Vplačevanje ABC na bencinskih črpalkah?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Dolgoročno gledano bodo itak ukinili cestninske postaje. AC se bo plačevalo še naprej...
A pazi sedaj to; ker boš MORAL imeti v avtu 2 tablici (eno za AC in eno za ostale ceste) se bo cestninila tudi uporaba regionalnih cest (ob ukinitvi cestne takse) in kaj kmalu (ob zapufani občini) tudi uporaba občinskih cest. In v teoriji se bodo tovornjakarji lahko obrisali za zastonjkarstvo (zna bit, da bo uporaba regionalnih vzporednih cest dražja za tovornjakarje kot pa uporaba AC)...

Glede na to, da se hvalijo da bodo v popolnosti obnovili železniški križ (ki je roko na srce še iz časa Franca Jožefa) bo potrebno investicijo tudi povrniti (saj poznate tisto kratico ROI in TOC) in kaj lahko se bo prometna politika spremenila v toliko, da bo preferirala prevoz tovora po železnici.

Kdo bo potegnil kratko se pa ve (menda je itak preveč prevoznikov v SLO).

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
seveda si jo prekoračil, če ne nebi imel povprečne 90
wink-1.gif

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.518
14
38
37
Dolenjska
Močno podpiram prevoz blaga po železnici - s tem se zelo razbremenijo ceste, če smo pa še malo ekologi, pa tudi okolje.
Veliko je večjih podjetij, ki imajo industrijski tir, pa ga ne uporabljajo toliko, kot bi ga lahko, kar je žalostno.

Glede cestnine je pa tako - na vinjete lahko kar pozabimo, v planu je menda gps sistem kasiranja cestnin, tako da bodo v nekaj letih gužve na avtocestah odpravljene...

Da se vrnemo še na prvotno temo: nisem še opazil avtomata za nalaganje dobroimetja na ABC, ker tankam vedno na eni in isti črpalki v moji bližini, kjer pa tega ni. Se mi zdi pa zanimivo, saj se potem ni potrebno nikoli ustavljati na cestini (ko tankaš mimogrede napolniš še ABC).

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
wink-1.gif

Ne povprečna po BC ampak povprečna od oke, pač regionalka, ni guzve letis med 85-95 konstante...

Za met povprečje 90 km/h na regionalni cesti moreš že precej hitro vozit. Povprečje 90 km/h je malo preveč optimistično ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:

Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Citat:
Uporabnik Diablo pravi:

wink-1.gif

Ne povprečna po BC ampak povprečna od oke, pač regionalka, ni guzve letis med 85-95 konstante...

Za met povprečje 90 km/h na regionalni cesti moreš že precej hitro vozit. Povprečje 90 km/h je malo preveč optimistično ...

Ne matematično povprečje, pač hitrost po kateri vozis večinoma, in izven naselja večinoma pelejm 90, tisto pospeševanje in čas za hcanje ne obračunavam in odbijam... Sicer pa tam pred trojanam se da letet tut 140 hehehee

te pa ne povprečje pa naredimo tak;

malkom, kolko si vozil po stari cesti do ljubljane?

od 90-100.

Bo vredu?

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
wink-1.gif

Ne matematično povprečje, pač hitrost po kateri vozis večinoma, in izven naselja večinoma pelejm 90, tisto pospeševanje in čas za hcanje ne obračunavam in odbijam... Sicer pa tam pred trojanam se da letet tut 140 hehehee

Kaj se da ali ne da je bolj ali manj vse jasno (
evil.gif
). Seveda se da imeti povprečno 90km/h, vendar ne brez kršenja predpisov. Če voziš po predpisih, bo povprečje okrog 75km/h.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
pravkar sem odprl, noter je baterija BR 3032 3V a bo delalo normalno ce jo enostavno menjam, al se kej resetira itd?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
Baje je treba prej še eno baterijo vporedno vezat, zato da ma skos napetost, pol zamenaš baterijo in daš tist stran. Če sam beterijo vn vzemš in daš drugo not, naj bi se pobrisal spomin in nebi več prjel, vsaj tko je blo takrt opisan.

