Vozniško dovolenje kot osebni dokument?

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Zdravo,

zanima me, če te recimo ustavi policaj, bo dovolj samo vozniško dovolenje ali moram imeti nujno tudi osebno izkaznico, namreč ne nosim denarcnice, in bi si tako prihranil eno kartico manj v žepu...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če te ustavi zaradi prometa, je vozniška dovolj. Vedno prosijo samo to (in prometno od vozila).

Če je drugi razlog, pa je vprašanje. Načeloma je vozniška veljaven osebni dokument.

(prvi!
grin1.gif
)

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Vozniško dovoljenje
Osebna izkaznica
Zdravstvena
Kaj ti jaz vem kera izkaznica

Mater, vse izdaja ista inštitucija, a ne morejo to kako poenotit. Evo, tukaj je prihranek pri birokraciji iVan.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
a pol grš lhk s tanovim vozniškim tut čez HR mejo namest osebne/pasuža?

22. jul 2007
1.398
43
48
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
a pol grš lhk s tanovim vozniškim tut čez HR mejo namest osebne/pasuža?
Ne, ker velja kot osebni dokument le na območju RS. Že če te po nesreči ustavijio v Avstriji in nimaš kakšnega drugega dokumenta z sabo boš fasal kazen.....

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Kolega je imel težave z roza vozniškim na meji Slo-Italija ... vozil sem jaz ... ustavila nas je "guardia di finanza", finančna policija ... zanimalo ga je moje vozniško in prometno .. kaj vozim v avtu, kaj imam v prtljažniku in kaj imam v luknji kjer je rezervno kolo ....

Potem pa je želel še videti dokumente ostalih sopotnikov in pri kolegi, ki je imel pri sebi samo vozniško se je zataknilo.

Je reku da kaj misli s tem v tuji državi, da s tem ne sme kar tako preko meje, ker ni dokument ... pol mu je še enih par naložu, glede kako se hodi čez mejo in to .. na koncu je vseeno vrnu dokumente in meni reku "zginte" (po italjansko) Ni bil glih prijazen no ... pa mal proti slovencem naravnan, je pa bil s spodnje polovice Italije ...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Kolega je imel težave z roza vozniškim na meji Slo-Italija ... vozil sem jaz ... ustavila nas je "guardia di finanza", finančna policija ... zanimalo ga je moje vozniško in prometno .. kaj vozim v avtu, kaj imam v prtljažniku in kaj imam v luknji kjer je rezervno kolo ....

Potem pa je želel še videti dokumente ostalih sopotnikov in pri kolegi, ki je imel pri sebi samo vozniško se je zataknilo.

Je reku da kaj misli s tem v tuji državi, da s tem ne sme kar tako preko meje, ker ni dokument ... pol mu je še enih par naložu, glede kako se hodi čez mejo in to .. na koncu je vseeno vrnu dokumente in meni reku "zginte" (po italjansko) Ni bil glih prijazen no ... pa mal proti slovencem naravnan, je pa bil s spodnje polovice Italije ...

V tujini rabiš osebno izkaznico ali pa potni list. Ni to kakšna velika znanost...

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Jaz bom tudi nekaj fprašal oziroma povedal čuj
grin1.gif

Jaz sem doma iz obale in vsak dokument, ki ga tukaj naredim (vozniška, osebna....) je pisan v dveh jezikih (Slo in Ita). Nikjer na nobenemu dokumentu primorci nimamo angleškega jezika, kar mi je seveda zelo smešno in čudno, saj recimo v Avstrij, Nemčiji, Franciji, Angliji, ...itd... NE bomo znali popolnoma ničesar prebrat iz mojega osebnega dokumenta, kateri VELJA po celi EU (recimo osebni dokument).

WTF?
rolleyes-1.gif

Zanjič, ko sem bil v Švici smo morali za uspešno opravljen nakup pokazat ID in valda sem dal svojo osebno izkaznico in model je samo gledal in si po svoje mislil (wadafaq tle gor piše)??
bonk.gif

Malo mi je mimo.. Kaj menite ostali na to?
rolleyes-1.gif