Na to vprašanje pa ti nekako ne znam dati zadovoljivega odgovora. Tisti trenutek, ko sledljivčka odložiš v cache in odideš, je prepuščen na milost in nemilost krutemu svetu. Lahko se zgodi vse sorte in ti na to nimaš več vpliva.
Morda za začetek potovanja izbereš kak TB hotel, kjer se najpogosteje zaustavljajo "long distance" travellerji, ali pa kak zakladek, kjer je mala frekvenca bunkljev (urbani zakladi odpadejo). Kakorkoli že, tisti trenutek, ko ga bo vzel nekdo drug, je usoda sledljivčka odvisna od milosti tega geocacherja. Morda napišeš željo, da bi se sledljivček gibal po bolj neurbanih zakladih, kjer je po mojem mnenju manjša verjetnost izginotja.
Od mojih 13-tih sta dva izginila vsak v svoji prvi škatli (v Sloveniji) in to že pred več kot tremi leti. S kodo enega od teh sem nato označil svoj avto, da je tudi on "trackable".
Po tem sta 99.9% izginila še dva - eden nekje v Teksasu, drugi pa nekje v Angliji - sicer sta še zabeležena v zadnjih cachih a so ljudje potrdili njuno odsotnost.
Enega ima najverjetneje en geocacher z 39 najdbami v Angliji, ki je bil nazadnje online 2. avgusta lani in na emaile ne reagira.
7 jih bolj ali manj zanimivo potuje po svetu, enega pa imam kot spomin na Mega event v Budimpešti in mi je malo preveč pri srcu, da bi ga poslal v kruti svet.
Skratka - ni ga recepta za tvojo potrebo vendar se ne sekiraj preveč - če bo en izginil, boš pač naslednjega na pot poslal... Ravno iz tega razloga jih imam jaz celo četo.
Ne vidim pa nekega smisla pošiljati okoli kopijo dokler imaš original. Meni osebno je nekako bogo, če v škatli najdem nadomestek tega kar naj bi bilo.