Potem ti prideš do Hotela in rečejo, da je eden ponudil več in nimajo frej sobe. Seveda je mail dovolj za potrditev za obe strani. Saj isti hotel je imel tudi sigurno opcijo bookinga. Zakaj ni preko bookinga vzel?Ne more biti en mail dovolj za pogodbo. Potem jaz lahko podatke od Jožeta pošljem in bodo njega terjali. Pošljem seveda iz njegovega novega maila.
same lumparije ti gredo po glavi... a tak za foro bi maile hotelom pošiljal in rezerviral?Ne more biti en mail dovolj za pogodbo. Potem jaz lahko podatke od Jožeta pošljem in bodo njega terjali. Pošljem seveda iz njegovega novega maila.
Tako je, lahko ga terjaš na izpolnitev pogodbe, torej da plača kupnino in prevzame avto itd.če prav razumem, na drugem primeru.... prodajam avto, nekdo mi po mailu začne pošiljat vprašanja, se dogovoriva za ceno (recimo da mu predračuna ne sestavim), napiše v mailu da ga bo vzel in nakazal denar, jz kao umaknem oglas oz. ostalim kupcem rečem da je avto rezerviran, on ne pride po avto niti ne nakaže denarja, potem ga lahko terjam za škodo, izpad dohodka ipd. ?
Pravica ene stranke, če druga stranka ne izpolni svoje obveznosti
103. člen
Če pri dvostranskih pogodbah ena stranka ne izpolni svoje obveznosti in ni določeno kaj drugega, lahko druga stranka zahteva izpolnitev obveznosti ali pa pod pogoji iz naslednjih členov odstopi od pogodbe z navadno izjavo, če pogodba ni razvezana že po samem zakonu, v vsakem primeru pa ima pravico do odškodnine.
same lumparije ti gredo po glavi... a tak za foro bi maile hotelom pošiljal in rezerviral?
Potem ti prideš do Hotela in rečejo, da je eden ponudil več in nimajo frej sobe.
Izvršilni naslov?Še vedno se lahko znajdejo in dajo v izvržbo v Sloveniji, skupaj z dodatnimi stroški.