na postojnskem koncu poznam modela, ki ima ovce na eni jasi recimo tako. ima vse skupaj ograjeno z ograjo in nori nekaj pravih 'medvedjih' psov. še ni jamral na problem z volkovi, a verjamem, da sta skoraj soseda.
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Narava sama proizvaja mrhovišča, npr. ris zadavi zdravo žival in je ne poje v celoti, tako da za njim se pridejo hranit ostale živali v hirarhiji. In ne vidim skrbi za razne bolezni, bolj me skrbi človek oz. kmet, ki kar v svoji okolici zakoplje mrtve bolne krave in kasneje zaradi sproženega plazu pridejo na plano. Posledica tega, okužba živih krav z vraničnim prisadom.
To je res problem, ki je očitno šele po nekaj letih pokazal roge. A so zdaj te zadeve bolj urejene. Vsako poginulo žival pridejo brezplačno iskat in država poskrbi, da se to uniči na kontroliran način. Verjetno se pa še vedno najde kdo, ki misli, da je bol pameten od vseh drugih in zaradi takih potem sistem ne more funkcionirati dobro.
Citat:
Uporabnik softi pravi:
na postojnskem koncu poznam modela, ki ima ovce na eni jasi recimo tako. ima vse skupaj ograjeno z ograjo in nori nekaj pravih 'medvedjih' psov. še ni jamral na problem z volkovi, a verjamem, da sta skoraj soseda.
Torej, če povzamem (nisem bral nič od ostalih komentarjev, le tole mi je padlo v oči), kar napeljuje na to, kako ste bogi, itd. se ti ljubi na veliko razpisat, ostalega pa pač ne. Namreč, običajno je dobro stvari pogledat iz vseh zornih kotov, ne le iz enega.Citat:
Uporabnik karantanka pravi:Razlogov je več, a se mi zdaj neljubi cele štorje razlagat.
Citat:
Sprašujem se zakaj je žival kot je volk tako zaščitena, ko pa je od njega sama škoda? Ali bi bilo smiselno nazaj uvesti mrhovišča, ki so bila s vstopom v EU prepovedana?
Citat:
Uporabnik softi pravi:
verjamem, da veš kaj govoriš.
ampak imam posebno nastrojenost proti kmetom. država plača škodo, pač ne 100% a plača. kmet rine na vse konce, mora imet vse in jamra kako je težko.
na drugi strani v firmi anrdiš kiks, če ej firma tvoja, škodo plačaš sam, če ni tvoja je lahko ok, lahko disciplinska in odpoved delovnega razmerja. ni subvencije, ni zavarovanja, ni nič
pa brez zamere. iskrenost mi ni ravno najboljša vrlina.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Torej, če povzamem (nisem bral nič od ostalih komentarjev, le tole mi je padlo v oči), kar napeljuje na to, kako ste bogi, itd. se ti ljubi na veliko razpisat, ostalega pa pač ne. Namreč, običajno je dobro stvari pogledat iz vseh zornih kotov, ne le iz enega.Citat:
Uporabnik karantanka pravi:Razlogov je več, a se mi zdaj neljubi cele štorje razlagat.
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
Citat:
Sprašujem se zakaj je žival kot je volk tako zaščitena, ko pa je od njega sama škoda? Ali bi bilo smiselno nazaj uvesti mrhovišča, ki so bila s vstopom v EU prepovedana?
ti se rajši vprašaj zakaj ste se naselili na območju kjer so volkovi doma