Vpis v zemljiško knjigo

Floki

Guru
6. sep 2007
10.123
3.178
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Koliko časa traja, da si vpisan v evidenci javnega vpogleda v nepremičnine?

...a so malo leni?

hysterical-1.gif
Boš še razočaran

JU........
bonk.gif
15 maja sem jim poslal en papir ki ga more referent samo podpisat......še danes ga nisem dobil

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
jeb.m jim ma..cu javnoupravsko
jezen.gif

126€ sem plačal za vpis v ZK (zemljiško knjigo, ne zvezo komunistov), pa se ne morem niti pred fotrom ali kom tretjim pobahat s tem čekiranjem na netu

banda lena
jezen.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ja itak, sklep imam, v zk je urejeno, sem mislil da so to "ista firma"
smile-1.gif
pa očitno niso

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik pablohasan pravi: ZK pa traja odvisno od sodišča. Od par dni do par mesecev.

In če imaš malo smole, tako kakor sem jo imel jaz, potem je to dve leti in pol.
Konec dober vse dobro, pa vendar človek postane malo živčen...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Hua, sedaj sta pa kar dva lastnika mojega fleta...po katastru stavb (torej zemljiška knjiga) sem lastnik jaz, po registru nepremičnin pa prejšnji lastnik
confused-1.gif
a moram sam kaj urediti, lajk v lokalni geodetski pisarni?

Jst10

Pripravnik
1. sep 2008
151
0
16
Lastnik fleta je le tisti in samo tisti, ki je vpisan v zemljiški knjigi kot lastnik. Ostale evidence so pravno gledano nepomembne in zgolj informativne!

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Ja ne drži, treba je javiti na Geodetsko upravo, ker oni so podatke 1 x zajeli iz ZK in še enkrat šli sami čez, sigurno pa vsak dan ne bodo pregledovali, kaj ste vi na npvo vpisali v ZK. Zadošča pa kratko pismo z navedbo vpisa št . v ZK, celo kratek mail ali celo tel. klic in bodo uredili ! Samo od sebe pa ja čakajte, da se vam Marija prikaže .....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
So del javne uprave? So. Potem so dolžni sami pridobit potrebne podatke - to pa po mojem mnenju vključuje držat podatke up-to-date (če si ne znajo avtomatsko naštimat, naj pa ročno cele dneve brskajo). Če so čreda nesposobnežev z zabitim dirketorjem (ki ni imel niti toliko pameti in dostojanstva, da bi zaradi ponesrečenega popisa nepremičnin dal odpoved), je to njihov problem, ne problem državljanov. In prblem nesposobnega inistra, ki ga ni brcnil v rit. In problem nesposobnega premieja, ki ni obeh brcnil v rit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.815
6.783
113
pri taščici
Kako si lepo napisal sjtv.
Pa saj ves. Popis mora biti "neuspesen" in evidence neazurirane ker sami sebi pa ze ne bodo davkov nabijali.
Naj placajo tisti ki ze pol leta delajo v sluzbi, place pa ne dobijo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nič ni potrebno javiti na Geodetsko...
Kataster in z.k. se uskladita samodejno... sedaj pa sploh ko je vse elektronsko.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kot so ti že povedali podatki iz katastra niso dokazilo o lastninski in drugih stvarnopravnih pravicah.