vožnja brez obveznih očal

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Kakšne sankcije sledijo, če te policist zasači med vožnjo brez očal, pa so očala obvezna?
So zasačili kolega sedaj pa pravi, da bo izgubil izpit če ne plača kazni. Je res ali samo naklada?
Kolikšna je denarna kazen, ali so tudi kazenske točke?
Torej kakšen je postopek, ko te dobijo brez očal?

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Zakaj pa ni rekel, da ima leče?
Ker je bedak, lahko bi tudi ene od stare mame imel v avtu, pa bi jih takrat nataknil, saj policaj ne gleda dioptrije, z lučko pa lahko pogleda ali nosi leče ali ne. Ampak sedaj je kar je, očala si je kupil, denarja za kazen pa nima, pa jamra da bo ob izpit, če ne plača.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Saj lahko izpodbija odločbo in napiše, da je nosil leče.

nahrung002.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
A zato jamra da bo izpit zgubil, ker fehta tebe, da mu dnar posodiš?
Ja, sam da ne fehta mene, nisva tako dobra kolega, da bi kaj dobil od mene, fehta pa eno prjatlco, ki sedaj tu zraven sprašuje, al kaj dat al nič. Onadva sta si bolj bližnja frenda Pa rabi še za avto regitrirat pa olje kupit, pa neke položnice kar jurja bi rad.

Ja no, kolk je kazen če te dobijo brez očal, pa al moraš potem it na kakšen pregled al kaj?

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200856&stevilka=2345
Citat:
člen

(1) Motorno oziroma motorno in priklopno vozilo sme voziti oseba, ki:

– je telesno in duševno zmožna voziti vozilo;

– je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;

– ima veljavno vozniško dovoljenje za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi in ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v njenem vozniškem dovoljenju;

– se ji ne izvršuje sankcija prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;

– ji ni izrečen varnostni ukrep odvzema vozniškega dovoljenja ali ji ni izrečena sankcija prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja;

– uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.

(2) Ne glede na tretjo alinejo prejšnjega odstavka sme voziti motorno oziroma motorno in priklopno vozilo oseba:

– ki je opravila vozniški izpit za vožnjo vozil tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi,

– ne vozi vozila ali skupine vozil v nasprotju z omejitvijo, vpisano v zdravniškem spričevalu,

– je vključena v pridobivanje temeljnih kvalifikacij v skladu z zakonom, ki ureja prevoze v cestnem prometu, in

– jo pri vožnji spremlja učitelj vožnje.

(3) Ne glede na tretjo alinejo prvega odstavka tega člena sme v Republiki Sloveniji do izdaje vozniškega dovoljenja voziti motorno in priklopno vozilo tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo ali skupina vozil, ki jo vozi, oseba, ki ima potrdilo, da je pri upravni enoti dala vlogo za izdajo vozniškega dovoljenja, na kateri je navedeno, da izpolnjuje pogoje za izdajo vozniškega dovoljenja.

(4) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik.

(5) Z globo 40 eurov se kaznuje za prekršek voznik motornega vozila, ki vozi z vozniškim dovoljenjem, katerega veljavnost je potekla, pa predložitev veljavnega zdravstvenega spričevala ni pogoj za podaljšanje njegove veljavnosti.

(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, drugo ali šesto alinejo prvega odstavka tega člena.

(7) Z globo 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s peto alinejo prvega odstavka ali s četrtim odstavkom tega člena.

(8) Z globo najmanj 500 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alinejo prvega odstavka ali drugim ali tretjim odstavkom tega člena.

(9) Z globo 200 eurov se kaznuje za prekršek oseba, ki da motorno vozilo v uporabo osebi, ki ne sme voziti takega vozila.

Da bi mu zaradi 120€ vzeli vozniško dovoljenje?

