Vojna v Ukrajini

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.065
416
83

V Lekarni Ljubljana pojasnjujejo, da so v zadnjih dneh res zaznali nekaj vprašanj uporabnikov, povezanih s kalijevim jodidom. Ljudje bi si radi tablete priskrbeli, a kot pojasnjujejo, kalijevega jodida ni na zalogi in se niti ne da dobiti. Izjema so prebivalci, ki živijo v neposredni bližini Nuklearne elektrarne Krško (NEK), ki kalijev jodid lahko dobijo na recept v lokalnih lekarnah.

Pa še to naj povejo če bi res prišlo do "sranja", da ga dobijo samo mlajši od 40.

• Všeč mi je
Reactions: erikson
I

Izbrisan uporabnik 474

Še status update ob 18:00:

Mariupol is surrounded, but all fighting is taking place on its outskirts. There has not been a direct assault yet; negotiations on the exit of civilians are still ongoing. But the city will be stormed regardless.

Lugansk province: The Ukrainians are preparing to withdraw from Severodonetsk and Lisichansk.

Kharkov province: The Russian armed forces are advancing towards Izyum. After Izyum, they'll take Slavyansk. It is very likely that this will cause the encirclement and liquidation of parts of the Ukrainian army.

East of Kiev: Reinforcements continue to arrive at Brovary, but there are no operations yet. Sumy, Chernigov, Konotop, and Akhtirka are still besieged.

West of Kiev: Russian reinforcements are arriving.

Kherson was quiet today after being fully captured yesterday.

The second round of negotiations will be held tomorrow.

I

Izbrisan uporabnik 474

Še status iz regije Donbas:

1. The Russians have moved in the direction of Izyum and are expected to take the strategic town on the road to Slavyansk.

2. The Lugansk militia has enveloped the Ukrainians at Severodonetsk, and crossed into the Donetsk province to establish positions near Slavyansk.

3. The Ukrainians intend to withdraw from all current positions in the Donbass to avoid being surrounded.

4. The largest engagement in the Donbass so far: a battle has raged between the Donetsk militia and the Ukrainians at Volnovakha for multiple days.

5. Mariupol is fully surrounded. According the Russian MoD, the Donetsk militia crossed the border deep into the Zaporozhya province to link up with Russian forces securing the Azov coastline.

15. jan 2019
3.459
1.086
113

Priponke

• 01_960x.jpg
    01_960x.jpg
    45,9 KB · Ogledi: 83

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.531
2.292
113
Samo tukaj boš moral biti bolj previden. Je le bolj obcut
A so ljudje v Srbiji kaj manj vredni....? Očitno so. Vprašal sem kakšna je alternativa in ste rekli zapreti plin. Napisal sem, zakaj menim, da to ne gre. Očitno so rešitev, saj se ta ista rešitev redno implementira na druge države. Mene zdaj zanima kaj je drugače, ko to počnejo Američani in kaj je drugače ko to počnejo Rusi. A so mogoče čustva malo več vpletena in se za eno stvar malo bolj navija.
A veš kakšna je alternativa?
Ti bom jaz povedal.

Furaš industrijo, prodajaš energente, ki jih imaš v izobilju.
Povečuješ BDP, omogočaš prebivalstvu čimboljše življenje itd...

Ne pa da težiš vsem okoli sebe in se greš neko kvazi velesilo, čeprav veš da si lulek, če ne bi imel jedrskega orožja.

Pa recimo ne groziš sosednji državi, ki je že 31 let samostojna. Jo potem še napadeš, hočeš zamenjati demokratično izvoljeni vlado v državi s 44 mio prebivalstva...

Pa recimo ne pobijaš novinarjev, opozicije, drugače mislečih...

In tako naprej....

A bi še kaj?

Živimo v fucking 21 stoletju, take stvari bi se morale nehati

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.617
2.405
113
Pomurje

Ti bom jaz povedal.

Ne pa da težiš vsem okoli sebe in se greš neko kvazi velesilo, čeprav veš da si lulek, če ne bi imel jedrskega orožja.

Pa recimo ne groziš sosednji državi, ki je že 31 let samostojna. Jo potem še napadeš, hočeš zamenjati demokratično izvoljeni vlado v državi s 44 mio prebivalstva...

In tako naprej....

A bi še kaj?

In te komuniste obsojete enoumja

• Všeč mi je
Reactions: Davidoff

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113

Ti bom jaz povedal.

In tako naprej....

A bi še kaj?

Nisem najbolj prepričan, katero velesilo si opisal. Ena ima malo daljši staž kot druga oziroma tretja.

Vse to kar navajaš se dogaja tudi v velecenjenem Zahodu.

A to tista demokracija, ko so Američani pomagali nastaviti Timosenkovo in Porosenka?

Ne bi, zaenkrat imam dovolj tvojih "argumentov".

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Pa saj teh Rusov nihče od bivšega vzhodnega bloka ne mara, vsi se jih otepajo in bežijo od njih.

Razen, ko se gre za denar. Takrat se pa slinijo zraven. Kaksno navdušenje je bilo, ko so Ruski bogatasi resevali angleske klube. Zdaj berem, kako nase terme jamrajo za ruskimi in ukrajinskimi gosti, ker so vec ali manj bsi odpovedali. Money money

• Všeč mi je
Reactions: Ytbnd in jendomen
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.