Vprašajte uporabnika 8888 karkoli o Bogu

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.016
6.240
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če gre pedofil k spovednici in vse prizna ter zmoli tisockrat za kazen. So mu oprosceni grehi, gre lahko v nebesa?

Ti jokica, jaz bi se pogreznil nekam, sploh ob tem, kar ti je pripadnik muslimanske veroizpovedi lepe povedal!

8888

8. jul 2010
34.016
6.240
113
Saj vem da nekatere tu gori boli, ker so prišli iz opic, tako da nam vernim zavidate, ker smo Božji otroci, ampak tudi za vas raste Božja šiba, in tudi za vas se odpira luknja, katera vas pelje v pekel!

8888

8. jul 2010
34.016
6.240
113
Sveto pismo opisuje prvi bratovski par vsega človestva na zelo nazoren način. Kajn je bil poljedelec, Abel pa ovčar. Če skušamo razumeti globlji pomen teh dejstev, se ne smemo zadovoljiti le z razlago, da je Kajn bil pač kmet, Abel pa pastir drobnice. Biblija hoče v bralcu vzbuditi prvinske predstave, ki se lahko prikažejo ob takih ugotovitvah. Če je bil Kajn opisan kot "poljedelec", ga je zadelo prekletstvo, ki je bilo izrečeno Adamu ob izgonu iz raja: "Ker si poslušal glas svoje žene in jedel z drevesa, o katerem sem ti zapovedal in rekel: ›Nikar ne jej z njega!‹ naj bo zaradi tebe prekleta zemlja; s trudom boš jedel od nje vse dni svojega življenja. Trnje in osat ti bo rodila in jedel boš poljsko rastlinje." (1 Mz 3, 17-18)

Ta trda sodba prekletstva, ki je spremljala Adamovo slovo od raja, je bila prenesena na Kajna. On je tisti, ki mora prevzeti krivdo svojega očeta na svoje rame in se od tedaj krivi pod njeno težo. Prvorojence teži prekletstvo, ki je zadelo očeta. Kajn mora obdelovati zemljo, da opraviči očeta z delom svojih rok.

Abel, ovčar, pa je drugačen. Je prijatelj in spremljevalec svoje črede. Živi z živalmi in je deležen njihovega brezskrbnega življenja. Lahko si ga predstavljamo: sedi na deblu, rezlja si piščalko in potem razlije melodijo veselja in pobožnosti v tišino sveta. Njegovo srce in čuti so napolnjeni s čudezi te zemlje. Ljubi drevesa in njegov pogled sledi bežečim oblakom na nebu.

Kajn, ki stopa za plugom, zarezuje v zemljo brazde. Njegov hrbet je ukrivljen in njegova ramena so upognjena pod težo usode, ki jo prenaša. Naloženo mu je, da se mora prikleniti na zemljo, spoznati težave te povezave in občutiti stisko materialnega sveta. Plužiti mora, orati, kopati in sejati. Pridobivati rudo, vihteti kladivo in kovati, da bi zemeljski snovi dal drugo obliko in jo pridelal v vsakdanji kruh in v predmete vsakdanje rabe.

Abel pa je sanjač. Posluša glas svojih občutij in čustev. Sledi poletu svojih misli in si želi nazaj v domovino, iz katere je nekoč prišel. Njegovo bivanje ni navezano na zemljo in njene stiske in ne na njeno preoblikovanje. Hrepenenje ga vodi ven in navzgor v višje in čistejše prvotne svetove.

8888

8. jul 2010
34.016
6.240
113
Nauk o peklu nima namena, da bi nas strašil. Cerkev za nikogar ni razglasila, da je pogubljen, razglasila pa je mnogo blaženih in svetnikov; največ pokojni papež Janez Pavel II.

Naloga Cerkve je, da odvrača ljudi od zla in jih s pomočjo spreobrnjenja vodi k svetosti ter tako k večni sreči v nebesih.

Pri tem lahko učinkovito pomaga tudi spoznanje o obstoju pekla in večnega pogubljenja v njem. Kdor verjame v njegov obstoj, vzame življenje resno in odgovorno. Samo enkrat živimo! Zato življenja ne smemo zapraviti! Za vsako ceno moramo priti v nebesa!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Krehm.

8 bozja zapoved - ne kradi.

http://blog.ognjisce.si/blaz/2009/06/06/kajn-in-abel-prvi-in-drugi-otrok
in
http://www.kurescek.net/pekel.html

ne-ne-1.gif

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Ne, ne, kje pa.

Samo "malo" si pozabil vir navesti, kajne? Ker to pa res, sploh ni kraja intelektualne lastnine nekoga drugega, ane?

A ves, uno z diplomami? No, to.

6 ocenasev, 2 zdravi mariji in, 2x prosnje iz svetlega in clastitljivega dela roznega venca.

Pa enga ta modrega v ofer v nedeljo.

