Vprašanje za 8888

mistique

Guru
16. jun 2009
14.051
1.849
113
Emona / Carnium
Za nekatere je že Copperfield overkill
grin1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Če ne bi bil capl in bi se namesto kreacionizma raje učil evolucijo, bi vedel da nisi potomec opic, ker so opice nam vzporedna veja razvoja.

Imamo pa skupne prednike in sicer če gremo daleč nazaj, je bil to nek enoceličar.
Zato si pa ti pravi dokaz za evolucijo. Živi fosil.

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Vedno več folka pač verjame v isto kar jaz, samo intervjuja v zadnjih nekaj dneh:
http://www.dnevnik.si/sport/timeout/1042533957
http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/06/borut_pahor_angeli.aspx

In vaše posmehovanje temu na nekem forumu nima neke besne teže, se pa počutite bolje, to je pa tud nekaj, ne? Like it or not, vedno več ljudi verjame v to in vedno več jih bo, okoli mene lahko na prste ene roke (ČE) preštejem ljudi, ki menijo, da je vse tako tko ziher in fix, kot to meni jest5...

kdo ma prav in kdo ne, bo pokazu čas, ampak ne moreš trdit, da je nekdo drug nor, če verjame v nekaj, čeprav to še ni bilo dokazano. Če nebi, tko kot sem ti N-krat napisu, pa tega ne zastopiš, ljudje vedno znova premikali meje znanega in poznanega, bi še vedno živeli v jamah...ampak ne, ti trajbaš in trajbaš svoje, požrl si vso pamet tega sveta, ampak tud ta pamet ima mejo,tko kot jo je imela vsaka do sedaj, tega pa ne želiš razumet za nič na svetu...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik 007 pravi:
Vedno več folka pač verjame v isto kar jaz, samo intervjuja v zadnjih nekaj dneh:
http://www.dnevnik.si/sport/timeout/1042533957
http://www.siol.net/novice/slovenija/2012/06/borut_pahor_angeli.aspx

In vaše posmehovanje temu na nekem forumu nima neke besne teže, se pa počutite bolje, to je pa tud nekaj, ne? Like it or not, vedno več ljudi verjame v to in vedno več jih bo, okoli mene lahko na prste ene roke (ČE) preštejem ljudi, ki menijo, da je vse tako tko ziher in fix, kot to meni jest5...

kdo ma prav in kdo ne, bo pokazu čas, ampak ne moreš trdit, da je nekdo drug nor, če verjame v nekaj, čeprav to še ni bilo dokazano. Če nebi, tko kot sem ti N-krat napisu, pa tega ne zastopiš, ljudje vedno znova premikali meje znanega in poznanega, bi še vedno živeli v jamah...ampak ne, ti trajbaš in trajbaš svoje, požrl si vso pamet tega sveta, ampak tud ta pamet ima mejo,tko kot jo je imela vsaka do sedaj, tega pa ne želiš razumet za nič na svetu...

Par ur nazaj ...
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Evo kaj nas čaka, če bo šlo tako naprej ...
http://www.rtvslo.si/svet/evolucija-kaksna-evolucija-za-americane-svet-ustvaril-bog/284757

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Novo znanje se ne pridobiva z nasedanjem neumnostim. Potrebuješ zelo dober filter, ki ti pomaga ločiti seme od plevela. Vendar to večini dela težave, sej možgani niso "narejeni" za skeptično razmišljanje.
Kako to laufa sedaj, sem ti napisal par postov nazaj. Odkar se dela po tem načinu, imamo zelo, zelo hiter napredek.
Ko se je delalo z zasledovanjem raznih neumnosti in slepim poskušanjem, se je minimalni napredek poznal na tisočletni ravni
smirk-1.gif

Tvoja linka sta pa itak čisti smeh
hysterical-1.gif

Lej, tvojga zdravilca čaka Randi in njegov miljon. Bo šlo?

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Novo znanje se ne pridobiva z nasedanjem neumnostim. Potrebuješ zelo dober filter, ki ti pomaga ločiti seme od plevela. Vendar to večini dela težave, sej možgani niso "narejeni" za skeptično razmišljanje.
Ne boš verjel, ampak od razgledanih kolegov še vedno dobivam maile o tem, da se 5 petkov, sobot in nedelj v enem mesecu zgodi vsakih 800 let. Pol minute rabiš da izračunaš, da je verjetnost za to cca. enkrat letno. Da ne govorim o tem, da bom od microsofta dobil ne vem kolk denarja, če pošljem mail ...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Imamo pa skupne prednike in sicer če gremo daleč nazaj, je bil to nek enoceličar.
Jst nisn noben potomc enoceličarja, ampak je moje prednike ustvaril bog , zato zahtevam spoštljivejši odnos , sploh od uporabnikov ,katerih prapra.....dedek je bil enoceličar
evil.gif

B81

22. jul 2007
37.692
10.968
113
Ja ok kak bomo zdaj to izvédli... ti daj kontakt od tegale randija, jaz bom dal od zdenka, 007 pa ju naj skup spravi...
smile-1.gif

Torej zaključek, od tega primera v žikarcah spet nismo izvedeli nič novega, tako da alter le ne premore nekih sposobnežev. Jafak, ne...

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Ne samo, da si imel prednike enoceličarje, tudi sam si tako začel življenje, kot enoceličar.

