Vprašanje za lastnike Smaxov?

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
No, mednje sem se ravnokar vpisal tudi sam
smile-1.gif

Imam pa nekaj mini vprašanj:
- ali je možno nastaviti samodejno prižiganje dnevnih luči? V mojem paketu opreme je to sicer navedeno, ampak zadeva se samodejno prižge samo ponoči. Enostavna varianta, ki mi pride na pamet je, da bi prelepil svetlobni senzor, ampak v 21. stoletju se to mora dati rešiti tui programsko, mar ne?
- ali je možno nastaviti samodejno zaklepanje vrat, ko spelješ. Doslej sem to funkcijo imel in jo pogrešam..
- zakaj dež tako moti parking senzorje, da skoz piskajo?

No, to je to, sicer sem z avtom zelo zadovoljen
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
- ali je možno nastaviti samodejno zaklepanje vrat, ko spelješ. Doslej sem to funkcijo imel in jo pogrešam..
To lahko sam sprogramiraš. Na netu poišči navodila za kodiranje tega ukaza.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Deactivating/activating the autolock feature
Before following the procedure, make sure that the ignition is OFF and
all vehicle doors are closed.
You must complete steps 1-7 within 30 seconds or the procedure will
have to be repeated. If the procedure needs to be repeated, you must
wait 30 seconds.
1. Turn the ignition key to ON.
2. Press the power door unlock control three times.
3. Turn the ignition key from ON to OFF.
4. Press the power door unlock control three times.
5. Turn the ignition back to ON. The horn will chirp.
6. Press the unlock control, then press the lock control. The horn will
chirp once if autolock was deactivated or twice (one short and one long
chirp) if autolock was activated.
7. Turn the ignition to OFF. The horn will chirp once to confirm the
procedure is complete.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.324
301
83
39
Ljubljana
ko ste pri avtomatskih dnevnih lučeh.... mam jih na audiju s senzorjem, podnevi gorijo rumene pozicijske, ponoči in v tunelu se pa prižgejo xenonke, podnevi pa ne gorijo potem zadnje luči, da ne bodo kej policaji težil?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.472
5.001
113
Sicer je off, ampak včeraj me je med hudim nalivom na avtocesti prehitel audi z avstrijsko registracijo. Nekaj metrov, dokler sem še videl tablico, sem ga še opazil, potem pa je kar izginil. Mislim, da zadaj ni svetilo nič. Spredaj je imel luči prižgane. Sicer ni nobene nevarnosti, da bi se jaz zakantal v njega, ker ga ne ni nikoli dohitel v takih slabih pogojih
smile-1.gif
. Ali mora pri teh vozilih voznik kaj narediti, da mu v slabih vremenskih pogojih kaj sveti tudi zadaj?

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Sem tudi že jaz opazil pri parih Audijih, da jim zadaj ne gorijo luči pri dnevnih lučeh.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Kolikor vem vsi VAG avti ki imajo t.i. "dnevne luči" nimajo zadnjih luči! Velja tudi za Golfa, Polota, Oktavijo ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Oktaviji gorijo tudi zadnje luči. Ne dela pa osvetlitev merilnikov in zaslonov. Pa za dolge luči/meglenke moraš stikalo obrniti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.013
9.656
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Oktaviji gorijo tudi zadnje luči. Ne dela pa osvetlitev merilnikov in zaslonov. Pa za dolge luči/meglenke moraš stikalo obrniti.
Zna bit, da je pri faceliftani drugače.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.224
4.754
113
ne ne bojo, ker morajo goreti samo sprednje dnevne luči, zadnje niso obvezne je pa zoprno ker smo navajeni
da tudi le te svetijo....

vidiš da imajo nekateri prižgane "meglenke", ki pa niso meglenke ampak dnven luči, recimo škode octavije imajo
spodaj dnevne luči in meglenke in če pozorno pogledaš vidiš da je samo en del luči prižgan....
sem že mislil da so spet meglenkarji...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prepričan? Obveznost je da gorijo zasenčene luči.

Zasencene so spredaj...
smile-1.gif
in novi modeli imajo posebne dnevne luci (LED trak spodaj pod lucmi)... in to naj bi do nevemkaterega leta bilo predpisano v EU (msilim, da je bilo govora pa 2012... se celo tukaj na alterju se mi zdi, da je bilo ze omenjeno v eni temi ...) ...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.561
4.486
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zasencene so spredaj...
smile-1.gif
in novi modeli imajo posebne dnevne luci (LED trak spodaj pod lucmi)... in to naj bi do nevemkaterega leta bilo predpisano v EU (msilim, da je bilo govora pa 2012... se celo tukaj na alterju se mi zdi, da je bilo ze omenjeno v eni temi ...) ...

In potem bomo morali vsi predelati naše fičkote in katrce in homologirati?!
stupid-1.gif

Al si to mislil za nova vozila? Pa tudi tu dvomim, da bodo vsi proizvajalci imeli LED dnevne luči.
Razen, če bodo z zakonom sprejeli, da se lahko v EU prodaja samo Audi?!
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.492
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Saj nima samo Audi tako.... novejsi avti ze imajo tako...nekateri.... sem videl recimo ze Skodo Superb, Golfa,... naj bi pa to veljalo za nova vozila... tako se mi zdi da sem nekje prebral...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Meni na novem polu pri dnevnih luci gorijo une ledice v meglenkah, zadaj pa nic. Osvetlitev v merilnikih deluje glede na zunanjo osvetlitev. Kar je tudi prav. Ce ne vidis avtomobila podnevi, vrni izpit.

cheer.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.927
10.658
113
kod Džej-Zija
Ali je pa samo "puno pametan".
rolleyes-1.gif
Res ne razumem ljudi, da v nalivu ne zmorejo vklopit polnih luči. Tista jajca od ledic se v nalivu nič ne vidijo, neosvetljen zadek bi moral biti pa z zakonom prepovedan.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.732
100
63
No, če se vrnem k moji temi - zgornja navodila za avtomatsko zaklepanje žal ne primejo
frown-1.gif
Pa sem poskušal na različne načine..
Še kakšna ideja?

Podobne teme

I
Odgovori
124
Ogledi
39.009