8888

8. jul 2010
34.016
6.240
113
Biblija.net

Kajn in Abel
4
1 Človek je spoznal svojo ženo Evo. Spočela je in rodila Kajna. Rekla je: »Dobila sem Hebr. izraz spominja na ime Kajn.moža od GOSPODA.« Db. z GOSPODOM, tj. z njegovo pomočjo.2 Nato je rodila njegovega brata Abela. In Abel je pasel drobnico, Kajn pa je obdeloval zemljo. 3 Ko je preteklo nekaj časa, je Kajn daroval GOSPODU daritev od sadov zemlje. 4 Tudi Abel je daroval od prvencev svoje drobnice in njihove tolšče. GOSPOD se je ozrl na Abela in njegovo daritev, 5 na Kajna in njegovo daritev pa se ni ozrl. Zato se je Kajn zelo ujezil in obraz mu je upadel. 6 GOSPOD je rekel Kajnu: »Zakaj se jeziš in zakaj ti je upadel obraz? 7 Ali ga ne boš vzdignil, če delaš dobro? Če pa ne delaš dobro, greh preži nate pri vratih, njegovo poželenje se obrača proti tebi, a ti mu gospoduj!« 8 Tedaj je Kajn rekel svojemu bratu Abelu: »Pojdiva ven!« Pojdiva ven tako sam., prevodi; manjka v hebr.Ko pa sta bila na polju, se je Kajn vzdignil proti svojemu bratu Abelu in ga ubil.
9 GOSPOD je rekel Kajnu: »Kje je tvoj brat Abel?« Odvrnil je: »Ne vem. Sem mar jaz varuh svojega brata?« 10 In GOSPOD Dodano.je rekel: »Kaj si storil? Glas krvi tvojega brata vpije iz zemlje k meni. 11 Bodi torej preklet z zemlje, ki je odprla svoja usta in iz tvojih rok sprejela kri tvojega brata! 12 Ko boš obdeloval zemljo, naj ti ne daje več svoje moči, blodil in begal boš po svetu.« 13 Kajn je rekel GOSPODU: »Moja krivda Ali kazen.je prevelika, da bi jo mogel nositi. 14 Glej, danes me izganjaš iz dežele in moral se bom skrivati pred tvojim obličjem. Blodil in begal bom po zemlji. Kdor koli me bo našel, me bo ubil.« 15 GOSPOD pa mu je odgovoril: »Ne tako; Tako gr., sir., lat.; hebr. Torej.kdor koli ubije Kajna, bo sedemkrat maščevan.« In GOSPOD je dal Kajnu znamenje, da ga nihče, ki bi ga našel, ne bi ubil. 16 Kajn je odšel izpred GOSPODOVEGA obličja in se naselil v deželi Nod, Ime pomeni ‘bloditi’.vzhodno od Edena.
Od Kajna do Enóša
17 Kajn je spoznal svojo ženo, spočela je in rodila Henoha. Potem je sezidal mesto in ga imenoval po imenu svojega sina Henoha. 18 Henohu se je rodil Irád, Irád je dobil sina Mehujaéla, Mehujaél je dobil sina Metušaéla in Metušaél je dobil sina Lameha. 19 Lameh si je vzel dve ženi; eni je bilo ime Ada, drugi pa Cila. 20 Ada je rodila Jabála, ki je postal oče prebivalcev šotorov in živinorejcev. 21 Njegovemu bratu je bilo ime Jubál in postal je oče vseh godcev na citre in flavto. 22 Tudi Cila je rodila Tubál Kajina, ki je koval vsakovrstno orodje iz brona in železa. Tubál Kajinova sestra pa je bila Naáma.
23 Lameh je rekel svojima ženama:
»Ada in Cila, poslušajta moj glas,
Lamehovi ženi, prisluhnita mojim besedam:
Moža ubijem, ki me rani,
in dečka, ki mi prizadene prasko.
24 Kajti Kajn bo sedemkrat maščevan,
Lameh pa sedeminsedemdesetkrat.«
25 Adam je spet spoznal svojo ženo in rodila je sina, kateremu je dala ime Set. Rekla je namreč: »Bog mi je dal drugega potomca namesto Abela, ki ga je ubil Kajn.« 26 Tudi Set je dobil sina in mu dal ime Enóš. Takrat so začeli klicati GOSPODOVO ime.

8888

8. jul 2010
34.016
6.240
113
Tebi podobne itak resno ne jemljem, saj človek, oziroma po darwinu nekaj drugega ponižuje Prekmurce! Še pomniš svoje bedaste komentarje?

Nazadnje urejeno:

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Saj vem da nekatere tu gori boli, ker so prišli iz opic, tako da nam vernim zavidate, ker smo Božji otroci

Se ti ne zdi mal sumljivo, da lahko "Božji otroci" zanosijo s potomci opic in da strički v belih haljah, h katerim hodiš, ko zboliš, "Božjim otrokom" brez težav vgrajujejo organe potomcev opic (in obratno), včasih celo prašičev? Se ti zdi, da vas ima Bog rad, ko pa vas je naredil tako podobne potomcem opic in do neke mere celo prašičem?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Če gre pedofil k spovednici in vse prizna ter zmoli tisockrat za kazen. So mu oprosceni grehi, gre lahko v nebesa?

Ti jokica, jaz bi se pogreznil nekam, sploh ob tem, kar ti je pripadnik muslimanske veroizpovedi lepe povedal!

cepec, zdaj pa je izpadlo, da braniš pedofile.

HotSatan

Pripravnik
12. feb 2011
666
0
16
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Če bi vedel koliko je zdravnikov vernih, bi zaprl tist gor!

Tisti zdravniki, ki so verni po tvojih kriterijih, so dvolični - dejavni v panogi, ki temelji na Darwinu in ki uspešno vgrajuje organe pujskov v "Božje otroke".
smile-1.gif