Ne, ti si to nalimal
Ja saj, ce bi pa ze avgusta padel letni rekord obsoncenja, potem pa....Piše leto in ne poletje, pa tudi sicer meteorološkega poletja 2026 še ni konec, ker traja meteorološko poletje do 31. avgusta, danes smo pa 30.8. In leta 2026 leto 2025 nikakor ne more biti predlansko.
Tole bolj izgleda kot prizor iz filma 2012 oz Ai...Sicer pa nazaj v Nepal.
Je tole razlog za "tsunami". Predvidevam da stoji na Kitajskem (Tibetu)?
Teorij je več, ena pravi, da sta se sneg in led stalila med padcem od trenja.
Prav nič ni korektno. Ni še konec poletja, kaj šele leta, on pa piše o letu. Zahtevaj od tvojega LLM naj ti da točen vir podatkov po letih in vprašaj ga v katerem letu je, da je zanj 2025 predlani. Včasih začne halucinirati in sploh ne zna ven in potem se zgroziš kakšne bučke jemlje folk zdravo za gotovo.Aja to, lol. Jaz sem se fokusiral na zaključek iz katerega je na podlagi besede "zaenkrat" lepo razvidno, da leto 2026 še ni končano. Tisto prej je pa lep zabluz ja, ki pa na sam zaključek oz. povzetek nima vpliva in je korektno spisan.
Eni so že računali in ugotavljali, da bi tehnično bilo mogoče, glede na dostopne podatke. Pa da naj bi se podobna stvar dokumentirano že zgodila leta 2021, da torej je mogoče.
Bomo računali?
potencialna energija (E= m * g * h)
in
specifična talilna toplota (334.000 J/kg)?
Eni so že računali in ugotavljali, da bi tehnično bilo mogoče, glede na dostopne podatke. Pa da naj bi se podobna stvar dokumentirano že zgodila leta 2021, da torej je mogoče.
Ja, piše o letu, tudi mi tako rečemo - letos je nadpovprečno vroče pa sploh se ni konec leta.Prav nič ni korektno. Ni še konec poletja, kaj šele leta, on pa piše o letu. Zahtevaj od tvojega LLM naj ti da točen vir podatkov po letih in vprašaj ga v katerem letu je, da je zanj 2025 predlani. Včasih začne halucinirati in sploh ne zna ven in potem se zgroziš kakšne bučke jemlje folk zdravo za gotovo.
Tudi meni precej sumljivo.Tole bolj izgleda kot prizor iz filma 2012 oz Ai..
Imaš prav. Kot rečeno, zadeva je še hudo nedorečena, reka je imela nizek vodostaj, tako da dvomim v poplavni val iz vode v strugi.Zračunaj sam, saj so zgoraj vsi podatki.
In prideš na 34 kilometrov v zelo idealiziranih pogojih, kjer zanemarimo skoraj vse.
Folk bi pač vse naredil za klike in fantazira, a zraven osnov fizike ne razume.
Trenutno še sploh ne vemo, kolikšna količina vode je zgrmela dol.
Tudi njega je zadel kamniti (zemeljski) plaz.Zanimivost:
Začetek je bil na severnem delu Langtang Lirung 7227m, to je gora, kjer je končal Tomaž Humar.