Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.222
7.038
113
Zdaj rusofili naprej mecejo nato in beograd, ces se so oni lahko, putim tudi nek izvoli

tony

Guru
23. jul 2007
9.739
1.526
113
Sedaj sem malo poškilil na live prenos kako "begunci" bežijo iz ukrajine čez romunsko mejo. Več ali manj luksuzna nova vozila (vsekakor pa nobene podrtije). Potem gledaš pa posnetke ulic v Kijevu in ostalih mestih se vozijo pa tam večinoma še stare lade in podobne vrste železa.

Tako da očitno tisti pravi reveži niti do begustva ne bodo prišli. In to je žalostna stvar vsake vojne. Najmanj krivi bodo čutili največ posledic, višja kasta pa bo od vojne imela samo dobičke.
Tako se vrti človeštvo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
a če maš staro astro si bogat ukrajinec...

Nisi. Samo v 1h posnetka nazaj sem videl eno novejšo BMW limuzino, novega Audija Q7, MB GLS, Porscheja Cayen, Audija A6, pa še kaj sem pozabil ... potem vmes pa še par klasičnih avtov za slovenski standard. Vsekakor pa povprečje daleč nad tem kar recimo mi vozimo, kaj šele kar se vozi tam.

Edit: zdej ti stojita dva BWM SUVja tam skupaj + en zadaj, vsi črni
bmw.png

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.420
7.015
113
Nisi. Samo v 1h posnetka nazaj sem videl eno novejšo BMW limuzino, novega Audija Q7, MB GLS, Porscheja Cayen, Audija A6, pa še kaj sem pozabil ... potem vmes pa še par klasičnih avtov za slovenski standard. Vsekakor pa povprečje daleč nad tem kar recimo mi vozimo, kaj šele kar se vozi tam.

Edit: zdej ti stojita dva BWM SUVja tam skupaj + en zadaj, vsi črni

Pojdi se malo vozit po Ljubljani, pa boš videl kup Tesel, Panamer, BMW M in X in Qjev.

Če bi kdaj stopil dlje od Ikeje v Avstriji ali Cresa, pa bi videl, da ni nič neobičajnega videti premijcev na cestah vzhodne evrope. Skupaj z kupom zarjavelih Lad. Tam je ogromna razlika med bogatimi in revnimi. Na eni strani ceste vidiš propadlo kemično tovarno, čez cesto pa trgovino z 74 blagajnami.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113

Mislim kaki prasec... nad civilista se spravi. Podn.
Res poden, sploh ker je oklepnik ukrajinski in ne ruski (protiletalska obramba če prav vidim). Pa še zanalašč ga ni povozil, tako da itak gre za nesrečo (zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom).

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.125
113
Pojdi se malo vozit po Ljubljani, pa boš videl kup Tesel, Panamer, BMW M in X in Qjev.

Če bi kdaj stopil dlje od Ikeje v Avstriji ali Cresa, pa bi videl, da ni nič neobičajnega videti premijcev na cestah vzhodne evrope. Skupaj z kupom zarjavelih Lad. Tam je ogromna razlika med bogatimi in revnimi. Na eni strani ceste vidiš propadlo kemično tovarno, čez cesto pa trgovino z 74 blagajnami.
Nisi dojel pointa. Bežijo iz ukraine tisti ki imajo denar, da kam grejo. Prebivalci blokovskih sosesk nimajo izbire.

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in tony

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
Res poden, sploh ker je oklepnik ukrajinski in ne ruski (protiletalska obramba če prav vidim). Pa še zanalašč ga ni povozil, tako da itak gre za nesrečo (zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom).
To pa ne vem čigav je oklepnik. Bolj se to meni zdi da ga je ciljal, kot da je izgubil oblast nad vozilom.

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
še kdo razočaran nad komedijantom tipa zelenski?
14dni nazaj naj se ne dela panike, bad for business pa to.
po cca 24urah pa prošnje za več orožja, civilnemu prebivalstvu talajo orožje, po tvju kako se naredi molotovka, baje moški ne smejo ven iz države, prosi da se drugi pridejo borit, koneckoncev pa bi se že pogovarjal s putinom. po manj kot 30 urah borbe...
polovičarstvo v vsem svojem sijaju....

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.222
7.038
113
1645798896324.png

Ukrainian military vehicles are entering Kyiv to defend it against approaching Russian troops, Ukraine's interior ministry says.

Kyiv Mayor Vitali Klitschko said earlier the city had "entered into a defensive phase".

The government is calling on the people of Kyiv to do everything it can to resist Russian troops, including making Molotov cocktails and taking up arms.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.980
6.152
113
Torej putin lahko pošilja tuje borce tja, nato/eu/uk/... pa "ne smejo", ker se grejo korektneže...al pizde?
Če Nato tja pošlje vojsko, je to takoj svetovna vojna. Za enkrat je to še vedno lokalnega značaja. Misliš da Nato tega ne ve? Zdaj če čakajo kot pičkice, ali ne pustiva zaenkrat to.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.222
7.038
113
Če Nato tja pošlje vojsko, je to takoj svetovna vojna. Za enkrat je to še vedno lokalnega značaja. Misliš da Nato tega ne ve? Zdaj če čakajo kot pičkice, ali ne pustiva zaenkrat to.
kakšna svetovna vojna? kdo bi stopil na stran rusije in napadel zaveznike "izza leđa"? Italjani, švicarji, avstrijci?

Bila bi vojna svet vs rusija, vmes pa bi kitajska delala sranje.

WW2, kot je bila, se več ne more ponoviti, ker bi prej bil dr mr z jerskim.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.222
7.038
113
"Ukrainian military equipment is entering Kyiv now to defend it. I am asking all residents of Kyiv - please do not film it, do not film its movements. This is necessary to protect our city."

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.222
7.038
113
Razmišljam malo..če bi EU pomagala UA in premagajo/odbijejo putina, bi to pomenilo velik udarec za njega in rusijo nasplošno.

Posledično bi sigurno lahko v prihodnosti izpogajali nižjo ceno energentov, ob ostalih sankcijah?

• Haha
Reactions: jonny77 in Kamele0N
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.