Nazadnje urejeno:

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Hvala za člen, sem ga iskal pa nisem našel. Ja to je rekel, da je dobil 120 eurov, torej odvzema ni obenega, samo kazen. v 8 dneh torej 60 eur. Torj ostalo rabi za kaj drugega.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.835
2.111
113
Naj reče, da je bil zaradi postopka v šoku in je neprišteven izjavil in podpisal nekaj, česar se sedaj sploh ne spomni.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
hehe... pa kaksen nategun je to? dej sprav kolegico cimdlje od takih ticev. ce nima za olje in more jambrat za to, pol nej avto cimprej proda. k ne vem s cim pol tanka. inkolegica celo razmislja da bi mu posodila?!

in pol si izmisli da bo izgubu izpit, ce ne placa kazni. a je to pri nas sploh mogoce? al ga izgubis al pa ne... placilo ni pogojeno s tem, ce se ne motim....

on topic: men pise ze ocala, pa me ustavi ena gospodicna, in sm mogu snet soncna in mi je pogledala v oko, ce imam res lece...

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
hehe... pa kaksen nategun je to? dej sprav kolegico cimdlje od takih ticev. ce nima za olje in more jambrat za to, pol nej avto cimprej proda. k ne vem s cim pol tanka. inkolegica celo razmislja da bi mu posodila?!

in pol si izmisli da bo izgubu izpit, ce ne placa kazni. a je to pri nas sploh mogoce? al ga izgubis al pa ne... placilo ni pogojeno s tem, ce se ne motim....

on topic: men pise ze ocala, pa me ustavi ena gospodicna, in sm mogu snet soncna in mi je pogledala v oko, ce imam res lece...
Evo zdej kolegico še kar debatirava. Pravi da je šel takoj po tem dogodku kupit očala - Kupil pa Ray Banke za 200 eur. Mislim,
bonk.gif

Pa itak jih ne nosi. Pa kolk so najcenejše očala? zastonj na recept al par 10 eurov? Ja nategun, ampak sej verjamemo da je brez denarja, ampak ni čudno da je brez, če zapravlja tako nepremišljeno.
(prav kolegica da tiča ima dobrega )

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Če si zelo želiš njegovega tiča, se še ukvarjaj z njim, sicer si pa najdi normalne frende.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
evo zdej poslal sms kolegici.
evo kaj je spesnu.

"ja prvoščš meni in moji mami!!! in to me najbl boli ker nism mislu da si taka,k prosm za pomoč k je nujna da prezivim, mi ti obrneš hrbet.ti mas slabo mnenje o menin cuts da si ne zasuzm zivljenja zato mi pa nočes pomagat.,prid k men,da se pomenva"

evo kako pritiska na njena čustva. Bo pršla pa jo bo obrnu. Nategun pa ne zna z denarjem če mene vprašaš.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.234
2.825
113
Lublana
Obišči stran
Ah, to je res šolski primer nateguna med prijatelji. Samo nakladanje zato, da bi dobil denar, ki ga itak nima namena vrnit oziroma v najboljšem primeru po malih obrokih v naslednjih dvajsetih letih
bonk.gif
I diot ničvreden.

Mogoče malo pretiravam ampak me je res pogrelo kar sem prebral, ker me spominja na enega bivšega "prijatelja" in sem se tudi jaz opekel, ker sem taki zgubi posojal denar in ga potem komaj dobil nazaj, mnogim, ki so mu posodili ni nikoli vrnil. Je pa zanimivo, da temu mojemu "prijatelju" še vedno uspe izvleči denar od folka čeprav praktično vsi vejo kakšen je
bonk.gif
. Folk je res trapast zato pa takim ciganom vedno rata in jim za vse dol visi, vidijo samo sebe. Tudi temu tvojemu znancu bo zagotovo uspelo denar dobiti, ženske je pa itak še najlažje na tak način obrnit za denar.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Evo zdej kolegico še kar debatirava. Pravi da je šel takoj po tem dogodku kupit očala - Kupil pa Ray Banke za 200 eur. Mislim,
bonk.gif

Pa itak jih ne nosi. Pa kolk so najcenejše očala? zastonj na recept al par 10 eurov? Ja nategun, ampak sej verjamemo da je brez denarja, ampak ni čudno da je brez, če zapravlja tako nepremišljeno.

in ray banke NISO OČALA Z DIOPTRIJO ampak sončna očala.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

bonk.gif

in ray banke NISO OČALA Z DIOPTRIJO ampak sončna očala.

Tudi korekcijska izdelujejo in to sploh ne slaba - klik.