Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113

Ko sem včeraj "ruske vojake" označil za gamad, mi je pa davidof rekel da naj umirim ton. No, res je, da je gamad še premila beseda za te izmečke.

Vidim, da je nivo razumevanja omejen, zato bom še enkrat počasi napisal, da boš lahko počasi bral in upam, da tudi razumel. V smislu bontona in kulture tega foruma sem ti predlagal, da ne uporabljaš besed, ki so očitno del tvoje vzgoje in razumevanje sveta. Nima to nobene povezave z Rusi.

Nisem svetnik, priznam, vseeno menim, da kljub nasprotnim mnenjem, lahko obdržimo dostojen nivo komunikacije.

• Všeč mi je
Reactions: roly

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.424
113
Težko ti odgovorim, ker vidim, da težko slediš temam, ki zahtevajo malo več pozornosti kot video na TikToku. Ne vem kaj te bolj zanima, komunizem, socializem, avtokracija... Sodeč po mojih izkušanjah iz terena se Rusija naslanja na vrednote demokracije, že od leta 1993. Transformacija je zahtevna reč, vendar ni pri nas nič drugače. A ni ta naš voljni komandat Janez Janša bil prav tako del ureditev, ki jo ti tako preziraš? Karkokoli, veseli me, da se ne boš oglašal.
Najprej si pisal da so ukrajinci crpali denar od rusov in nato kot primer dal oligarhe ki so kupovali angleske klube ter bogate ruske turiste v sloveniji. Kaj imajo bogati turisti z ukrajinsko ruskimi odnosi mi ni jasno ampak ze v osnovi se bos moral odlocit - a v rusiji je demokracija al je ni. Ce je, pol ruski turist (v smislu zapravljanja svojega denarja) nima ama nobene veze z rusko drzavo. Ker se pac sam odloca kje bo trosil denar.

Ce pa ni demokracije pol pa res drzava vpliva na to kje bo zapravljal. Ampak osebno verjamem da temu ni tako. In iz tega izhaja da pac ruski turisti in angleski klubi pac nimajo nicesar skupnega z rusko politiko in je tako argumentiranje mimosun.

Pa se ne bi oglasil do tocke ko si ruske notranjepoliticne razmere razglasil za enake slovenskim. Napisal si “pri nas ni nic drugace”. Pri nas lahko pozivas na drzavni udar in te zaprejo in sodisce presodi da stvar ni taka kot izgleda in te spustijo. V rusiji te pa zaprejo ce protestiras in plakat v roki drzis.

Je pa res da te debate sploh ne pasejo v to temo ampak prej v temo “putinova rusija”

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113

Russian Cats Barred From Competing in International Competitions Over Ukraine Crisis​

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Nisem govoril o tem. Govoril sem o diktarorju Putinu, ki zapira opozicijo.
Pubec, malo si pomešal kako gredo stvari v kaki državi. Mogoče zaradi politične všečnosti, mogoče pa zaradi kratke pameti. Težko ocenim. Pri nas jj nima ravno podpora sodstva, jo ima pa nasprotna stran, ki ga je dejansko pred volitvami tudi uspela zapreti. Tako da boš moral vzornika za Putina pri nas iskati drugje. Včasih so špekulirali, da bi to bil Golubič. Ampak ta je nekako potihnil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.424
113
Poland's PM @MorawieckiM: Sberbank and Gazprombank are to be excluded from EU sanctions due to "transactions related to energy supplies to the EU"
To je pa prov uno: povsod vas bomo jeb.al, sam prosim plin nam pa pustite.

tko kot sosed ki je vztrajal da morem en del ceste od njega odkupit in me vmes vprasal ce mu bi potem na tej cesti sluznost dal

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Vidim, da je nivo razumevanja omejen, zato bom še enkrat počasi napisal, da boš lahko počasi bral in upam, da tudi razumel. V smislu bontona in kulture tega foruma sem ti predlagal, da ne uporabljaš besed, ki so očitno del tvoje vzgoje in razumevanje sveta. Nima to nobene povezave z Rusi.

Nisem svetnik, priznam, vseeno menim, da kljub nasprotnim mnenjem, lahko obdržimo dostojen nivo komunikacije.

zanimivo, da v enem postu (z izbranimi besedami sicer) žališ uporabnika, hkrati pa pozivaš na dostojen nivo...

vsaj v dva posta bi dal...

• Haha
Reactions: Kamele0N in B81

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113

Russian Cats Barred From Competing in International Competitions Over Ukraine Crisis​

Ta ukrep je slab ker govori o ruskih lastnikih mačk, prav bi bilo da bi ruske pasme mačk (in psov, in ostalih živali) izkjučili iz tekmovanj. Recimo pri mačkah je to pasma "ruska modra mačka" ki je najbolj znana, pri psih pa "sibirski husky". To je vse za prepovedat, lastnike pa zapret povsod po svetu ker so rusofilli.

