Vozniško dovoljenje - poteklo

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Če ti poteče vozniško dovoljenje in moraš nujno skočiti na pot, je boljše le tega pustiti doma? Če te ustavijo in vprašajo za dovoljenje, ti ga pa nimaš, lahko še vedno pogledajo v register, tam pa jim menda ne piše, da je dovoljenje poteklo, ane?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kje je pol smisel pol tega registra
grin1.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Sej to me zanima, kaj je nižja kazen:
- če imaš poteklo vozniško
- če vozniške nimaš s sabo (pozabil)

smile-1.gif

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Če boš miličarju rekel, da si VD pozabil doma, bo pač preveril, kaj si pozabil:) Iz centrale mu bodo v par sekundah sporočili, da si pozabil neveljavno vozniško dovoljenje. Neveljavno pa je isto, kot da ga nimaš...

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.026
11.149
113
ksz

mej ga s seboj pokazi, potem te bo policaj prijazno opomnil, da ti je vozniško poteklo in da cimprej porihtaj.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz

mej ga s seboj pokazi, potem te bo policaj prijazno opomnil, da ti je vozniško poteklo in da cimprej porihtaj.
Točno tako se je pred leti zgodilo mojemu kolegu, plus še to, da mu je napisal položnico za takratnih 90 000 sit.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
ksz

Točno tako se je pred leti zgodilo mojemu kolegu, plus to, da mu je še napisal položnoco za takratnih 90 000 sit.
Ok, moji teti se je zgodilo isto in NI dobila položnice za 90.000 SIT. Jo je opozoril, da ji je poteklo vozniško dovoljenje, dobila pa je položniso za prehitro vožnjo (je prigonila k' svina). Ko so jo ustavili, policistu ni pametovala.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Če boš miličarju rekel, da si VD pozabil doma, bo pač preveril, kaj si pozabil:) Iz centrale mu bodo v par sekundah sporočili, da si pozabil neveljavno vozniško dovoljenje. Neveljavno pa je isto, kot da ga nimaš...

No sej to mene zanima, kako oni v centrali vejo, da je meni vozniško poteklo mesec nazaj?

Imam pa razlog za vožnjo - neke vrste nujnost, zraven pa še sovoznik, ki zaradi zdravstvenih težav ne more voziti. Pa še prazniki so. Menda bi pogledali skozi prste.
grin1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
odvisno zakaj ti je VD poteklo, o tem govori 138. člen ZVCP-1

Seveda ti policist ne sme dovoliti nadaljevanja poti. Ce se izkazes z VD ki je neveljavno zaradi zdravstvenih razlogov pa se ti listino tudi odvzame in pošlje na UE.

Ja tudi razlog zakaj bi ga moral podaljšati je vpisan v računalniku.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Je razlika, če ti je vozniško dovoljenje prenehalo veljati (kazenske točke, sodba sodišča) ali pa je veljavnost listine (obrazca) potekla. In prav tako je tudi različna kazen za ta dva različna prekrška.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.318
7.343
113
Ja z izjemo VD ki poteče zaradi zdravstvenih razlogov (ne gres na medicino dela po zdravniško spričevalo) - tako VD je neveljavno.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.184
3.645
113
Marlbor
Z neveljavno vozniško se ni za vozit ne samo zaradi policajev ... tudi pri zavarovanju je vožnja z neveljavno vozniško izguba zavarovalnih pravic. To pomeni, da v primeru nesreče vso škodo kriješ iz lastnega žepa.