da je ze lastno stanovanje luksuz! namesto da bi skupaj stopli in naredili red....
zmaga.gif

Kaj naredimo? Sem zraven.
Naj vsaj prav upoštevajo zaslužen denar, ne pa, da ti iz enega eura naredijo x.

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Sem šel na banko, spraznil in zaprl varčevalne račune otrok in denar spravil na varno. Mi je rekla na banki, a to delate zaradi socialne?
Tudi, med drugim, ker, v Sloveniji varčuje samo še bedak.
evil.gif
Zgleda to tudi mene čaka. Še dobro, da vozim stare gare pa vsaj tega ne računajo noter.
Danes baje prišla odločba za otroške (za vrtec je itak še ni) in smo jih seveda spušili. Bolj bo bolelo 120 eur več vrtca. Torej nekje 2 jurja na letni ravni. Sem pa ponosen, ker sem po novem izgleda tajkun.
cheer.gif
Moram malo pogledat koliko kaj Sejšeli in Bahami pridejo, da keš pokurim v tujini in se tam obrača.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.155
113
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:

Ja.

Pa zakaj hudiča ne poberete denarja z bank in naložite v zlato/srebro/orožje/umetnine/konzerve/karkoli država ne more najti? Za avtomobile kot fiktivno premoženje (meni za pol leta staro Zafiro, ki sem jo kupil za 16k, naračunajo ravno toliko fiktivnega premoženja - po uradnem ceniku je namreč krepko preko 20k, odštejejo tistih dovoljenih 6k al kok že in to je to) se najde rešitev - prepišete na mamo, ki vozi starega Clia. Clio pa nase. Tako bom jaz naredil, ko poplačam lizing.

Fino, pol pa stara mat rikne, pol pa se naj borim za dediščino, ki je pravzaprav moja lastnina. Ne bit preveč pameten no....

Avto na lizing je tudi ena stvar ki meni hodi po glavi...

Drugače pa se mi zdi da je ta sistem plačevanja vrtcev nekako tako.
- oseba A zasluži 900 eur in vse zagoni, ter plača vrtca 50 eur.
- oseba B zasluži 1500 eur in špara ter plača vrtca 400 eur, ter se tako zavoljo hebenega sistema statusno uvrsti blizu osebe A. Zakaj se potem hebati z napredovanjem, nadurami, šolanjem, če pa na koncu pristaneš na enakem kot trgovka v, karikiram, Baby Centru.

Nazadnje urejeno:

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Oporoka vse reši in pa podpis, da se ostali dediči temu odpovejo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:

Ja.

Fino, pol pa stara mat rikne, pol pa se naj borim za dediščino, ki je pravzaprav moja lastnina. Ne bit preveč pameten no....

Avto na lizing je tudi ena stvar ki meni hodi po glavi...

Drugače pa se mi zdi da je ta sistem plačevanja vrtcev nekako tako.
- oseba A zasluži 900 eur in vse zagoni, ter plača vrtca 50 eur.
- oseba B zasluži 1500 eur in špara ter plača vrtca 400 eur, ter se tako zavoljo hebenega sistema statusno uvrsti blizu osebe A. Zakaj se potem hebati z napredovanjem, nadurami, šolanjem, če pa na koncu pristaneš na enakem kot trgovka v, karikiram, Baby Centru.

zato, ker bo otrok max 5 let hodil v vrtec, potem pa boš spet mel 400€ na mesec več kot on