peters

Pripravnik
30. jul 2007
196
0
16
Glih prejšnji teden mi je crknila ABC kartica. Stara je 7 let in pol, zato sem jo razdrl in jo s pomočjo 4.5 V baterije malce napolnil oz. vspodbudil (plus na plus, minus na minus - 5 minut). Torej je dejansko samo šla baterija. Kako dolgo bo na ta način delovala, ne vem, vendar jo bom uporabljal samo tako dolgo, da porabim denar na njej, potem pa začnem uporabljati novo...

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
itak sej druga ravno ne more crknit.. ni neka super duper tehnologija noter...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
5. Ali ste z vrnitvijo elektronske tablice sistema ABC pred iztekom sedemletne življenjske dobe upravičeni do vračila sofinanciranega deleža?

• Če elektronsko tablico sistema ABC vrnete nepoškodovano pred iztekom sedemletne življenjske dobe, ste upravičeni do vračila sorazmernega deleža sofinanciranja glede na njeno neamortizirano vrednost in dobroimetja, ki je zapisano na njej (brez popusta).
• Pri nabavi nove tablice upoštevamo neodpisani del vrednosti stare elektronske tablice sistema ABC.
• Ob vrnitvi nepoškodovane elektronske tablice sistema ABC vam vrnemo dobroimetje in sorazmerni delež sofinanciranja glede na neamortizirano vrednost z naknadnim nakazilom na vaš transakcijski račun.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
3. Kdaj ste opravičeni do reklamacije ali vračila ABC tablice?

• Garancijski rok za elektronsko tablico sistema ABC je eno leto. Ob ugotovitvi sistemske napake v tem obdobju vam tablico brezplačno zamenjamo, dobroimetje pa se s stare elektronske tablice sistema ABC prepiše na novo.
• Če jo je potrebno zamenjati ali je ne potrebujete več, vam upoštevamo ali povrnemo sorazmerni delež financiranja glede na njeno neamortizirano vrednost in dobroimetje.
• Vrednost se amortizira po letni amortizacijski stopnji 14,29 %. Po preteku sedem let je njena vrednost 0 EUR. Če po sedmih letih elektronska tablica sistema ABC ne deluje več, je potreben nakup nove, na katero se opravi prenos dobroimetja s stare elektronske tablice.
• Ob vračilu ABC tablice se morebitno dobroimetje (brez popusta) nakaže na transakcijski račun uporabnika.

vir

forgot

v penziji
23. jul 2007
293
0
16
Torej takole :
danes sem preveril pri kolegih stare firme in so mi povedali, da imate ostali dejansko prav. Cestninska postaja, kjer je montiran sistem, ki sem ga opisal,( ne, ne bom povedal katera je, je pa samo ena ) ima še montirano to opremo, vendar oprema ne deluje in bo še letos demontirana. Dejansko pa je to bil poskusni sistem, ki pa je bil za Dars predrag. Sem bil ravno pri montaži in testiranju tega sistema zraven. Nekako sem mislil, da so medtem že vse cestninske postaje opremili, kot je bilo planirano takrat. Sam pa se pri prehodu postaj tudi nisem v detajle spuščal.

Priznam, živel sem v zmoti, se posipam s pepelom.

Pa lep dan želim.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
KSZ

No tu se kako zgleda kartica od znotraj. Jaz razmišljam, kar da bi zamenjal baterijo z 2x1,5V AAA. Prostora, bi moralo biti dovolj in stvar bi morala trajati dolgo.

BTW: 3032 je 3V baterija z 500mAh.

BTW: mogoce kdo ve okvirno ceno za to baterijo pa kje se jo dobi ?
7495-ABC.jpg

Priponke

• 7495-ABC.jpg
    7495-ABC.jpg
    55,5 KB · Ogledi: 461
Nazadnje urejeno: