Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik noker pravi:
Torej, bi oseba A plačala višji znesek za vrtec, kot oseba B ??
Ja.
Logika je taka: sproti vse zapravi, zagoni, ne išči si službe, niti ne šparaj za stanovanje ali hišo..pa boš prišel najboljše skozi.
Kdor namensko varčuje (in se odreka) da bo nekaj ustvaril...se ga kaznuje. Prav mu je! Naj raje zapravlja in potem jokca, da ima premajhno stanovanje, in da ga tudi drugi ne rabijo.
Pa zakaj hudiča ne poberete denarja z bank in naložite v zlato/srebro/orožje/umetnine/konzerve/karkoli država ne more najti? Za avtomobile kot fiktivno premoženje (meni za pol leta staro Zafiro, ki sem jo kupil za 16k, naračunajo ravno toliko fiktivnega premoženja - po uradnem ceniku je namreč krepko preko 20k, odštejejo tistih dovoljenih 6k al kok že in to je to) se najde rešitev - prepišete na mamo, ki vozi starega Clia. Clio pa nase. Tako bom jaz naredil, ko poplačam lizing.
Fino, pol pa stara mat rikne, pol pa se naj borim za dediščino, ki je pravzaprav moja lastnina. Ne bit preveč pameten no....
Avto na lizing je tudi ena stvar ki meni hodi po glavi...
Drugače pa se mi zdi da je ta sistem plačevanja vrtcev nekako tako.
- oseba A zasluži 900 eur in vse zagoni, ter plača vrtca 50 eur.
- oseba B zasluži 1500 eur in špara ter plača vrtca 400 eur, ter se tako zavoljo hebenega sistema statusno uvrsti blizu osebe A. Zakaj se potem hebati z napredovanjem, nadurami, šolanjem, če pa na koncu pristaneš na enakem kot trgovka v, karikiram, Baby Centru.