vrtec - odločba o plačevanju

sad

Guru
24. avg 2007
21.169
9.801
113
Sporoči kako in kaj bo v odgovoru na pritožbo.
Mi še čakamo odločbo.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Mislim da vzamejo samo stanje računov na dan, ko delajo izračun. Mi smo zaradi prvošolca morali dati konec avgusta zahtevo za ponoven izračun vrtca in je stanje TRRjev/depozitov že prazno
smile-1.gif
Smo pa še vedno čez 64% tako da smo ostali brez otroških dodatkov.

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.900
113
Včeraj dobil odločbo za vlogo oddano avgusta. Za prvega plačam 53%, za drugega ni prostora, otroški dodatki nam ne pripadajo več.

Zaradi bogatije zaprto.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Mislim da vzamejo samo stanje računov na dan, ko delajo izračun. Mi smo zaradi prvošolca morali dati konec avgusta zahtevo za ponoven izračun vrtca in je stanje TRRjev/depozitov že prazno
smile-1.gif

Ne bo držalo. Jaz sem dvignil denar iz banke decembra lani, obračun pa je bil delan letos julija. Vsi prihranki so se šteli zraven, pa čeprav jih že dolgo ni bilo več.

roseanne

Pripravnik
9. avg 2007
364
0
16
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
smile-1.gif

Ne bo držalo. Jaz sem dvignil denar iz banke decembra lani, obračun pa je bil delan letos julija. Vsi prihranki so se šteli zraven, pa čeprav jih že dolgo ni bilo več.

No, pri nas definitivno niso upoštevali stanja na računu v decembru. Poleti sva večino prihrankov dvignila, prošnjo dala sredi avgusta, stanje na računu po njihovo pa ne ustreza niti stanju v decembru, niti sedanjemu stanju, ampak je nekje vmes (bliže sedanjemu stanju, a še vedno preveč). Hm, morda imam pa še kje kak račun, za katerega sem pozabila, da obstaja
smile-1.gif

Ampak mislim, da ne bom šla spraševat, kej so mi upoštevali.....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Pa je to potrjeno? Ker potem bo treba spremenit par navad
smile-1.gif
.

to je zagotovo potrjeno...me cudi da se mladi nismo nic razburli prevec...vse ti upostevajo, se avto ki si ga kupil iz svojega denarja ti na njega obracunajo fiktivni dohodek v visini 3,86 (ne vem kje dobijo taki procent ...jaz takoj dam depozit na banko za te obresti... ), pa tudi tvoj privarcevani denar, ki si ga prisparal iz svoje place....plus tega da ti fiktivni dohodek dajo tudi na hiso, ki je na kredit recimo, kot da je ze tvoja...noro da to pustimo tej gnili drzavi...

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:

to je zagotovo potrjeno...me cudi da se mladi nismo nic razburli prevec...vse ti upostevajo, se avto ki si ga kupil iz svojega denarja ti na njega obracunajo fiktivni dohodek v visini 3,86 (ne vem kje dobijo taki procent ...jaz takoj dam depozit na banko za te obresti... ), pa tudi tvoj privarcevani denar, ki si ga prisparal iz svoje place....plus tega da ti fiktivni dohodek dajo tudi na hiso, ki je na kredit recimo, kot da je ze tvoja...noro da to pustimo tej gnili drzavi...

In kaj naj po tvoje naredimo?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
mas polno moznosti, pises pritozbe, otroku poisces ugodnejse varstvo, sprozis postopek za presojo ustanovnosti zakona (dvojna obdavcitev, previsoki znesek fiktivnih dohodkov ) sploh zaradi tega, ker ce vse skupaj sesteješ prideš do zneska, ki ga sploh nisi zasluzil in se obracunava, organiziras referendum...demonstriras...meces kocke v parlament....

al pa lezis doma pises po alterju kak smo bogi in placujes dalje to lopovscino, tak kot smo pac slovenci...

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
nevem zakaj enostavno vrtec ne stane enako za vse, tako kot kruh stane enako za vse. Naenkrat bi bilo v vrtcu polno prostih mest, ker bi brezposelni ritocohalci imeli otroke doma, zaposleni pa bi placevali neko normalno ceno.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
nevem zakaj enostavno vrtec ne stane enako za vse, tako kot kruh stane enako za vse. Naenkrat bi bilo v vrtcu polno prostih mest, ker bi brezposelni ritocohalci imeli otroke doma, zaposleni pa bi placevali neko normalno ceno.

to se tudi jaz že leta sprašujem. verjetno je to še iz časa socializma, kerj je bil uspešen človek dodatno kaznovan

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.904
113
ja kot da je zdaj kaj drugace. Pol pa se cudijo da hoce vsak drzavo nategnit na vsakem koraku

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
smile-1.gif
.

Če maš preveliko hišo, boš pač plačeval. Mi štirje za 70m2 stanovanje nimamo fiktivnega dohodka iz tega naslova. Velika hiša je luksuz in plačuj davek.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
smile-1.gif
.

Če maš preveliko hišo, boš pač plačeval. Mi štirje za 70m2 stanovanje nimamo fiktivnega dohodka iz tega naslova. Velika hiša je luksuz in plačuj davek.

kot da ne plačuješ davka za veliko hišo preko drugih ukrepov...kakšen fiktivni dohodek pa lahko ustvarjas s svojo hiso? Mejduš nevoščljivost.... socialna ti gleda tvojo plačo jo upošteva, tvoje prihranke dodatno upošteva, nakup hiše dodano upošteva...torej iz 1 jurja € oni naredijo 3 jurje ne glede na to da si vse to kupil iz svojega jurja, in tebi se to zdi primern davek...polek vseh ostalih davkov...

zato pa je slovenija tak adijo, ker vsak drugemu privosci da ga davkarija olupi...upam da te hitro obdavcijo, da kmalu ugotovijo, da je ze lastno stanovanje luksuz! namesto da bi skupaj stopli in naredili red....

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Steve pravi:

se strinjam, pa da imajo brezposelni prednost pri vrtcu...Mejduš, zakaj pa brezposelni rabi vrtec? da si doma rit praska? al zato da lahko nekje na črno dela...

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
467716-post_slo.gif

Tudi sam se sprašujem, zakaj imajo prednost pred zaposlenimi. Pa omejitve, koliko časa je lahko otrok v vrtcu. Urnik zaposlenega človeka je danes redko 8 ur, nemalo ljudi ne dela v kraju bivanja... Precej stvari v tej preljubi Sloveniji je skreganih z logiko.