Citat:
Uporabnik zgrabljenec pravi:
ksz
Kakšna je pa kazen, če imaš veljavno VD in ga nimaš pri sebi, ko te ustavi policija?
Pa res, zakaj?Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Pa to so norci...
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Pa res, zakaj?Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Pa to so norci...
Po tujini se voziš z neveljavnim vozniškim dovoljenjem, a kje drugje pa dobiš najbrž samo opozorilo, a ne?
Ali pa poskušaj s pretečenim potnim listom iti preko kake meje, kdo neki bo potem norec?
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz
mej ga s seboj pokazi, potem te bo policaj prijazno opomnil, da ti je vozniško poteklo in da cimprej porihtaj.
vs.Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
nikjer ni napisal z neveljavnim... napisal je kot da je to kazen, če se voziš okrog samo da si papir pozabil doma...
torej praviš, da "brez veljavnega VD" niti približno ni enako "z neveljavnim"? Ker da sem jaz nek policaj, in mimo primaršira nek tujec, ki da je "dovoljenje pozabil doma" ali pa mu je pretekla veljavnost, brez skrbi, ta od mene ne bi odšel samo z opozorilom.Citat:
Uporabnik danielt pravi:
Ne se hecat po tujini brez veljavnega VD, tam ni heca, v Ita. ti zasežejo avto za 3mesece, kazen + stojnina za avto za 3 mesece, vsaj tako mislim da je blo pred leti, je par kolegov to pokasiralo
Kaj pa če mimo primaršira nek domač? Bi naredil razliko in zakaj?Citat:
Uporabnik keber pravi:
torej praviš, da "brez veljavnega VD" niti približno ni enako "z neveljavnim"? Ker da sem jaz nek policaj, in mimo primaršira nek tujec, ki da je "dovoljenje pozabil doma" ali pa mu je pretekla veljavnost, brez skrbi, ta od mene ne bi odšel samo z opozorilom.
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz
mej ga s seboj pokazi, potem te bo policaj prijazno opomnil, da ti je vozniško poteklo in da cimprej porihtaj.
Mene je tudi prijazno opomnil, nato pa mi je napisal položnico za 500€.
Mislim da pred enimi desetimi leti, so množično prenehale veljavnosti vozniških (tako kot sedaj osebnim izkaznicam).Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:
Uporabnik Joshua pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz
Mene je tudi prijazno opomnil, nato pa mi je napisal položnico za 500€.
Jaz sem bil samo opozorjen. Pa ko sem vozniško pozabil doma in je preveril če vse štima, tudi.
Mislim da pred enimi desetimi leti, so množično prenehale veljavnosti vozniških (tako kot sedaj osebnim izkaznicam).Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Jaz sem bil samo opozorjen. Pa ko sem vozniško pozabil doma in je preveril če vse štima, tudi.
Mater si pameten, da ti kar škodujeCitat:
Uporabnik model1a pravi:
NI plačal 90 k SIT, ker je imel samo PRETEČENO VD.... To je bla kazen mislim da takratnih 20 al pa 30 k SIT. Je moral še nekaj zraven "ušpičit" al pa kot je že en prej napisal mu je VD poteklo ker ga ni podalšal zaradi tega ker recmo ni šlo čez zdravstveni pregled... Tist pa verjamem, da je dobro plačal.....
Citat:
127. člen
(1) Pravico voziti motorno oziroma motorno in priklopno vozilo ima oseba, ki:
- je telesno in duševno zmožna voziti motorno vozilo;
- je dopolnila predpisano starost za vožnjo vozil;
- ima veljavno vozniško dovoljenje tiste oziroma tistih kategorij, v katero spada vozilo, ki ga vozi;
- ima v času, ko vozi vozilo, veljavno vozniško dovoljenje oziroma ji vozniško dovoljenje ni odvzeto ali začasno odvzeto oziroma se ji ne izvršuje izrečena kazen oziroma varstveni ukrep prepovedi vožnje motornega vozila določene vrste ali kategorije;
- uporablja pripomočke za vožnjo, ki so vpisani v njenem vozniškem dovoljenju.
(2) V cestnem prometu se ne sme uporabljati vozniškega dovoljenja, namesto katerega je izdan dvojnik.
(3) Z denarno kaznijo najmanj 90.000 tolarjev in 3 do 5 kazenskimi točkami ali s kaznijo zapora in 3 do 5 kazenskimi točkami se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjo ali četrto alineo prvega odstavka tega člena.
(4) Z denarno kaznijo 20.000 tolarjev se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s prvo, ali drugo, ali peto alineo prvega odstavka, ali z drugim odstavkom tega člena.
Še eno hipotetično vprašanjeCitat:
Uporabnik kloshar pravi:
Če ti poteče vozniško dovoljenje in moraš nujno skočiti na pot, je boljše le tega pustiti doma? Če te ustavijo in vprašajo za dovoljenje, ti ga pa nimaš, lahko še vedno pogledajo v register, tam pa jim menda ne piše, da je dovoljenje poteklo, ane?
Se mi je kar zdelo da je tako )))Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ce krsitelj nima veljavnega vozniskega dovoljenja se mu kazenske tocke ne izrecejo.