Presneto drag (kot je v navadi v naši državi) in PREKLETO neučinkovit.
Skoraj vsakič ko grem skozi ABC stezo se en zahakla noter. Razlogov je sicer več ampak največkrat se mi pa zdi, da se zastoji dogajajo zaradi premalo označenih ABC stez. Pravzaprav niso premalo označene, mislim, da bi morale biti le drugače od ostalih. Pripelješ se pred cestninsko postajo in vse table so zelene, s tem, da je ABC najbolj opazen. Le kam bo tujec ali pa redek uporabnik avtoceste zapeljal, ravno tja. Ne vem zakaj je tako težko, pobarvati zadevo z rdeče (ali pa kako drugo barvo, sam da bi se ločilo)?
Pa na hrbtno stran listkov, ki jih talajo bi tudi lahko napisali kaj je za koga, ne pa da je gor prastara reklama za nevemkaj. Poleg tega bi lahko na mejnih prehodih tudi talali kake letake kjer bi bilo razloženo kako je pri nas z avtocestami, omejitvami ..., sploh v poletnih mesecih, ko je na naših cestah polno turistov in po večini so uporabniki avtocest.
Glede na to koliko denarja se vrti okoli cest, se mi zdi da bi bil ta strošek minimalen, plus, da bi bil, vsaj po moje zelo učinkovit.
Kar se pa tiče vožnje kombijev skozi ABC stezo, jaz sem jih že videla, če se jih sankcionira pa ne vem. Verjetno pa tudi ni problem kartico prijeti v roke in jo stegnit skozi okno, če je kot je nekdo rekel problem v višini zaznavanja senzorja.