vrednost delnic VIHR in VZPG?

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
nekaj se mi jih valja na računu, pa me zanima, koliko so vredne? sem iskal tečaj, pa zgleda da so jih preimenovali al kaj.....

da vidim, če je ratalo vsaj za eno pečenko iz mojega certifikata....

damo

Majstr
4. sep 2007
1.019
152
63
ja saj iz tega izpiska sem gledal..... kako ni več? verjetno se morajo drugač imenovat?

brezkomentarja

Pripravnik
19. jul 2007
92
0
16
VZPG = VIZIJE HOLDING ENA
VIHR = VIZIJA HOLDING

Oboje delnice so dne 14.11. 2007 umaknjene iz borze, to pomeni, da na borzi ne boš našel vrednosti delnice in tudi to, da ne boš mogel na borzi teh delnic prodat.

Vrednost delnice izveš v njihovih letnih poročilih, kjer ti piše koliko je knjižna vrednost delnice na dan 31.12.2008, vendar pazi to ni vrednost, ki bi ti jo bil kdo pripravljen plačat.

Eno možnost za prodajo imaš, če pokličeš k njim in jih vprašaš ali odkupujejo lastne delnice oziroma, če vedo za kakšno borznoposredniško hišo, ki te delnice odkupuje ( nekateri BPH-ji odkupujejo tudi delnice, ki ne kotirajo na borzi)

Druga možnost pa je ta, da počakaš na kakšno javno ponudbo za odkup ali prevzemno ponudbo, v tem primeru boš dobil več za delnico, pa tudi v večini primerov stroške plača tisti, ki je dal prevzemno/javno ponudbo.