Od spočetja do rojstva se zgodi kratka rekapitulacija nastajanja življenja.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Kot prvo to dvoje ni enako.
Kot drugo pa ne eno in ne drugo ni dokazano(sploh vzporedna vesolja).
Višje dimenzije so le matematični konstrukt za lažje reševanje enačb pri določenih teorijah. Če res obstajajo ali ne, bo pokazal čas(ozeroma, ko bodo uspeli tistih 5 ali 6 teorij, ki vsaka zase dobro opišejo del dogajanja združili v eno).
Vzporedna vesolja pa so le špekulacija. Lahko so, lahko jih ni. In tudi če so, je velika verjetnost, da se njihovega obstoja ne bo dalo dokazati, saj ne moremo pogledati izven našega vesolja.

• Objave ne odobravam
Reactions: endvatri

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ne boš verjel, ampak od razgledanih kolegov še vedno dobivam maile o tem, da se 5 petkov, sobot in nedelj v enem mesecu zgodi vsakih 800 let. Pol minute rabiš da izračunaš, da je verjetnost za to cca. enkrat letno. Da ne govorim o tem, da bom od microsofta dobil ne vem kolk denarja, če pošljem mail ...

Love the passive agressive approach. Če bi vedu, kdo se praviloma poslužuje takega načina komuniciranja, ga nebi uporabljal, medtem ko je jest5 spoštovanja vreden debator, je tale tvoj poskus, tako kot prejšnji pomilovanja vreden poskus...

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Verjamem v tisto, kar se da izmeriti, posredno ali neposredno in kar izgleda konsistentno.

Če nekdo verjame v angele (ok, verjetno je tak še najbolj primeren za predsednika
smile-1.gif
saj dokazano "pozitivno" razmišlja )
je to njegova privatna stvar.

Čustva pri spoznavanju resnice niso relevantna, ker resnico bolj zamegljujejo, kot razkrivajo in tu niti ni toliko važno, ali se kdo komu posmehuje in koliko se kdo počuti prizadetega, ali kaj je tisto, kar bomo že še videl, kajti vedite, "da je vedno več takih, ki v nekaj verjamejo" in tako dalje in tako naprej bla bla bla ..

V znanosti ni papežev, saj velja pravilo, da ni nihče nezmotljiv in trditve ali teorije (ni važno čigave so) se stalno preverjajo po dolgem in počez.. Če se odkrije zmota in z merjenji tudi dokaže, da gre za zmoto, se to zamenja z boljšo razlago ali teorijo z bolj natančnimi meritvami ter formulami, ki bodo bolje opisale resničnost.

Pri veri pa obratno ni toliko važna objektivna resnica, ampak so pomembnejše (verske) avtoritete in njihovo čaščenje, kdo je kaj rekel, koliko je takih, ki v nekaj verjamejo.
Verjamejo brez preverjanja... ki je celo nezaželjeno (in ponekod kaznivo)

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
Verjamem v tisto, kar se da izmeriti, posredno ali neposredno in kar izgleda konsistentno.

Če nekdo verjame v angele (ok, verjetno je tak še najbolj primeren za predsednika
smile-1.gif

Čustva pri spoznavanju resnice niso relevantna, ker resnico bolj zamegljujejo, kot razkrivajo in tu niti ni toliko važno, ali se kdo komu posmehuje in koliko se kdo počuti prizadetega, ali kaj je tisto, kar bomo že še videl, kajti vedite, "da je vedno več takih, ki v nekaj verjamejo" in tako dalje in tako naprej bla bla bla ..

V znanosti ni papežev, saj velja pravilo, da ni nihče nezmotljiv in trditve ali teorije (ni važno čigave so) se stalno preverjajo po dolgem in počez.. Če se odkrije zmota in z merjenji tudi dokaže, da gre za zmoto, se to zamenja z boljšo razlago ali teorijo z bolj natančnimi meritvami ter formulami, ki bodo bolje opisale resničnost.

Pri veri pa obratno ni toliko važna objektivna resnica, ampak so pomembnejše (verske) avtoritete in njihovo čaščenje, kdo je kaj rekel, koliko je takih, ki v nekaj verjamejo.

če si na začetku prebral, preziram cerkev in vera ki jo ti opisuješ, verjetno ni to kar jaz občutim, nimam ritualov, ki bi služili "bogovom" in ravno obratno, želim si da bi bil nekdo, ki bi znal dokazat tisto čemur sem bil priča, jaz tega ne znam, pred tem dogodkom sem bil skeptik tako kot jest5, no ne tako znanstveno podkovan, ker tako poln znanja je težko navaden smrtnik
wink-1.gif
moja glavna teza pa je bila "boga ni" sicer nebi pustil toliko gorja na svetu...

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Religija (vera širše) je organizirano praznoverje.
Ni nujno, da je vključena vera v boga (kot naprimer v budizmu)

V ta isti sklop lahko prištevamo tudi razne manj organizirane dejavnosti, kot so vraževerja, vedeževanja, verovanja v usodo, v pomoč angelov
evil.gif
, pa tudi bolj "negativne" rabote, kot so zaklinjanja, prekletstva, žrtvovanja (česarkoli ali kogarkoli) in podobno

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Citat:
Uporabnik uuu pravi:

smile-1.gif

Tole si pa zeloooo zelooo dobro napisal. Občudovanja vredno, zelo realistično, brez vsakih blodenj.