• Všeč mi je
Reactions: jonny77

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Najprej si pisal da so ukrajinci crpali denar od rusov in nato kot primer dal oligarhe ki so kupovali angleske klube ter bogate ruske turiste v sloveniji. Kaj imajo bogati turisti z ukrajinsko ruskimi odnosi mi ni jasno ampak ze v osnovi se bos moral odlocit - a v rusiji je demokracija al je ni. Ce je, pol ruski turist (v smislu zapravljanja svojega denarja) nima ama nobene veze z rusko drzavo. Ker se pac sam odloca kje bo trosil denar.

Ce pa ni demokracije pol pa res drzava vpliva na to kje bo zapravljal. Ampak osebno verjamem da temu ni tako. In iz tega izhaja da pac ruski turisti in angleski klubi pac nimajo nicesar skupnega z rusko politiko in je tako argumentiranje mimosun.

Pa se ne bi oglasil do tocke ko si ruske notranjepoliticne razmere razglasil za enake slovenskim. Napisal si “pri nas ni nic drugace”. Pri nas lahko pozivas na drzavni udar in te zaprejo in sodisce presodi da stvar ni taka kot izgleda in te spustijo. V rusiji te pa zaprejo ce protestiras in plakat v roki drzis.

Je pa res da te debate sploh ne pasejo v to temo ampak prej v temo “putinova rusija”

Ukrajinici dobivajo nadomestilo za distribucijo/logistiko plina. Milijardne zneske. Še vedno jih dobivajo, vmes je bilo tudi stanje, ko je bila Ukrajina dolžna preko 3,5 milijardne USD. Tudi jaz ne vem iz kakšnega konteksta vzemaš zadeve, ker je bilo napisano, da RUsov tako ali tako nihče nemara in sem na to odgovoril, da jih imajo radi takrat, ko se pojavijo kot investitorji. Drugače pa ne. Isto velja za toplice, članek na RTVSLO povzema komentarje Rogaške Slatine, kjer so komentirali, da so ruski gosti, dobri gostje, ki pustijo veliko denarja. Zaradi akutalne situacije jih ne bo oziroma so odpovedali.

Kar se tiče notranje politične je ponovno vzeto iz konteksta oziroma bereš na svoj način. Napisal sem, da transformacija posameznikov in prejšnje ureditve v današnjo, traja, tako kot pri nas. Če je bil pri nas socializem se ga posamezni akterji niso uspeli znebiti čez noč, temveč je potekala dolgotrajna transofrmacija, da so se povzele nove vrednote. ti dekomkratične vrednote. Če so se sploh uspeli otresti...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.168
6.976
113
pri taščici
včeraj sem prevozil celo štajerko in sem prehitev ene 5,6 ukrajinskih tablic. Sami nori avti... Q8, porsche terenec, G wagen... Tako da se ne borijo vsi, tisti 1% je pomoje pobegnil pravi čas..

Kar se tiče same vojne:
Kot prvo za občutek velikosti
Poglej priponko 53386
Pomoje se noben v Slo ne predstavlja kakšna je logistika za tak napad, ne pa alter poznavalci

Zelo malo verjamem vsem novicam, ki jih pripravlja zahod, še manj verjamem vzhodnim novicam.... Tudi če Rusija povozi Ukrajino, bodo ekonomski ukrepi predivji.... Se bo veliko poznalo tudi pri nas... Že pred tem so se dvignili stroški življenja, sedaj se bodo še bolj. To je za navadnega človeka... Tisti, ki poslujejo z Rusijo bodo lahko na hitro propadli... Poznanec v kraju posluje z Rusijo in je že leta 2014, ko je padel rubelj, pojamral, da so aktivna posla (neplačani računi) zaključil z izgubo... Sedaj bo še veliko slabše...

Pod črto: Samo upam, da se čim hitreje zaključi in da ne bo kakšnih nukov.....
Se ukrajino postavi na zemljevid rusije ;)
Uro po prvem nuku, mora Putin lezat.

No tudi pri nas zapirajo, celo brez plakata (zlatko ;) )
Ja, rusi pa zaprejo "90" let staro zenico z dvema plakatoma..ful opasna

