Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.122
16.344
113
Dejansko ne veš kaj je huje ali samo malo poste nabijaš? :D

Oboje je tragično in vredno obsojanja saj gre za posledico vojaškega napada na suvereno državo ampak valda da je huje namerno jemanje civilnih ciljev za tarčo kot pa če (dejansko) nenamerno zgrešiš vojaški cilj in zadaneš nekaj civilnega zraven. Glede na to, koliko blokov je pa poškodovanih in uničenih pa osebno nekako dvomim, da gre lahko za nenamerno dejanje.

• Všeč mi je
Reactions: sad
I

Izbrisan uporabnik 474

Kakor hitro se je vojaška oprema sparkirala na/v civilni objekt, podtane vojaška tarča in od tistega trenutka dalje mora poskrbeti za zaščito civilistov....

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Iz Elizejske palače pa so sporočili, da Macron na podlagi tistega, kar mu je povedal Putin, meni, da "najhujše šele prihaja". Ruski predsednik mu je dejal, da je odločen nadaljevati ofenzivo, katere cilj je prevzetje nadzora nad celotno Ukrajino.

iz ene lazi v vecjo...

ocitno konec se ni blizu.

ce bo tale rus se kdaj z mirno vestjo prisel kam na kaksen obisk...

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Pač pojma nimaš kako deluje kriptirana komunikacija. Če imaš centralno kritipanje moraš imet postavljeno kompletno omrežje, kar je v vojni, sploh pa na tujem ozemlju malo težko postavit. Za p2p kritiranje pa rabiš izmenjavo ključev. Ko se srečata na bojišču enota ruskih islamskih bradačev in obkoljena enota proruske milice se ne da vzpostavit načina zaščitene komunikacije. Kako misliš da se komunicira?

(o američanih nebi, njihovi opazovalni droni so še tam do pred kratkim pošiljali sliko v nešifiriani obliki, dejansko celo zalivsko vojno so iračini nase gledali iz zraka s pomočjo antene, sprejemnika na ustrezni frekvenci in TVja)
Čigava stran so to?
No imajo neke motilce.
Screenshot_20220303_165249.jpg

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Čigava stran so to?
No imajo neke motilce.
Poglej priponko 53393
To so pa kr lepo pomoje američani... zgleda kot ena njihova agencija o tem sistemu sem govoril ni motilec ampak komunikacijski sistem.

Američani furajo komunkicijo preko vsega gsm, wifi, satelit in tudi preko nekaterih frekvenc.. SDR imajo sufisticiran na tak način da frekvence menja na random, deluje kot vpn koncentrator tako nekako..

Da tudi če jo zadaneš se takoj spremeni... Drago pa kot pes.... Izraelska tehnologija.

Sej imajo kar se tiče networka itak samo oni hi tech, tudi palo allto in fortigate sta izraelca lastnika....

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113

Ocitno se svet pripravlja na izolacijo rusije na zelo dolgi rok
Lavrova je najbolj zabolelo, ker je menda dogovor, da čisto prenehajo kupovati energente pri Rusih. Seveda sedaj je amerika Hitler. Da oni pa ne morjo govort EU kdo bo kupoval plin...

Velika, velika panika. Tudi S tok je pomoje do končno šlus. To kar je Putin naredu Rusiji je nepopravljivo. Edina stvar k jo od Lavrova še poslušamo je jedrski spopad in ww3...

Zelo zanimivo, kako javkajo.. Rusofili so sicer govoril da bodo brez Z svet čisto ok kruzali, očitno pa so to le pobožne želje.

Je bil pa v zadnji sliki Lavrov vidno zdrman....

Nazadnje urejeno:

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.813
555
113
42
povsod malo
Lavrova je najbolj zabolelo, ker je menda dogovor, da čisto prenehajo kupovati energente pri Rusih. Seveda sedaj je amerika Hitler. Da oni pa ne morjo govort EU kdo bo kupoval plin...

Velika, velika panika. Tudi S tok je pomoje do končno šlus. To kar je Putin naredu Rusiji je nepopravljivo. Edina stvar k jo od Lavrova še poslušamo je jedrski spopad in ww3...

Zelo zanimivo, kako javkajo.. Rusofili so sicer govoril da bodo brez Z svet čisto ok kruzali, očitno pa so to le pobožne želje.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.190
4.311
113
Res je financirajo ga pa Kitajci, Rusi ga ne morejo več....
O tem škodljivem dealu sem že govoril. Zahotovil so si ceno energenta po enotni ceni za več 10 let. Vemo, da bodo energenti vedno dražji in je to strel v koleno..

Nimajo pa druge opcije... Fora pa je, da ga še gradijo.....
Rusi se tega zavedajo, samo ko je kriza podpišeš vse.... Tako je NLB dobu sberbanko (slovensko) z pozitivnim kapitalom, za ceno ene dobre bajte v Ljubljani..

Rus kot Rus, prokockal že marsikaj. Sej so tudi Američanom prodajal iz nuje zemljo, to jim je še danes trn v peti..
Zdej bo pa to Kitajc....

ki je precej bolj neugoden investitor..

• Všeč mi je
Reactions: Konec

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.963
2.634
113
Ne vem kaj se eni nad sankcijami in trenutno poliitiko do rusije tako naslajate. Čas bo pokazal ali bo to obrodilo željene rezultate ali ne. Jaz sem mnenja da na dolgi rok, sigurno ne. Pa nimam v mislih eu ekonomije. Kar spomniti se kaj je bil rezultat sankcij, ki so doletele nemčijo po ww1. Vseeno bi bilo treba več diplomacije. No, upam pa da se motim.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.