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.424
113
Se ukrajino postavi na zemljevid rusije ;)
Uro po prvem nuku, mora Putin lezat.
No tudi pri nas zapirajo, celo brez plakata (zlatko ;) )
Ja, rusi pa zaprejo "90" let staro zenico z dvema plakatoma..ful opasna
Ja sej o tem sem pisal. Pri nas zaprejo zlatkota in stevanovica in ju sodisce izpusti. Ker sta se zagovarjala da ni bil misljen cist zaresen udar itd. Ampak so jima verjetno odvetniki razlozili da ta razlaga pali samo enkrat. In od takrat naprej ni vec te retorike, vsaj javno ne. So ju pa izpustili, sodstvo ni pod kontrolo oblasti. V rusiji pa temu ni tako. Sam navalnega poglej.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.022
9.553
113
Pubec, malo si pomešal kako gredo stvari v kaki državi. Mogoče zaradi politične všečnosti, mogoče pa zaradi kratke pameti. Težko ocenim. Pri nas jj nima ravno podpora sodstva, jo ima pa nasprotna stran, ki ga je dejansko pred volitvami tudi uspela zapreti. Tako da boš moral vzornika za Putina pri nas iskati drugje. Včasih so špekulirali, da bi to bil Golubič. Ampak ta je nekako potihnil.
Ne ti men pubec dečko. Sem že v tistih letih, ko rabim dvoja očala, če me razumeš. Če bi pa bral malo več kot samo en post, bi pa videl, da je nekdo drug vlekel vzporednice med Putinom in Janšo in sem mu razložil, da temu ni tako in da naj ne trosi gluposti. Janša s svojim vodenjem in miselnostjo je po mojem samo kandidat, da bi lahko postal diktator, sam živi v napačni državi in čisto drugem svetu.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.424
113
Ukrajinici dobivajo nadomestilo za distribucijo/logistiko plina. Milijardne zneske. Še vedno jih dobivajo, vmes je bilo tudi stanje, ko je bila Ukrajina dolžna preko 3,5 milijardne USD. Tudi jaz ne vem iz kakšnega konteksta vzemaš zadeve, ker je bilo napisano, da RUsov tako ali tako nihče nemara in sem na to odgovoril, da jih imajo radi takrat, ko se pojavijo kot investitorji. Drugače pa ne. Isto velja za toplice, članek na RTVSLO povzema komentarje Rogaške Slatine, kjer so komentirali, da so ruski gosti, dobri gostje, ki pustijo veliko denarja. Zaradi akutalne situacije jih ne bo oziroma so odpovedali.

Kar se tiče notranje politične je ponovno vzeto iz konteksta oziroma bereš na svoj način. Napisal sem, da transformacija posameznikov in prejšnje ureditve v današnjo, traja, tako kot pri nas. Če je bil pri nas socializem se ga posamezni akterji niso uspeli znebiti čez noč, temveč je potekala dolgotrajna transofrmacija, da so se povzele nove vrednote. ti dekomkratične vrednote. Če so se sploh uspeli otresti...
Glede distribucije in dobave plina je zadeva ze kar smesna. Ker pri takih sankcijah in vojni bi ta plinovod prvi moral pasti. Pa ni. Padel pa ni ker evropa rabi plin. Kaj ukrajini pomaga dnar za distribucijo plina ce so jim za faktor n skode naredili v zadnjih par dneh.

Rusija ni v nobeni transformaciji. Rusiji vlada diktator ki ima oblast enkrat bolj, drugic pa manj utrjeno.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.155
11.029
113
kod Džej-Zija
Glede distribucije in dobave plina je zadeva ze kar smesna. Ker pri takih sankcijah in vojni bi ta plinovod prvi moral pasti. Pa ni. Padel pa ni ker evropa rabi plin. Kaj ukrajini pomaga dnar za distribucijo plina ce so jim za faktor n skode naredili v zadnjih par dneh.

Rusija ni v nobeni transformaciji. Rusiji vlada diktator ki ima oblast enkrat bolj, drugic pa manj utrjeno.
Kako, če pa poznavalec terena trdi, da vlada demokracija v Rusiji že od 1993?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113

Ja, samo, če bi padel, potem bi se zgodilo kaj? Verjetno bi izbruhnili hudi nemiri in povod za morda svetovno vojno bi bil na dlani. Upam, da ne ni pa nemogoče.

Rusija je uradno demokracija, je pa res, da jih Putin čvrsto drži v roki, ker drugače se mu bo zgodil Jelcin. Transformacija bo daljša, saj so rusi imeli pravi komunizem. Pomnimo, pred Ukrajino so bili indici prevrata v Belorusiji in Kazahstanu. Če ne bi bil takšen kot je, bi zdaj zahoda Putina obkrožil.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.102
1.274
113
42
Ta ukrep je slab ker govori o ruskih lastnikih mačk, prav bi bilo da bi ruske pasme mačk (in psov, in ostalih živali) izkjučili iz tekmovanj. Recimo pri mačkah je to pasma "ruska modra mačka" ki je najbolj znana, pri psih pa "sibirski husky". To je vse za prepovedat, lastnike pa zapret povsod po svetu ker so rusofilli.
Zaradi tega ukrepa sm ob 2500 eur.
In to kar is napisal je bedarija. Veš da je ruskih modrih mačk v saj 4 državah več kak v Rusiji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.